Учениците от София-област преминават на онлайн обучение

Преустановяват се профилактичните прегледи при лекарите
5
Учениците от София-област преминават на онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

Училищата в Софийска област преминават в неприсъствена форма на обучение от 1 до 7 февруари. През този период учениците ще се обучават онлайн. Това реши Областният оперативен щаб за противодействие на епидемии, съобщиха от администрацията на София-област.

Продължава действието на въведените до момента мерки, които са, както следва:

1. Преустановяват се плановите консултации на бременни жени и детските консултации.

2. Преустановяват се профилактичните прегледи, задължителни имунизации и реимунизации в амбулатории за първична извънболнична помощ.

3. В детските градини и ясли да се провежда стриктен сутрешен филтър, като откритите деца със симптоми на остри респираторни заболявания не се допускат в детското заведение. Да не се допускат до работа заболели лица от персонала на детските заведения. Да се осигури възможност за измиване на ръцете с топла вода и сапун и се извършва двукратна дезинфекция на повърхности и детски играчки. Да се извършва често проветряване на помещенията.

4. Преустановяват се свижданията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Допускат се само изключения при тежко болни, като посещенията са краткотрайни, а посетителите и посещаваните носят защитни маски за лице за еднократна употреба.
За 5 февруари е планирано ново заседание на Областния щаб, по време на което ще бъде направена оценка на въведените противоепидемични мерки и ще бъде взето решение за тяхното преустановяване или продължаване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ваканцияСофия област
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
Отбиване на номер от "загриженото" министерство. Но от неграмотни калинки толкова. Кому са нужни тези два дни след оформянето на оценките? Децата са вече ваканционно настроени, но не - ще ги тормозим, ще се правим че работим. Ай сиктир. Тъ**ци.
3
0
 
3
 
! Отговори
Ончо преди 2 месеца
Аз лично това нещо с онлайна не го разбирам, защо им трябва да учат изобщо. Повече от 40% от подрастващото поколение не признава българския език за майчин, сиреч когато трябва да си напише името си вади личната карта да не обърка буквите. Лошо няма, то и без това до 10-на години половината територия от катуна ще се присъедини към турция. Така че, не им трябва да учат...
2
0
 
4
 
! Отговори
Кантарджиев преди 2 месеца
Ха ха добрите стари времена
1
0
 
10
 
! Отговори
столичан преди 2 месеца
A кво правим с градините и яслите, където е леш? Защо не ги затваряме и да спрем разпространението, защото там масово са болни, а и грипът поразява повече малките.