Детето, пострадало при катастрофа в София, е в реанимация

То е с черепно-мозъчна травма
28 сеп 2023 09:42, Красимир Ангелов
8
Детето, пострадало при катастрофа в София, е в реанимация
Снимка: БГНЕС

Петгодишното дете, което пострада при катастрофа в столичния квартал "Дружба" снощи, е транспортирано в Детското спешно отделение на болница "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

Извършени са подробни прегледи и изследвания от интердисциплинарен екип. Те показват, че детето има лицево-челюстна травма, черепно-мозъчна травма и контузии, уточняват от „Пирогов“.

Още по темата
Към момента детето е настанено за лечение и активно наблюдение в Клиниката по детска реанимация на университетската спешна болница. Майката на детето не е пациент на болницата.

Както Dnes.bg съобщи, катастрофата е станала снощи на булевард "Копенхаген" и ул. "Обиколна" между два леки автомобила. Според първоначалната информация причината за инцидента е отнето предимство.

От удара единият от автомобилите е отскочил и се е ударил в дърво, след това колата е ударила двама пешеходци – майка с петгодишното ѝ дете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Върл комунист , както са ударени майка с дете , така можеше да бъде и друг човек , който си върви по тротоара и се прибира от работа или от спорт. Тогава какво щеше да кажеш ? Логика нещо ? Има ли такава при теб ? Или можеш само да издаваш звуци ?
5
12
 
1
 
! Отговори
Върл Комунист преди 7 месеца
По мое време, децата гледаха сънчо по единствената телевизия в 19:45 Какво прави това дете толкова късно по улиците, питам аз. Сега, вместо да се търси вината във виновната му майка, фокуса ще бъде насочен към трудещите се в този ужасен капитализъм шофьори. Искам си бай Тошо!
4
9
 
1
 
! Отговори
застрахователя преди 7 месеца
ще плати . да глобят тая, майка ли му е леля ли . все се врат .
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 1 - Страхотно! Заявяваш го от висотата на моралния си пиедестал - отвратен от ниския интелект и култура на народа ни, после хвърляш фаса си на улицата и потъваш в ровене на съмнителни сайтове свързани с руското величие! Аман от "моралисти" дето обобщават като теб - народа е нискоинтелигентен, управлавящите - не стават, лекарите - некадърници, младите - разхайтени. И само ти отгоре - като бял лебед! Дано детенцето и майка му се оправят! А обощенията - задръж за себе си моля!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това предимство, дясно стоящ, мигач......няма! Аз съм и туй то! Аре бегай, че карам!
1
0
 
21
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 7 месеца
Нещо да кажат за примата управлявал с превишена скорост все едно е на рали?