Столична община инвестирала 42 млн. в общинските болници и ДКЦ-та

Фандъкова представи нов скенер за нуждите на Втора градска болница
12
Столична община инвестирала 42 млн. в общинските болници и ДКЦ-та
Снимка: БГНЕС

Общо около 42 млн. лв. е инвестирала Столичната община в общинските болници и ДКЦ-та през последните години, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която представи нов скенер за нуждите на Втора градска болница заедно със зам.-кмета по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов и директорът на лечебното заведение д-р Стефан Узунов.

Апаратът позволява надграждане на досега предлаганите услуги с програма за съдова карта на главния мозък. Това ще позволи неврологичното отделение и отделението по инвазивна кардиология да оказват съвременна диагностика и лечение както на сърдечно-съдови, така и на мозъчни заболявания.

Тази година около 6 млн. лв. насочихме за модернизация на общинските болници и ДКЦ-та, съобщи кметът и обясни, че четири общински болници са се възползвали от тези средства (4 млн. лв.) и няколко ДКЦ-та (2 млн. лв.)

Втора градска болница има много добри резултати в няколко специалности и една от тях е инвазивната кардиология, каза Фандъкова. Тя припомни, че по време на пандемията от коронавирус целият екип на лечебното заведение е бил ангажиран в грижата за пациентите.

Относно дебата в публичното пространство дали изобщо да съществуват общинските болници в София, Фандъкова каза, че те все още имат своето място в системата на здравеопазването в столицата. Кметът обърна внимание, че общинските болници приемат пациенти от домовете за настаняване на възрастни хора, от кризисните центрове, бездомни хора в тежко състояние, които често не са здравноосигурени.

Подкрепата за общинските болници категорично трябва да продължи, категорична бе Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"инвестирала" - да се чете "пренасочила към чекмеджетата"
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На изпроводяк Фандъкова се сети за болниците
8
0
 
2
 
! Отговори
ИВАН преди 6 месеца
*** ФИЯ! *** ФИЯ И ПАК *** ФИЯ! АКО ТОВА БЕШЕ НАРОД КАТО НАРОД, ДА СТЕ НА МЯСТОТО НА ЧАУШЕСКУ!
7
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 6 месеца
Ако искаш плащаш, ако искаш -по каса 1 лв.
6
0
 
6
 
! Отговори
Фандък-Кадън : преди 6 месеца
Пълних чекмеджетата на Буци,дано е доволен,крадох с пълни шепи! Само с жълтите павета не ми се получи пъзела нещо...
5
0
 
1
 
! Отговори
Tam преди 6 месеца
Там пипат от Соломед щото са баджанаци с някои хора в здравната комисия на общината. Всичко минава през тях и джобовете на директорите.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Инвестират в джобовете на директорите. Щото по болниците и ДКЦтата нищо не се е променило.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Моля!?!Инвестирали в ДКЦ!!!Добре, че ги построиха по време на социализма, всичко е разруха и така си е застинало!Не виждам вложена и една стотинка в ДКЦ 24!Мизерни и лъжци!!!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Столична община по-добре да ни каже какво стана с атокъща Капитолия? Нали уж ги осъдиха да се махнат с незаконните си постройки от общонския имот? Колко години вече 2 мутри правят цяла Столична Община и всичките и адвокати за смях?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво инвестирате? Например във 2-ро ДКЦ където съм аз клозетите са още от соца. Прилича на конюшня. Това е центъра на София, ако някой се чуди.