Децата до 14 г. безплатно в градския транспорт на София от днес

1 фев 2024 10:10, Стела Стоянова
6
Децата до 14 г. безплатно в градския транспорт на София от днес
Снимка БГНЕС

От днес децата до 14-годишна възраст в София ще могат да пътуват безплатно в градския транспорт, съгласно постановление на Министерския съвет.

За това обаче е нужен превозен документ.

"За децата от 0 до 7 години процедурата е позната. Те получават своя хартиен образец и пластика. При децата от 7 до 14 години необходимите документи за издаване на безплатна карта са копие на акт за раждане или друг документ, удостоверяващ възрастта на детето, както и документ за самоличност на родителя, удостоверяващ постоянен адрес на територията на Столична община, или пък друг документ, удостоверяващ настоящ адрес на територията на Столична община", каза директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
МОЛИ преди 2 месеца
Г-Н КМЕТЕ,ЗАЩО РАЗПИСАНИЕТО НА ТРАНСПОРТА В СОФИЯ Е ПРОМЕНЕНО.ИНТЕРВАЛИТЕ СА УВЕЛИЧЕНИ В РАБОТНИ ДНИ,А ЗА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ДА НЕ ГОВОРИМ.ТОВА ЛИ Е ПРОМЯНАТА ВИ????ИЛИ ТАКА СИ РЕШАВАТЕ ПРОБЛЕМА С ПЕРСОНАЛА,НА ГЪРБА НА СОФИЯНЦИ???
4
1
 
3
 
! Отговори
Феодална България преди 2 месеца
Ако не си регистриран в София не става Същото е и с пенсионерите
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПЕНСИОНЕРИТЕ НАД 65Г ВЪВ ВАРНА ПЪТУВАТ СРЕЩУ 2 ЛВ НА МЕСЕЦ ЗА ЛИНИЯ, ДЕЦАТА ДО 10Г ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО А ОТ ДНЕС БЕЗПЛАТНО И ДО 14Г- БРАВО! 70% ЕВРОПЕЙСКО СУБСИДИРАНЕ.
2
2
 
1
 
! Отговори
А на Запад преди 2 месеца
пенсионерите мноооого отдавна се возят безплатно ! Тази благодат за стсрите хора кога ще я откриете, или сега сте сложили водата на огъня за да откриете дали ще се стопли ?
1
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
Демек, само за софеанчета. Хитро...