Руското посолство с позиция за църквата: Не е затворена!

Решението за бъдещата съдба на храма ще бъде взето от РПЦ
23 сеп 2023 14:46, Нели Христова
257
Руското посолство с позиция за църквата: Не е затворена!
Снимка: БГНЕС

Църквата "Свети Николай" в София не е затворена по решение на посланик Елеонора Митрофанова. Функционирането на храма е невъзможно, защото всичките свещеници, работещи в него, са експулсирани. Това се посочва в позиция на посолството на Русия в България, публикувана на официалната страница на дипломатическата мисия във Facebook.

"Във връзка с твърдения, разпространявани из българските медии, включително уважавани, претендиращи за професионализъм, че църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в София е затворена "по решение на посланик Митрофанова" като "отмъщение" за експулсирането на духовници, бихме искали да обърнем внимание на следното. На 21 септември т.г българската страна изгони всички служители на Подворието, изпратени от Руската православна църква, поради което по-нататъшната му работа е физически невъзможна. Решението за бъдещата съдба на храма ще бъде взето от РПЦ", посочват от руското посолство.

И допълват: "Солидарни сме с всички вярващи, които скърбят за затварянето на почитания от тях храм, но бихме предложили въпросите за причините на създалата се ситуация да се отправят към българската страна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
6
 
! Отговори
КГБОГ преди 8 месеца
Идеята е да отидеш на църква, да си изповядаш греховете, а попа да ти направи тлъсто досие.
95
4
 
6
 
! Отговори
Хюго Капет преди 8 месеца
то па една църква - дето изкуфели кагебейци четат молитви от типа на путлерь наш, ти, който си в кремъл... и дето се кланят на икони на сатрапи като сталин. Че и плачат някои за чужда църква, все едно някой е умрял. жалки хомункулусчета
94
5
 
7
 
! Отговори
Върл Левскар преди 8 месеца
Аз съм Българин и милея за България , а вие русокитките си идете в путиногубернията !Как ще ви се радват Бурятите , чийто деца гинат на фронта . Че и другите народности в Русия .
93
5
 
3
 
! Отговори
Сатаниста Соломон преди 8 месеца
"М***йт@ му на православието" Честита промяна!
92
0
 
8
 
! Отговори
храм Света Неделя преди 8 месеца
"Ура другари! Няма да затваряме явочната квартира - намерихме нови шпиони, които да се правят на попове"
91
1
 
7
 
! Отговори
Виж ако беше джамия преди 8 месеца
Щеше да има огромен скандал! Но нали е православна църква..
90
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 8 месеца
да не стане само да дойде европол с заповед за обиск, и да възникне пожар след късо съединение
89
2
 
6
 
! Отговори
Други режими преди 8 месеца
Които са затваряли църкви- османските турци, комунистите..и ППДБ!!
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 90 Нима се учудвате? ПП и ДБ до един са откърмени в семейства на комунистически ченгета, и то от най-долните. Те не умеят да се държат различно от презрените си, покварени родители.
87
4
 
4
 
! Отговори
Мръсниците от Посолс преди 8 месеца
Вото скоро и българските църкви ще затворят!
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каква Украинска църква - доскоро СБУ влизаше по храмове и манастири, за да ги "освобождава". Дори в Печорската лавра се набутаха да гонят свещениците. А и съвсем до неотдавна в страната имаше няколко УПЦ. Сега Зельо ще направи чисто нова, "демократична", с партийна директива и с празници по нов стил. Само че къде е канонът като всичко и там е по политическа повеля? Затова престанете да пишете за украински свещеници в София. Какви точно да бъдат като в Украйна е не само военен, а и църковен хаос
85
2
 
6
 
! Отговори
Еврогеец преди 8 месеца
А кога ще има гей-парат! Хайде всички на гей-парат!
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бутат паметници, забраняват празници, дават хормони на децата ни и фалшифицират историята ни. Сега посегнаха на свещениците и църквите в градовете ни.
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези гадорийки по никакъв начин не могат да навредята на Русия. Но ползата от тях е, че се видя кой - кой е и какъв е.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Болшой театрИ защо Германия и Автро-Унгария не са сключили те подобен договор, с който се въстановява нашата държава за да хвърлят малко прах?
81
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То една църква като й изгониш свещениците на практика я затваряш. Комунистите 1945 г по същия начин за изгонили свещениците, някои са ги експулсирали, други са ги затворили или убили. Вие сега от ПП и ДБ правите абсолютно същото!
80
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
И да си сменяш пола, когато си поискаш.
79
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
до 51 Не слагай всички руснаци в един ,твоя кюп. Има силно християнство в Русия . А Като общо истинските християни в Русия са много, колкото общо няма дори в цяла Европа. А християнството има опозиция в целия свят. Откакто се е родил Исус Христос. Ако успееш да си отговориш на този ключов въпрос - защо , тогава ще имаш отговор на всички въпроси , които си си задавал през целия си живот.
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Утре в 10 ч има бдение пред църквата.
77
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Църквата е затворена от руското посолство, стига лъжи и манипулации!Много ниско паднаха русофилите, с право ги наричат ***, щом лъжат така нагло и манипулативно!