Бездомник почина в София

Мъжът е намерен в района на Петте кьошета
18 дек 2023 12:51, Елка Василева
43
Бездомник почина в София
Снимка: архив, БГНЕС

Мъж на 55 години е намерен починал тази сутрин в района на Петте кьошета в центъра на София. Сигналът за това е получен в в 9.45 ч., съобщи Нова тв, като се позова на столичната Спешна помощ.

Оттам обясниха, че става дума за бездомен човек, обитавал района от известно време. Посещаван бил от спешните медици през нощта, но отказал тяхната помощ.

По данни на НИМХ минималната температура тази сутрин в столицата е била минус 6 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За България има само един изход: РАБОТА ! РАБОТАТА УЧИ НА УМ И РАЗУМ ! А СЪЩО РАЗДАЙТЕ БОКСОВИ РЪКАВИЦИ НА ДЕПУТАТИТЕ И ПУСНЕТЕ ШОУТО ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ! ЗА ДА ПОКРИЕ ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ! ТАКА ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ ЗАВЕТА НА ЛЕВСКИ: КОГАТО ГУБЯ, ГУБЯ САМО СЕБЕ СИ, КОГАТО ПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД !
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С Посолството на чело и всички ще изпукаме от глад и студ !
36
3
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
До Христо Христов 38: В НРБ беше още по-зле, ама се криеше.
35
4
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Така е в ЕС.
34
10
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 4 месеца
Според теб очевидно клошарите са най-големите герои, най-достойните хора, пример за подражание? Самия факт, че някой е изпаднал в такова жалко състояние, да не може да се погрижи за себе си, какво остава за семейството си, не заслужава съчуствие - такива хора са вредни както за обществото, така и за самите себе си. Бездомниците трябва да се събират от улицата, настанят в центрове със строг режим и да бъдат превъзпитани, ако трябва силово, за тяхно и наше добро.
33
1
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 4 месеца
Всъщност, голяма част от тези коптори (понеже това не са места за живеене) са собственост на перачи на мръсни пари! Строителството е не само най-голямата перачница в България, но подлага на непрекъснат шумов терор целия народ. Затова и цените на тези дупки са абсолютно необосновани, като се има предвид несъществуващата инфраструктура и гнусната във всяко едно отношение *** в която се намират.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До до 27 - Чел си под диагонал. Не ги държат като в затвор, а им налагат елементарни правила, без които такива центрове ще се превърнат във вертепи. Писах да са под контрол клошарите с психични отклонения. Ако мислиш, че това не е правилно, аз пък ти пожелавам на теб да живееш сред такива и никой да не ги контролира.
31
5
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 4 месеца
А защо смяташ, че такива центрове за бездомни трябва да са като затвори? Те престъпление ли са извършили? Според теб тези хора явно не са хора... Пожелавам ти някой ден така да се "грижат" за теб!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Починалият човек Бог да го прости, но си мисля, не е ли вече крайно време да се издирят онези бездомници, които не могат да отговарят сами за себе си. Сред тях не са малко хората с психични отклонения. Независимо дали искат или не искат, поне те трябва да бъдат прибрани и настанени някъде, за да са под контрол. Докато са на свобода, могат да бъдат опасни и за себе си, и за околните. Същото да е в сила и за лица над определена възраст.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И сред сините, и сред червените се облажиха само по една шепа хора, всички с дълбоки червени фамилни корени. Останалите правиха митинги, реваха един срещу друг и рипаха по площадите. Сега са на един и същи хал.
28
3
 
7
 
! Отговори
От 29 преди 4 месеца
Затова ми беше жал за тогавашните бездомници. Сред тях имаше хора с уважавани професии и с дипломи. Червената върхушка, предупредена за предстоящите промени години преди 1989 г., не се погрижи за народа, когото дотогава държа като вързан на верига, с максимално ограничени права. В никоя друга страна от Източния блок не бе така варварски унищожена икономиката, вкл. и заводи, които не работеха на загуба. Червени и сини си ги поделиха задкулисно и се облажиха, нарязвайкиги за скрап.
27
1
 
7
 
! Отговори
Беше ми жал заТакива преди 4 месеца
Но преди 30 години, когато масовата безработица стана факт у нас. Тогава, без да имат лична вина, на улицата останаха хора, които по времето на социализма са били принудени да живеят на свободен наем. Нямаше да предпочетат това, ако общината разполагаше с достатъчно жилища на нормиран наем или ако можеха да си купят жилище. Но за да направиш последното, трябваше да чакаш ред и някаква комисия да те одобри. И останеш ли без заплата, инфлацията унищожи ли спестяванията ти, отиваш на улицата.
26
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Една безполезна ***.айка по-малко, не ми е жал за такива. Всеки сам гради живота си, когато решиш че можеш да се пуснеш по течението и да се отдадеш на мързела, заслужено стигаш до такъв мизерен край.
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Центровете за настаняване на закъсали хора също са изградени с нечий труд, но не един и двама предпочитат да не живеят там, защото не може да се пуши в стаите, забранено е да се внася алкохол, има някакъв ред, трябва да се прибират до определен час и освен това подобни сгради не са в централната част на големите градове. Който изпитва жал към толкова претенциозни индивиди, нека да покани някой от тях да живее в дома му, без да му налага правила за съжителство.
24
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Като не е бил УКРАИНЕЦ.......Горкият.....
23
3
 
14
 
! Отговори
До Чичо преди 4 месеца
Чиче, всеки един от тези апартаменти някой го е купил с пари, спестени от заплатите на семейството му. А заплати както знаеш се получават срещу работа. Как ти дойде наум, че трябва да им ги вземем, за да настаним там хора, които са зле, защото НЕ РАБОТЯТ?
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 2 Медицинска помощ му е била предложена. Ние я плащаме, но той по някаква причина е отказал. Освен това, има центрове за настаняване на подобни хора, но много от тях се чувстват ограничени там и предпочитат да живеят на улицата. Случаят е неприятен, но все пак това не е немощен старец, а човек под пенсионна възраст. Можел е да работи, но е предпочел друго.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До чичо...И НА КОЙ ЛИ МУ ПУКА ???Важното е ,.. другите държави да са добре , също и бежанците и ромите !
20
2
 
14
 
! Отговори
Не е починал преди 4 месеца
Умрял е като бездомен пес между другото някви джендаряци протестират , че кучетата в приютите живеели не Човешки .. добре заварели евроатлантическите ценности . Нормално е по улиците на ню йорк да настъпиш труп
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На времето по времето на СОЦА , ни казваха че при капитализма :''Човек за човека е вълк '' , СЕГА НА ПРАКТИКА , ВИЖДАМ ЧЕ Е ВЯРНО ,... ПРОСТО СЕ ОГЛЕДАЙТЕ В КОМШИИТЕ И ПРИЯТЕЛИТЕ СИ , но пък ИМАМЕ БА-НА-НИ !Неграмотност , никакви ценности , пиянство , насилие , КОРУПЦИЯ , БЕЗРАБОТИЦА , ... НО ИМАМЕ БАНАНИ ..., нали г-н Петър Стоянович ,... нямаме заводи , фабрики , , т.е. , НИЩО ,... НО ИМАМЕ БАНАНИ ... ГОЛЯМ ЗОР БЕШЕ ДА СТАНЕМ , ДА СТИГНЕМ ДО ФИНАЛА , ВЕЧЕ СМЕ БАНАНОВА РЕПУБЛИКА ...