Подаде оставка третият в листата на ГЕРБ-СДС в Столичната община

На мьястото на Любомир Минчев в СОС влиза Румен Александров
Обновена: 17 яну 2024 14:38 | 17 яну 2024 09:56, Петър Бойчев
0
Подаде оставка третият в листата на ГЕРБ-СДС в Столичната община
Снимка БГНЕС

Предприемачът Любомир Минчев хвърли оставка от Столичния общински съвет, става ясно от сайта на Общинската избирателна комисия – София. Там се посочва, че заявлението е дошло на електронната поща и не е подадено чрез председателя на СОС (както изисква законът), тъй като няма избран такъв. ОИК-Столична посочва, че трябва да уважи искането му. И обявява, че на негово място влиза Румен Стенли Александров, председател на организацията на ГЕРБ в Банкя.

Любомир Минчев бе избран с листата на ГЕРБ – СДС, където бе поставен на трета позиция.

Минчев, който е мажоритарен собственик на Telelink Group, бе спряган за кандидат-кмет от ГЕРБ в предизборната кампания в противовес на Васил Терзиев, който също идва от IT-средите. В партийните среди името на бизнесмена се сочеше и като евентуален председател на СОС, пише ekspresso.bg. Официален претендент за шеф на Съвета обаче той не е бил, а досега на шест заседания столичните общинари не успяха да си изберат председател.

50-годишният Минчев е милионер – последните финансови данни на Telelink Group към края на деветмесечието на 2021 г. показват, че компанията отчита 134,4 млн. лв. приходи.

Минчев е член на борда на директорите на Американската търговска камара в България, на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ), бивш председател е на „Endeavour България“ (2018-2019), в чийто борд също са заедно с Васил Терзиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари