Заложници ли са софиянци на уговорки между ПП-ДБ и "Спаси София"?

Има скрити клаузи, смята Антон Койчев
Обновена: 1 дек 2023 08:46 | 1 дек 2023 08:45, Александър Попов
13
Заложници ли са софиянци на уговорки между ПП-ДБ и "Спаси София"?

Изборът на председател на Столичния общински съвет започва да се превръща в политически театър и вече три поредни седмици се проваля. Вчера ПП-ДБ-Спаси София оттегли кандидатурата на Бонев, което предизвика различни политически реакции.

"Нашата позиция от самото начало е да не участваме в гласуването. Избирателят ни е отредил да бъдем опозиция. Задължение на най-голямата група е да сформира мнозинство за избор на председател. Няма подадена ръка, приемаме го като демонстрация на Борис Бонев и "Спаси София" че са незаобиколим фактор", коментира общинският съветник от коалицията ГЕРБ-СДС Антон Койчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му има усещане за два центъра на власт в СОС - един от легитимно избрания кмет, и друг - около Борис Бонев.

"Ние не можем да бъдем заложници на коалиционни споразумения. Има скрити клаузи, но това са техни взаимоотношения. Не може СОС и гражданите на София да стават заложници на уговорки и обещания, които не е било сигурно, че ще изпълнят. Ние не участваме в гласуването. Входирали сме над 10 доклада, защото вече трябва да работим", каза Койчев.

Общинският съветник от  ГЕРБ-СДС посочи, че цялата им предизборна кампания (бел. ред. - на ПП-ДБ и "Спаси София") се гради само на отричането на това, което е направено. Когато голите приказки се сблъскат с реалността, винаги се получава трагедия и провал, отбеляза Койчев.

Вижте целия разговор във видеото


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Антон Койчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Спас преди 4 месеца
Техните задкулисни уговорки край нямат
11
0
 
0
 
! Отговори
Мира преди 4 месеца
От тия провали няма какво друго да се очаква
10
2
 
2
 
! Отговори
&~~ преди 4 месеца
Когато някой герберски политик ти каже "добро утро" трябва да погледнеш къде е слънцето. Истината е, че им отказаха на герберите да си правят игрички и да пробутват техни фирми и затова те се правят на сърдити.
9
0
 
6
 
! Отговори
ами, преди 4 месеца
Столичния общински съвет/СОС/ е само раздута администрация излишен е.Всяка община си има кмет който да се отчита на кмета на града.
8
0
 
5
 
! Отговори
Мария преди 4 месеца
На луди ни направиха!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да си правят театъра колкото искат.Безинтересен е.Не ни дреме за някакви розови Боните на шарени понита от "Смучи София".
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Софиянци са заложници на останалите,които не могат да преглътнат загубата си.Но и софиянци са си виновни,защото гласуваха за тях.Сега да си носят последствията.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заложници са на герб,които не искат да отидат на работа и да гласуват
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 4 месеца
Не само София, но и цяла България е заложник на лобистки интереси.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пълна независимост на общините. Столичният Кмет основно да контролира, следи, наказва за финансови измами Общините
2
1
 
9
 
! Отговори
Румен преди 4 месеца
СОС да отпадне. Кмета да управлява само. Кметовете във всяка Община по отделно със собствени финанси. И отговорността да си поема Всяка Община за Усвоени и за не Усвоени финансови средства.
1
1
 
15
 
! Отговори
пожелание преди 4 месеца
СОС-са да се изхвърли,защото е развален и мирише !!!Да носи отговорност само кмета и да няма СОС никога повече, защото това са подставени лица на мафиотски кланове !!