Увеличават полицията в центъра на София

Засилване на присъствието ще има и в други райони
Обновена: 11 мар 2024 18:22 | 11 мар 2024 14:08, Александър Попов
96
Увеличават полицията в центъра на София
Снимка: БГНЕС

Предприели сме необходимите действия да гарантираме сигурността и спокойствието на гражданите. Засилваме полицейското присъствие в централната градска част и други райони, в които има сборища на лица с различен произход, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов след среща с кмета на София Васил Терзиев и представители на браншови организации на заведенията във връзка със сигурността в столицата. По думите му това се налага заради двата инцидента от последните няколко дни в центъра на града.

Калин Стоянов добави, че се засилва и полицейското присъствие около центровете за настаняване на Държавната агенция за бежанците, които се охраняват от частна фирма.

Министърът отбеляза инициирането на законодателна промяна в Закона за администрацията, което ще даде възможността да се назначат нужните 1264 бройки по линия на "Гранична полиция" и около 260 полицейски служители, които ще поемат охраната на петте центъра за настаняване. Той добави, че от МВР са констатирани последните месеци доста пропуски в центровете и са издадени препоръки.

Калин Стоянов посочи, че последната година няма увеличение на случаите на инциденти с мигранти у нас.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Bulgaria ON AIRкалин стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Еми проблема се решава лесно или всички в хотели или всички в лагерите за да не избухва напрежение и протести
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много скоро ще има и бунтове на мигранти в центровете за настаняване. Те вече са препълнени, а хората там негудуват заради дискриминацията спрямо тях и Украинските бежанци, които живеят в хотели.
25
0
 
11
 
! Отговори
Проблемът преди 2 месеца
не е в мигрантите, а в червеножопите подгъзници.
24
1
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Като започне напрежението не искам да сьм на мястото на министъра тия си търсят правата и полиция хич ги не плашиВ франция вилняха повече от месецТо бяха барикади , запалени автомобили натрошени магазиниМиналата година ако помнитеЛетяха коктейли молотовБлагодарете на сглобката ви
23
6
 
7
 
! Отговори
Правилно преди 2 месеца
Възраждане, БКП/БСП, Има-няма такъв народ и отчасти Атака са опасност за нашата национална сигурност и пРезидента може.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В западна Европа вече казват на мигрантите с криминални регистрации: "Или влизате в правия път, или отивате в България".
21
0
 
5
 
! Отговори
хаха преди 2 месеца
Пак слагаме каруцата пред коня.
20
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Един сподели , че се чустват дискриминирани и не са настанени в хотели и почивни станции като украинцитеВсьщност е прав няма как да се оспори каза нещо и за разлика в помощите
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи стрелба на месо и никакви Урсули-марсули, НПО-та и защитници на ядрените физици от Близкия изток не искам да слушам. Тук е България със съответните закони, наредби и т.н. и първо задължение на органите е да предоставят безопасност на българите, а не на някакви маргинали тръгнали да бягат от демокрацията, която им внесоха краварите.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз имам по-добър план.От лагера към летището до вкъщи. Даже самолетните билети ще са им безплатни. Ние черпим
17
0
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 месеца
ТЪПО - ТЪПО ---ВМЕСТО ДА СЪЗДАДЕМ КОНЦЛАГЕРИ ЗА МИГРАНТСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ -НАВЛЯЦИ НИЕ СЕ ДЪРЖИМ НЕ ПО ИЗРАЕЛСКИ --ТЕПАНЬЕ И ТЕПАНЬЕ ---И ЩЕ ЗАБРАВЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ КАТО ДЕСТИНАЦИЯ ---НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ -- А ЗА ОТ 12 ДО 30 ГОДИШНИ МЪЖКИ НАВЛЯЦИ !!!!!!!!!!!!!!!ЛА-ГЕ -РИ !
16
0
 
15
 
! Отговори
Жмръц преди 2 месеца
И защо?Защо министера академик-химик-кибик,проф-доктор ои героий на труда разписа договора?Всъщност,какъв договр разписа?Защо всяка вечер тъмни субекти с куфари пристигат от таксита в центъра на София?на министера му пожелавам ей тези да му влезят в къщата!Пр0дажно ме ке ре,както и Мара габрата!Ицо С0п0ла, Кир4о и сие,на съд и 3атвор!
15
1
 
8
 
! Отговори
Избирател Пп преди 2 месеца
Явно ще се живее като в газаКато започне полицейският часХората направиха своят избор на изборите в подкрепа на евроатлантическите ценности
14
0
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 2 месеца
Не мога да разбера от къде ги намираме такива? Няма ли да е по-лесно и по-добре тия "сборища на лица с различен произход" да не бъдат в София? Значи първо преминават незаконно границата, второ ги возим и настаняваме в София и трето ще увеличаваме полицията пак в София?! Такива капацитети и за екскурзовод на едър рогат *** не бих ги назначил.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а у сто липи и шекер маала що не стъпвате ?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
'Засилваме полицейското присъствие в централната градска част и други райони, в които има сборища на лица с различен произход' -- у делиюрмана са поне 90%, що нищо не правите ?
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо полцаите са с калашници и бронежилетки? Нали мигрантите били безобидни
10
0
 
9
 
! Отговори
Бате джаго преди 2 месеца
Като дойдат ордите на бате денко и марчето ще отнесьт сградата заедно с министъра за бакьджезе и джилезу
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съжалей софиенци но вече се прецакани, а скоро и другите големи градове...
8
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Лъже...