Фандъкова за снежния капан: Трябваше по-добра координация между службите

Притеснително е, че дърветата и клоните останаха по улиците на София, добави тя
2 дек 2023 18:16, Анисия Иванова
94
Фандъкова за снежния капан: Трябваше по-добра координация между службите
Снимка: БГНЕС

Грижата към града не свършва с края на мандата ми, каза бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова пред Нова тв. По време на снежния капан в града през изминалите дни, тя коментира, че е била в София.

"Ситуацията беше усложнена и друг път е имало такива ситуации. Изключително важно е да се подготви щаб, който да реагира бързо, важна е координацията и контрола за доброто справяне. Аз лично съм ръководила щабовете, когато сме имали подобни ситуации, защото само кметът може да направи тази връзка не само с общинските служби, но и с другите институции”.

„Не бих си позволила да давам оценка на кмета, тя се дава от хората. Не съм имала контакт в този момент с Терзиев. Ситуацията беше сложна. Това, което наистина е притеснително е, че много дълго време останаха дърветата и клоните по улиците на София – в идеалния център и в кварталите. Трябваше малко по-добра координация между различните служби”, добави Фандъкова.

Тя каза още, че е много важна ролята на районните кметове. „Винаги сме имали координация с тях, защото те са хората, които могат да зададат приоритетите и да дадат спешна и актуална информация на кмета”, каза Фандъкова.

„Топлофикация София” има огромни задължения, за които сме говорили неведнъж. Много са причините затова. Решението е модернизацията ѝ, оставихме готов план и искахме да бъде включен в Плана за възстановяване и устойчивост. За съжаление, това не беше прието. Сега трябва да се намерят средства, вече чух, че в новия бюджет има заложени”, коментира тя.

По темата за избора на председател на СОС, тя подчерта ролята на градоначалника. „Най-важна е ролята на кмета – той е избран мажоритарно от хората, те очакват от него работата за града. Затова смятам, че Терзиев трябва да влезе в ролята си на лидер и да осигури мнозинство, с което да работи. Аз бях два пъти в подобна ситуация, за важните въпроси съм водила лично преговори с политически сили. Трябва да има ясно лидерство”, посочи Йорданка Фандъкова.

„Това, което мен ме притеснява са спекулации по отношение на темата завод за отпадъци в София. Искам ясно да заявя, че аз оставих работещ завод за отпадъци. Работещи инсталации, нова клетка на депото. Модерно депо, което може да работи още няколко години. Подобрено качество на RDF горивото, план за модернизация и осигурена резервираност. Всеки опит да се подчертава и внушава, че заводът не работи означава умишлен саботаж”, заяви категорично тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА СОФИЯ.. преди 4 месеца
ВАСКО И ВАНЯ......КАК Е СЛЕД ПЪРВИЯ СНЯГ..?
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не желаем да те слушаме госпожо.
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Я Някой от "зелените" лъжци да напише тука КЪДЕ ОСТАНА "ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ"? През лятото ли да го очакваме?
74
0
 
3
 
! Отговори
БеГе Гя в Ури преди 4 месеца
82 София е прашна защото улиците не се мият никога!Само се крадът парите по стара гяв у рска традиция.
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Данчето ментор ли е вече?
72
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Taя кpaвa как нахално критикува другите за това в което тя не успя да направи нито един път за толкова много години!?
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фандъкова събра прашните села около София и направи един европейски град от нея!
70
1
 
5
 
! Отговори
Galactic Empire преди 4 месеца
74Кое е безплатно бе Селинджър про ст хората си плащат а къде отиват парите е друг въпрос нява как аслко те се краде от Янкошумкари Топлофикация София да фалира защото тя дере яко хората дори тези които нямат парно но тръби минавали през жилището им.То ако можеш да се стоплеиш само с тръби радиатора значи е излишно да го има.
69
5
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Фандъкова ,беше по- тихият и възпитан вариант на ГЕРБ и компания ...След толкова години упадък във всичко с вашето "любезно съдействие" е меко казано цинично ,да коментираш ,каквото и да било за управлението на държавата и София ,която ВИЕ продължавате да управлявате.."Тези служби " са ваши....и за сметка на това ВИЕ ,ако не умеете да организирате управлението ,сте перфектни в организирането и "координирането" на действията на тези "служби"- дружества ,за да саботират една или друга дейност
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В дните на бурята бях в чужбина, но днес се разходих в Южния парк. Всяко 10-то дърво е пострадало от бурята - или бутнато цялото, или отцепен голям клон. За 50 години толкова повредени вървета не съм виждал. А на терасата имам една клатеща се саксия с еднометрово растение, очаквах да е паднала, там си е.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Думата ((("И"Д"И"))) като я напиша на български в транслатора от български на английски ти дава, че е "GO".... което е ИСТИНА..... а тука ние Българите в Български Сайт не можеме да я напишеме..... Защо е така? Кой иска да изкорени думата "(И)(Д)(И)" - отиди от Българският Език .... която ние Българите употребяваме от Хиляди Години? Кой е тоя Алигатор изяждащ българските думи.... Тая дума толкова ли много е Вкусна и Програмистите я консумират, та не можем да я пишем по компутера на Български?
66
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фандъче от какво ти е израснало това кошче за ***, на лявата ти бузка, наречено от докторите тумурче.... *** и си го отрежи, докторите да не ти го покриват с никакви антибиотици и да не ти правят химеотерапия, че като ти намалят имунната система с болестта Комунизъм - пардон с разрастване на бактерията Кандида така ще ти оправят физиономията, че комунизма в главата ти ще отиде по дяволите в гробарника наречен Докторски Комунизъм!
65
6
 
8
 
! Отговори
SПасиSофия-SS преди 4 месеца
ГЕРБ и Хандъкова превърнаха София в МОРДОР!
64
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая раково болна *** от Самоков,да не ръси мозък,защото скоро ще гушна букета..
63
1
 
7
 
! Отговори
SПасиSофия-SS преди 4 месеца
68 София се казва нашият град иначе е така Фандъкова застрои всички градинки и зелени площи.
62
5
 
13
 
! Отговори
Непозната преди 4 месеца
Понеже по нейно време имаше много добра координация, сега реши и акъли да дава. Много н*ахална жена. Айде да не ни се показва повече.
61
2
 
8
 
! Отговори
Тая преди 4 месеца
Май не помни и ли се прави че не помни зимите при нея какъв ад беше, доста по зле, всички помним, да не се прави на много отворена
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КООРДИНАЦИЯТА се създава от кодтни и значи е нямало такава ! Идвам в ново предприятие и не почвам всичко от начало а работа с това което е !!!!! и след това започват да се търсят фугите
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Една време на метър сняг казвахме зимна приказка, а сега 10 см са бедствие.
58
2
 
3
 
! Отговори
Русия преди 4 месеца
Сирьозну ли?