Митрофанова категорична: Това е руска църква, документите са в мен!

Земята под църквата и самата църква са били подарени на Кремъл
Обновена: 10 ное 2023 10:43 | 10 ное 2023 10:13, Нели Христова
287

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В 9.35 часа тази сутрин, Руската църква отново отвори врати. На литургията днес присъства и посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова.

Храмът беше затворен, след като държавата ни отзова трима свещеници за нарушение на дипломатическите правила. Очаква се новият предстоятел да отслужи първия си молебен в събота.

Още в първите секунди при пристигането си Митрофанова беше попитана: "Чия е тази църква - руска или българска".

Тя отговори светкавично: "Руска!"

Посланикът на Русия у нас обясни, че земята под църквата и самата църква са били подарени на Кремъл още по времето на бившето царско посолство.

"Всички документи са в мен", заяви тя.

"Надявам се за в бъдеще да няма проблеми с нея. Имаме нотариален акт за храма. Какво има в тези четири тома, събрани от прокуратурата като нотариалия акт е една хартия?", попита тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
КОГАТО КОМУНИСТИТЕ ИЗГОНВАТ БЕЛОГВАРДИЙЦИТЕ ОТ РУСИЯ, НЯКОЙ ОТ ЖЕРТВИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ДЯВОЛИ ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ И ТЕ БИЛИ ХРИСТИЯНИ, ТОГАВА Е БИЛО НОРМАЛНО ДА СЕ СЛУЖИ НА ТЕХНИЯ ЕЗИК А ТЕЗИ АТЕИСТИ ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО ДА ХОДЯТ ПРЕД ПАМЕТНИКАНА СЪВ.АРМИЯ И ДА ПЕЯТ МАРШОВЕ!АНТИКОМУНИСТИТЕ ПЛАЧАТ ЗА РУСКА ЦЪРКВА!СЛЕД КАТО ЗАБРАНЯВАХА НА БЪЛГАРИТЕ ДА ВЛИЗАТ в ЦЪРКВА! РУСКА НАГЛОСТ
242
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НАШИТЕ ПАПОВЕ СА РУСОФИЛИ А ВИСШИЯ КЛИР ЗАВЪРШИЛИ В МОСКВА И ВЕРБУВАНИ ОТ КГБ! КИРИЛ СЕ РАЗХОЖДА В БЪЛГАРИЯ КАТО ГОСПОДАР ТРОПА НА МАСАТА С ЮМРУК НА ПРЕЗИДЕНТА ПУБЛИЧНО В ЕФИРА ПРЕД ЦЯЛ НАРОД!В ДРУГА ДЪРЖАВА ЩЕ ГО ИЗГОНЯТ С КАМЪНИ!ТУК ВИЦЕТО СЕ ХВЪРЛЯ ДА МУ ЦЕЛУВА КРАКАТА! ДОБРЕ , ЧЕ НЕ ПРОДЪЛЖИ НАГОРЕ
241
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вува Путин все повече заприличва на себе си
240
2
 
7
 
! Отговори
Виждам че преди 5 месеца
Тук най-големите болшевикорусофили се имат за най-големи специалисти по църковни дела, макар че са атеисти !
239
2
 
3
 
! Отговори
Митра Фанова преди 5 месеца
Документите са в мен, но ще покажа само които трябва !
238
2
 
5
 
! Отговори
само факти преди 5 месеца
не е руска тетка се тая какво фалпификат4е са ти пратили от москва В нашия архив няма такива сведения зна4и и оркостанците нямате църква
237
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 256:Откачалке,КГБ и ДС не съществуват от 1991 г.Сега ще почнеш и комунисти да бълнуваш.И такива няма.Какво ви е?
236
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някакви мюсюлмани и католици спорят в коментарите и се вълнуват за православна църква.Странно,нали?Да бяха православни разбирам,но не са.Искат да откраднат златото и иконите,за да ги продадат на Запад.Искат да си сложат грях на душата от пуста алчност като си мислят,че техния Бог е друг.Горе си е Светата Троица в едно и се сърди като се поругават свети места.Тази църква след като се казва руска значи си е руска.Бяха показали документи по медиите.На какви се правите?
235
2
 
5
 
! Отговори
Агент до агента преди 5 месеца
Всичко КГБ и ДС
234
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 251Руската църква е в диоцеза на Московската патриаршия, която го управлява до днес. Точно заради това БПЦ не може да гъкне.////На територията на БПЦ не може да има друг диоцез бе русо робе. Виж го в каноните.Свещеник от друг диоцез може да свещенодейства единствено с разрешението на териториалният владика.Каноните изрично забраняват на една и съща територия да управляват двама владици, единият в София, другият в Москва. Пълен абсурд.
233
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някога може и да са били подарени, после какво е ставало е друг въпрос. Нали църквата и земята имат нотариален акт? Нека се покажат пред всички.
232
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
има руска църква от повече от 100 години е и да бъде , а колко протестански американски храмове позволиха щоне ги затворят
231
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 249 Не позна. Руската църква е в диоцеза на Московската патриаршия, която го управлява до днес. Точно заради това БПЦ не може да гъкне.
230
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Още малко и Митрофанова ще покаже и нотариалният акт от3 март 1878 год. заверен от султана Абдул Хамид където се отстъпва България на Руската империя. И кво, ние трябва да се съобразим ли?
229
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обаче Митрофанова не знае или не казва истината , че руската църква дори да е собственост на Русия ,клирът и службите са под опеката на българската църква.Тъй като се намира в наш диоцез.
228
6
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
И Крим е Украйнски, ама в руския мир подаръците се взимали обратно.
227
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички документи са в мен",)))ДАНС спи сега бе баш момента да и се вземат документите. Ако на тех им не стиска можеха да наемат някоя крадлива и бърза в ръцете римлянка
226
6
 
6
 
! Отговори
Фен на Ники Джъстис преди 5 месеца
Гангстерите от Блатная имат нотариален акт за собственост върху територията на цяла Задунайская губерния, съставен на трети март 1878 от бащицата цар Александър Николаевич и подписан от султан Абдул Хамид. Пазят го в посолството на "Драган Цанков"
225
5
 
5
 
! Отговори
Ну? преди 5 месеца
Църквата Руска, поповете Руски, какво прави бай га.н.Ю тук? М? :)))
224
4
 
12
 
! Отговори
КЛИРИК преди 5 месеца
ДРАГИ РУСКИ ДУ ХАЧИ, ПОПОВЕТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БГ СЕ НАЗНАЧАВАТ ОТ БГ ПАТРИАРХ - ОСНОВЕН ПРАВОСЛАВЕН ЗАКОН! НАПРАВО СЕ ГАВРИТЕ С БЪЛГАРИЯ, НО ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИТЕ! ОТПАДАНЕТО НА ДЕРОГАЦИЯТА Е САМО МАЛКА ЧАСТ...