Георгиев към Терзиев: Не използвайте проектите за политическо изнудване

С блъфове няма да стане
20 дек 2023 15:43, Стела Стоянова
5
Георгиев към Терзиев: Не използвайте проектите за политическо изнудване
Снимка БГНЕС, архив

Не използвайте големите инфраструктурни проекти за политическо изнудване. Този "непоискан съвет" даде на кмета на София Васил Терзиев общинският съветник от ГЕРБ и бивш шеф на СОС Георги Георгиев. Той пусна пост във фейсбук, с който дава и два "добронамерени съвета" на Терзиев как да реши проблема с разплащането на проектите за ВиК инфраструктура.

Ето какво още написа Георгиев:

🟢 Интересите на града са над всичко. Затова с грижа за София като общински съветник давам поредния добронамерен съвет на кмета Терзиев за това как да реши проблема с разплащането на проектите за ВиК инфраструктура.

⚠️ Ясно е, че по сметките на общината има пари, но за да се пренасочат, трябва решение на общинския съвет. Който съвет не работи заради ината на ПП-ДБ-СС, които нямат и не могат да намерят мнозинство.

👉 Затова ето две алтернативни решения, които сме прилагали десетки пъти:

1️⃣ Със заповед на кмета за корекции в бюджета да се прехвърлят средства и след това с решение на общинския съвет да бъде одобрена тази корекция. Така кметът ще може да плати до Нова година и ние ще одобрим корекциите след като съветът започне работа. Това е законосъобразното решение и сме го правили много пъти за различни проекти.

2️⃣ Другият вариант е държавата да осигури оборотно финансиране по специалния ред за европейски проекти, изпълнявани от общините - както неведнъж е правено. Министерството на финансите и управляващия орган на съответната програма имат ключова роля и всички правомощия това да стане за няколко дни.

🟢 Това са две напълно постижими и възможни решения при неработещ заради ината на спечелилите изборите ПП-ДБ-СС.

🗣️ И още един съвет - пак непоискан, но нали работя съветник - не използвайте големите инфраструктурни проекти за политическо изнудване.

✅ София се нуждае от заявено политическо лидерство, с блъфове няма да стане.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
на инат не става преди 4 месеца
Те туй дето ГЕРБ направиха, тези само да поддържат пак ще е добре. Служебните правителства на Радев не можаха и пътната маркировка на магистралите на Бойко да подновят.
4
4
 
0
 
! Отговори
Рали преди 4 месеца
Защото проектите са ня ГЕРБ и само това ще ги заболи.
3
1
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 4 месеца
Това са правилните решения, но човек трябва да има ум и опит, за да се сети и да може да ги приложи!
2
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен! преди 4 месеца
Днес си позволяват да трият коментари, които не съдържат цинизми, заплахи, призиви за насилие, но явно не отговарят на политиката на собствениците им!
1
10
 
2
 
! Отговори
Георгиев,ти преди 4 месеца
Ако беше много умен,Борисов щеше да те издигне за кмет.Неизбураем си.