СОС прави трети опит да си избере председател

На два балотажа досега нямаше избран кандидат
30 ное 2023 08:33, Елка Василева
10
СОС прави трети опит да си избере председател
Снимка: архив, БГНЕС

Столичният общински съвет (СОС) ще има от 10:00 ч. заседание с една единствена точка в дневния ред - избор на председател на съвета.

Кандидатите на партиите бяха Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София"), от "БСП за България" - Диана Тонова, "Възраждане" - Красимир Гълъбов, "Има такъв народ" - Пламен Данаилов. Никой от четиримата не успя да събере повече от половината гласове на общинските съветници при първото гласуване затова между първите двама по резултат - Бонев и Тонова, се състоя второ гласуване, на което не бе избран председател.

Още по темата
На балотаж вече два пъти общинските съветници избираха между кандидата от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") Борис Бонев и Диана Тонова от "БСП за България". Бонев спечели 23 гласа, а Тонова - девет гласа, което не бе достатъчно, за да бъде избран председател, тъй като е необходимо той да бъде подкрепен от 31 общински съветници.

Няма да приемем поканата за втори разговор, посочи преди дни общинският съветник от "Възраждане" по повод поканата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") за разговори за постигане на съгласие по конкретна политика и приоритети за управлението на София в мандат 2023 - 2027 г., съобщиха от пресцентъра на "Възраждане".

В следващите седмици ще се разберем кой ще е новият председател на СОС, каза Ваня Григорова след среща на общинските съветници от „БСП за България“ с техните колеги от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в сградата на общината. В отговор на въпрос дали от "БСП за България" биха подкрепили друг кандидат на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") вместо Борис Бонев Григорова обясни, че първо трябва са се разбере кой би бил той.

Според Бонев проблемът не е в личността на кандидатите. По голяма част от големите теми за София има припокриване, говорихме за тези, по които няма съгласие, те не са толкова много, но най-хубавото е, че те не са непреодолими, каза Бонев на 26 ноември.

От "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") не организираха други срещи, а от ГЕРБ-СДС не се отзоваха на поканата им за разговори.
(БТА, София Господинова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Амбиции преди 2 месеца
МИС БОНИ МИЛАНА ЧАКА ДА Я ИЗБЕРАТ АМА НИКОЛАЙ НЕ Я ИСКА
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Най-малкото след нови избори ГЕРБ ще имат по-силен левъридж при сглобка, защото ще са демонстрирали сила." ---- така е, да. Но не съм сигурен, че им се рискува. Отделно, че и нови избори ще съвпаднат по време с "ротацията".. и да не стане така, че изведнъж ппдбт+ да не дръпнат килимчето изпод герпаджиите точно като застъпят..
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Ами не да съвсем глупости, защото про евентуални избори .." ---------- айде бе.. с този мат'риал - толкоз. Колко поредни избори и почти същия резултат.. И ппдебилите, и гроб имат твърд ГЛАСУВАЩ електорат.. да, не е много като абсолютна бройка, но с тази ниска избиритална активност е достатъчно. При едни евентуални нови избори ппдбт+ най-много да загубят гласове по линия смуучиСФ, но герб пак няма да имат мнозинство. А сглобка с бсп и "други" е по-трудна от вече съществуващата.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-малкото след нови избори ГЕРБ ще имат по-силен левъридж при сглобка, защото ще са демонстрирали сила.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами не да съвсем глупости, защото про евентуални избори набързо само в София, нещата могат да придобият съвсем друг вид, особено в настоящата ситуация, в която очевидно всички саботират новия кмет, който и без друго е неадекватен. Със сигурност ГЕРБ разглеждат нови избори като вариант.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Накрая Василчо ще остане в изолация, а в общинския съвет ще има някакво странно уредено мнозинство." ------- глуупости, никакво странно уредено мнозинство няма да има, а ще има познатата Сглобка. Просто в момента се разиграва театър за пред *** дружинка детелинка. Трябва да се покаже на бони и дружките й от фучиСФ, че без компромис от тяхна страна нещата не се случват. За момента явно феейзерите все още настояват да получат обещаното преди изборите и затова герб го играят контра
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да изберат. Според закона, ако не изберат в определен срок, май 3 месеца, трябва да има нови избори за общински съвет. Та това е играта на ГЕРБ. Накрая Василчо ще остане в изолация, а в общинския съвет ще има някакво странно уредено мнозинство.
2
0
 
7
 
! Отговори
Мис Бони преди 2 месеца
Мис Бони пак се се напъва да седне на креслото иска да бъде СОС принцеса
1
0
 
8
 
! Отговори
а дано ама надали преди 2 месеца
Я да видим дали бонка ще стане от трети път булка