Ваня Григорова: ГЕРБ и ПП-ДБ са готови на сглобка и в СОС

Седмица без публични преговори, означава, че е имало задкулисни
8 дек 2023 09:39, Елка Василева
21
Ваня Григорова: ГЕРБ и ПП-ДБ са готови на сглобка и в СОС
Снимка: архив, БГНЕС

Повдигането на въпроса за бъдещето на Паметника на Съветската армия показва само едно - опитите на ГЕРБ и ПП-ДБ да намерят своя допирна точка и да обяснят защо са готови на сглобка и на ниво Столичен общински съвет. Това заяви пред БНТ Ваня Григорова - общински съветник от "БСП за България"."Няма как да се примирим със заличаването на историята, но за съжаление Столичния общински съвет не решава съдбата на Паметника на Съветската армия. Това, което следва да се направи, е в Народното събрание да бъде извикана областната управителка, за да обясни какво прави. Трябва да спрем да използваме историята за партийни цели", категорична е Григорова.

Тя посочи, че който и да е може да бъде избран за временен председател на СОС, ако действително София губи милиони от това, че не могат да се решат спешно проблеми.

"Да изберем една личност не е устойчиво решение. Тази личност трябва да е не само тя като личност консенсусна, но и политиките, които ще се провеждат през нея. Защото иначе ще се ядосаме и след една или две седмица ще свалим, който и да е сега.

Фактът, че една седмица не се водиха публични преговори, означава че са водени задкулисни такива. Поискахме информация точно как ще бъдат изгубени тези средства и поискахме да бъде изготвен доклад от кмета на София, защото към момента имаме само едно изявление. Очевидно се нуждаем от повече информация. Ако бъдем убедени, че това е така, няма никаква пречка да изберем който и да е и да бъде председател на СОС в рамките на определен период, да се състави комисия, да се гласува този доклад и да намерим решение на наболял проблем, а после да се търси дългосрочно решение", подчерта Григорова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Борил преди 5 месеца
За ПП-ДБ най-важно е да бъдат във властта, за да могат да си правят схемите за наша сметка.
17
0
 
0
 
! Отговори
Свилена преди 5 месеца
само да лапат властта и на друго са готови
16
0
 
1
 
! Отговори
Кандидат кмет преди 5 месеца
Тази пък коя беше?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Началото на края, на безумието, паметника на съветската окупация, да стърчи в центъра на София, до други два руски паметника-българската катедрала, носеща името на руски цар със спорна слава и този пред НС. Това е България, а не Русия. Историята нрябва да се пази, да, но за българите, а не за руснаците. Слугите на Москва у нас и дума не обелват, за разрушените български паметници, на чието място са построени руски, или съветски, с които е осеяна страната ни.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само в България политиците говорят не какво са свършили, а какво било готови да свършат политическите им противници. Тая да си говори за нейната партия.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А ти ще пледираш ли за задълженията на ромите,защото до сега те имат само права,или ще се бориш за още по-големи права?
12
1
 
9
 
! Отговори
Еее мангали! преди 5 месеца
Ше се избийте като надушите парата! Без гилотина няма да се влезе в релси щом турците и бхаратците искат да командват!
11
4
 
7
 
! Отговори
Ина преди 5 месеца
Ваня и тия от ПП-ДБ са две страни на една монета, мечта за власт, празнословене и нищо.
10
5
 
10
 
! Отговори
Коми преди 5 месеца
Ванчето иска да намаже още власт и пари покрай бсп, но май че й свърши батерията, червените не я харесват както преди защото я разбраха че за нея парица е царица!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ванче от облеклото ти и билбордове ще станат страхотни парцали за Софийския университет. Нали подкрепяш социалната политика?
8
5
 
7
 
! Отговори
Мен преди 5 месеца
Всеки комунист мечтае за власт, за да може да се вкопчи като кърлеж и да смучи после яко.
7
5
 
12
 
! Отговори
Лупи преди 5 месеца
Ех, Григи, Григи, вече мислеше, че си станала кметица, обаче на финалната права ББ май те подхлъзна и остана с празни ръце да гледаш от страни как се гушат другите без теб.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да. ГЕРБ губи все повече позиции. Няма да свърши добре.
5
8
 
10
 
! Отговори
факт преди 5 месеца
тая обикаля студията и се жалва повече от корни и мая взети заедно :) а спонсора и не е доволен че не стана кмет , изгориха му парите .
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре,че ти не стана кмет.Щеше да е срам и позор за софиянци.
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-добре сглобка,отколкото маалите да решават.
2
12
 
13
 
! Отговори
Василев преди 5 месеца
Не зная дали вече обикновените столичани,нормалните хора не сажаляват,че тази жена не е кмет на София. А може би е спечелила,но .....резултатите са ...поизкривени.
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След столичната сглобка остава госпожица Бони и свитата й да си подадат оставките поне така се закани госпожицата, че ще направи, ако има сглобка с гербавите.