Понеделник сутрин в София - заледени тротоари и паднали дървета

Над 100 сигнала за паднали дървета и счупени клони
132
Понеделник сутрин в София - заледени тротоари и паднали дървета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паднали дървета върху паркирали коли, счупени клони по заледените тротоарите – така осъмна София след големия снеговалеж в събота срещу неделя.

Над 200 снегорина се движат по улиците на столицата още от събота. Въпреки това екипите на Столична община все още не успяват да почистят всички малки улици и тротоарите в града.

През почивните дни бяха нанесени сериозни щети, които се отстраняваха приоритетно. Падналите клони се местя до контейнерите за смет и се очаква скоро да бъдат извозени.

„За предходното денонощие са обработени над 100 сигнала за счупени клони и паднали дървета. Работата ни продължава и към момента. Днес на терен са седем екипа, за да отстраним всички проблеми, възникнали на територията на столицата“, обясни пред bTV Кристиян Иванов, който е зам.-директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.

Той допълни, че към момента масовият градски транспорт се движи по график.  

„Експерти от дирекция „Зелени системи“ и еколозите от районните администрации ще извършат в идните дни оглед на дърветата на цялата територия на столицата. Там където е необходимо, ще бъде извършена санитарна сеч, за да се предотвратят трагични инциденти“, обясни и инж. Николай Недялков, който е директор на Столичен инспекторат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Софияснягснегорин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
10
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 5 месеца
Така е като повечето граждани чакат неволята да им почисти пред кооперациите, а по малките улички не може да минеш и с тротинетка от паркиралите коли.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма Да има лайвф на страницата на Спаси София, нали ?
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми, простьо не си чисти прилежащите му тротоари. Ей, калпаци, вършете си задълженията, никой няма да ви ги свърши. Сега ще падате и ще се трошите, че акъла ви толкова. И пред къщата си изчистих и пред офиса, а на цялата улица само още двама го направиха. Сега не ревете, бягайте за сол, да ви ...
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Cлaвa cнeropинe!
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
He мo'e ga бъge, тoвa e pycka nponaraнga, npи нac Пpoмeнaтa noбegи и тakивa paбoти нe cтaвaт!