Хекимян: Заложници сме на сделката на Терзиев и Бонев

Държат в шах София и СОС, смята общинският съветник
30 ное 2023 10:05, Красимир Ангелов
42

Работата на Столичния общински съвет остава блокирана месец след изборите. Днес общинските съветници ще направят трети опит да изберат председател.

"Всичко зависи от най-голямата група "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София", които още на първото заседание дойдоха неподготвени за работа. Не направиха разговори, декларация - кой искат да е техният представител, макар че знаехме, че ще е г-н Бонев. Ситуацията и преди изборите беше такава. Г-н Терзиев смяташе, че София му се полага, а г-н Бонев смяташе, че председателското място му се полага. Тяхната сделка, на която сме заложници, държи в шах целия общински съвет и цяла София", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в студиото на "България сутрин".

Председателят на Общинския съвет е "семейната снимка" на следващото мнозинство, смята гостът.

"Не сме изолирани. Всички колеги търсят комуникация с нас. Общуваме добре и по време на заседанията. Не разбирам думите "да излезе от окопа", защото ние сме на първите два реда. Декларирахме, че ще бъдем в опозиция, ще работим за интересите на града. По никакъв начин в поканите не се говори за председател. Политиките ни са ясни", настоя общинският съветник.

Пред Bulgaria ON AIR Хекимян обяви, че не вижда готов екип за управление, нито като реакция по време на протестите, нито през последните дни на усложнена зимна обстановка.

"Ние сме 14 общински съветници, те са 23-ма и трябва да съберат мнозинство. Вариантите са им да премислят решението си и да не са толкова категорични, предлагайки една единствена кандидатура. Няма как ние да сме длъжни да подкрепим г-н Бонев", уточни гостът.

Хекимян обясни решението на ГЕРБ-СДС да няма номинация и защо самият той не е предложен за председател на СОС: "Изборите минаха. След това ние местно си казахме, че ако има решение на гражданите ГЕРБ-СДС да не участва в управлението, няма да предложим председател на СОС".

"Надявам се, че моделът "Софиянски" няма да се завърне в СОС. Предполагам, че днес ще чуем г-н Бонев и предложенията на другите групи. Ще действаме по същия начин. Искаме стабилно мнозинство", посочи още общинският съветник.

Според него Васил Терзиев е можел да събере екип и да каже, че не може да бъде почистен всичкия сняг.

"След толкова много сняг ние чухме единствено анализ на ситуацията. Не видяхме действие в криза. План-сметката сигурно ще бъде гласувана между Коледа и Нова година. Тя е 99,9 от това, което Фандъкова подготви. Трябва да изпълним приоритетите. Един от тях е строителството на ясли и детски градини", стана ясно от думите на Хекимян.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Ти ,Хекимян си единствено "заложник" на вожда си!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако Ваня Григорова не беше напълнила СОС със комунисти, сега щеше да се работи по-лесно.
19
0
 
0
 
! Отговори
Лебикян преди 4 месеца
Армения се тресе. Има нужда от всеки свой син за да я защити, да прояви мъжественост, да се завърне в Майката-отечество! Стотици хиляди синове на Армения има в България. Защо се ослушват?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мишоците се натискат за власт и влияние. Гледай си съпруга и не ни се ври. Не ни интересува алтернативното ти мнение.
17
5
 
6
 
! Отговори
ДА НЕ ПОВЯРВАШ преди 4 месеца
Боже,този се изкара най-правоверния гербераст.Сега вече е ясно защо ББ го вкара.Такива ренегати колкото искаш в ГЕРБ.Представям си как е ръководел в БТВ.Типичен плазмодий,който в името на властта е готов да се подмазва на хора,които са съсипали страната ни.В мирните,спокойни години ББ нито ни вкара в Шенген,нито в еврозоната.Сега светът е много объркан,а ние се занимаваме с двамата ШИШИ.После се чудим що сме пак на опашката.
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
стига хмечи, стига хмечи Хекимянч0 - да си беше стоял на директорската заплатка в телевизията, но ти реши че ти се полага нещо, което са ти обещали тиквата и апарата му, но се ПРОВАЛИ ГРЪМОГЛАСНО. сега хмечиш жално-жално. стегни се!
15
4
 
7
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 4 месеца
Ти специално си заложник на собсвената си глу-пост. Продажен шантажор.
14
2
 
13
 
! Отговори
До 10 преди 4 месеца
ПП се саботират сами !Мечти и фантасмагории са едно, реалноста друго! Двата моста ,трите тунела,фабрики за автомобили и батерии ,двете цели магистрали и куп други нереални обещания!!!
13
4
 
15
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
С 16 % е избран Терзиев и Бонев тяхната уговорка за постове и пари си е между тях София е на всички а не на незнам какви си самозабравили се нищоправещи
12
7
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
Господин Арменецо, имате си Родина и нейното име е Армения.В България само Евреи имат правото да бъдат политически ангажирани наравно с Българите.Да Ви напомням ли ,че Константинопол бе Български,а арменците и гърците го оревзехте,за да наложите хазарските си арабо-турски психарии? Да Ви напомням ли,че именно Вие арменците кзбивахте Тракийски Българи,а после си приписахте светостта и мъченичеството им на Вас,лъжейки че не геноцид над Българите,а над арменците имало.С турците и гърците сте луди!
11
1
 
14
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА СОФИЯ... преди 4 месеца
СРАМ. СРАМ, СРАМ..........
10
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спрете да саботирате ПП, вие от ГЕРБ загубихте изборите и вашето време мина.
9
2
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Уаааахахаааа, Мис Бони - прелъстен и изоставен :))))))))))))))))))))))))))
8
2
 
12
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА СОФИЯ.. преди 4 месеца
ЛЕЕ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ, СЛЕД КАТО САМА СЕ ПРЕЦАКА И СИ ИЗБРА ВАСКО, ВАНЯ И БОРЧО....
7
12
 
11
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 4 месеца
"Декларирахме, че ще бъдем в опозиция, ще работим за интересите на града"-две напълно изключващи се тези!!!Когато наистина става дума за интересите на града,думата "опозиция" е крещящо неуместна!!!Нали осъзнаваш колко смешен и жалък си Хекимянчо!?!
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глей кви са лошо тия гербери.. така лошо да ритнат обещаното столче на бони.. не ги е срам! Какви евроатлантици са ако не подкрепят различните...
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоа па, не го ли е срам, та се изказва. Що не се скрие.
4
11
 
19
 
! Отговори
ВЪРНЕТЕ ФАНДЪКОВА..! преди 4 месеца
ОЩЕ НЕ Е КЪСНО..... СЛЕДВАЩИЯТ СНЯГ Е В НЕДЕЛЯ.... БОГ ДА ПАЗИ СОФИЯ....
3
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хекимянка подло еврейче ,защо не се върнеш в изрел няма ли там мобилизация
2
12
 
23
 
! Отговори
Аха преди 4 месеца
Заложници сме на административния геноцид на ГЕРБ вече 15 години.