Десетки излязоха на шествие против "Луковмарш"

Фашизмът не е мнение, а престъпление, казват организаторите
17 фев 2024 14:55, Нели Христова
130

Десетки граждани се събраха на протест срещу "Луковмарш", предаде репортер на БГНЕС.

Протестиращите разпънаха банер с надпис "Без нацисти по улиците" и "Борба срещу фашизма, сексизма и расизма". Събралите се протестиращи скандираха "Всички тук сме антифашисти“, "Не на фашизма, не на Луковмарш", "Солидарността е нашето оръжие срещи омразата“.

Сборният пункт на протестиращите беше пространството до езерото "Ариана". Малко по-късно тръгнаха на шествие, което доведе до спиране на движението в района на "Орлов мост".

Протестът и шествието се провеждат под засилено полицейско присъствие. "Фашизмът не е мнение, а престъпление", смятат организаторите на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
9
 
! Отговори
незнаещ любопитко преди 2 месеца
Може ли някой с думи прости да обясни какво е общото между фашизма и ген.Луков!?
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ФАШИСТИ СА АНТИФАШИСТИТЕ
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВЪН КОМУНИСТИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като е известно , че България спасява своите евреи, нелепо и неуместно е твърдението на българските комунисти , че ген Луков е фашист По скоро те да обърнат внимание на другарят Сталин.Колко евреи е затрил .
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И все пак има Луков марш, започнал е.
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БОРБА СРЕЩУ КОМУНИЗМА-НАЦИЗМА
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ШЕСТВИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ НАЦИСТИ
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой е Путин и от къде прохожда....За Чингис хан всички народи които му се предадат и подчинят , са негови ,,братя".Тази имперска амбиция по някакви причини се заимства от бъдещите императори и императрици на руската , или по точно Московското княжество.Дълго подчинено на ,,Златната орда " и овладяла омразата и репресиите с която ,,Златната орда" подчинява
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За Чингис хан всички народи които му се предадат и подчинят , са негови ,,братя".Тази имперска амбиция по някакви причини се замества от бъдещите императори и императрици на руската , или по точно Московското княжество.Дълго подчинено на ,,Златната орда " и овладяла омразата и репресиите с която ,,Златната орда" подчинява.
58
6
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 2 месеца
Браво! Не на нацистите! Не на фашизма и нацизма!
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички борци срещу руския империализъм са преднамерено обругани и старателно оклеветени.И това е непрекъсваща руска политика и част от конспирацията и хибридно влияние на държави , близки до държавните граници с Русия.Украйна се противопостави твърдо .И за това плати цена.Това е пример за намеренията на ред руски императори и сатрапи , до колко обичат ,,братски" съседните там страни.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не на фашизма! Александър Йорданов вън от България
55
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 2 месеца
Русия първа изяде отровния плод и амбиции на юдо-комунистите. И се стресна! И каза НЕ на юдеите! Така наречената "демокрация" е по плана на юдеина Лев Троцки, чиято крайна цел е победа и царуване на юдео-ционизма над целия свят! Глобалистите, юдо-ционисти заличават отделните държави и искат да въведат Нов Световен ционистки ред, където всички народи са покорни слуги на Израел - "богоизбраните"! По- голям фашизъм от този на глобалистите на ционизма няма! Срещу това се бори Русия! Юдеите я мразят!
54
4
 
9
 
! Отговори
Само истината преди 2 месеца
А комунизмът е още по-жестоко престъпление. Ген. Христо Луков е български патриот, герой от войните за национално обединение. Убит от комунистическите терористи Иван Буруджиев и Виолета Якова по заповед от Москва. ,,Черните ангели", на които се възхищавал Карлос Чакала. Убийци, изпратени с мисия да премахнат български обществени деятели, противници на СССР. Да пояснявам ли коя е дъщерята на първия? Още обикаля из студията... И за какви расизми и сексизми става дума тук? Какъв фашизъм?..
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако има някой който трябва да е забраняван , това е ликът на Тодор Живков, Георги Димитров- Тарабата и Коста Копейкин.Това са личност ,далеч допринесли за падението на България в сравнение с личността на ген.Луков.Комунистическата диаспора още не е очистена от българска земя.
52
6
 
14
 
! Отговори
Решетников преди 2 месеца
Генерал Луков е герой от 1та световна война! Убит е от комунисти - терористи! Какъв фашист е! Явно гей парадите се ръководят от комунистите и меките китки! СРАМ!!
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 55....Българският патриотизъм често е обругаван и умишлено затривам под пропаганда на руски имперски фалшификации.Така голяма част от историята ни липсва.Или с бели петна.Или с не логични тълкуващи исторически моменти.Като предвоенните Руско турски времена.Осготовка и смисъл на войната.Българския патриот е вкарван в едно или друго русло на чужди интереси.Особенно руски.И обяснимо.Америка е далеч.
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видях ги. 20-30 обикаляха по страничните улички в центъра. Реших, че е гей-парад.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 52...Мнозина грешат , като свързват евреите само със САЩ.Джержински също е евреин.Троцки също.Но Русия не е обичала евреите.Това фалшива следвоенна пропаганда , просъществувала до 1952 г., когато Израел обръща гръб на Русия , Русия която взима страната на палестинците в израело-арабската война.
48
2
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 2 месеца
До Анонимен 53 - Ти си по- знаещ по история от професор Божидар Димитров ли?!? - Нима, еврейски слуго?!