"Лумина" в София отваря врати със 130 светлинни инсталации

Отнема близо час да направите разходката в него, каза Дилян Аврамов
27 окт 2023 11:34, Анисия Иванова
1

Със светлинно шоу Ботаническата градина на БАН чества 30-годишен юбилей. Тази вечер паркът отваря врати, а на светлинните ефекти ще можем да се насладим до 28 февруари.

"Това не е първият парк със светлинни инсталации в София, но разликата между този проект и другите, които досега са се случвали, е огромна, най-вече в мащаба. Говорим за около 130 отделни светлинни инсталации на трасе, което е около 1,5 км. Отнема близо час да направите разходка през няколко зони с различна тематика", каза мениджърът на парка Дилян Аврамов в студиото на "България сутрин".

"Локацията е Ботаническата градина на Българската академия на науките. Искаме да популяризираме мястото, да доведем повече хора и да видят с каква прекрасна земя разполагат близо до града", заяви Аврамов.

По думите му във всеки един от парковете в Европа, които се отварят под името "Лумина", има винаги арт инсталации. "Може да видите маски, горски духове, това са много красиви инсталации, които в тъмното веднага грабват окото. Децата полудяват при гледката, не могат да спрат да се радват", добави гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Работното време е след залез слънце. Днес отваряме в 19:00 ч., следващата седмица започваме в 18:00 ч. Ще работим всеки ден до понеделник. Имаме горски животни, имаме сафари зона, звездно небе. Повечето неща могат да бъдат докосвани. Има огромна каляска, на която децата се качват и се снимат", посочи мениджърът на парка.

"Умеем да се справяме добре, бързо и качествено. Подготвяме се от началото на септември, но крайният резултат е впечатляващ", каза Аврамов. Той обясни, че всяка година тематиката е различна, а тазгодишната в България е "Вълшебната градина".

На въпрос как най-лесно да стигнем до локацията, гостът обясни, че може да използваме линия 111, може да пристигнем и с личния си автомобил, като билетите за паркинга се продават само онлайн.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари