Столичният общински съвет с първо заседание през 2024 г.

Изборът на председател ще бъде отложен за 25 януари
11 яну 2024 08:33, Елка Василева
5
Столичният общински съвет с първо заседание през 2024 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Столичният общински съвет (СОС) ще заседава днес от 10:00 ч. за първи път през 2024 г. с една единствена точка в дневния ред -  избор на председател на Столичния общински съвет.

Още по темата
Това ще бъде шестият опит за избор на председател, след като на 18 декември 2023 г. петият опит беше неуспешен. Тогава бяха проведени две гласувания между кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България " ("Спаси София") - Грети Стефанова и кандидата на "Има такъв народ" - Пламен Данаилов.  

На 9 януари кметът на София Васил Терзиев каза на пресконференция в Столичната община, че се надява този четвъртък да има прогрес и да има избран председател, за да тръгне работата на Съвета.

Вчера обаче на среща в Столичната община на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) (Спаси София) , "Има такъв народ" и общинския съветник Карлос Контрера от ВМРО заедно с кмета на София Васил Терзиев стана ясно, че изборът на председател ще бъде отложен за 25 януари, за да имат две седмици, в които да продължат разговорите.

На срещата вчера от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) (Спаси София), заедно с кмета на София Васил Терзиев, направиха предложение за ротационно председателство в Столичния общински съвет (СОС) в срок от една година. "На масата" е и друго предложение, направено вчера от Карлос Контрера и Вили Лилков, подкрепено и от ИТН за временен председател на СОС до приемането на бюджета на Столичната община. От ГЕРБ, БСП и "Възраждане" не участваха в срещата.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На това "първо" заседание само ще се съберат на по кафенце и водичка, да си честитят новата година и ДА ОТЛОЖАТ ЗАСЕДАНИЕТО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ, за да попомислят оооооще малко. А таксиметъра нека ***.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези дали взимат заплати откакто са избрани за нищоправене?
1
2
 
3
 
! Отговори
Сидни Ав$тралия преди 3 месеца
Всички гейове сме за пп-дб:))) Поздрави от Ав$$тралия