Започва пролетната поддържка на столицата

Ремонт и миене на улици, обезпаразитяване на паркове
Обновена: 1 апр 2024 11:37 | 1 апр 2024 11:37, Инна Ангелова
18
Започва пролетната поддържка на столицата
Снимка: NakNakNak от Pixabay

Започва пролетната поддържка на столицата - ремонт и миене на улици, както и обезпаразитяване на зелените площи. От Столична община съобщиха, че е изготвен интегриран план-график. Той включва ремонт на пътните настилки, миене на улици и булеварди, маркировка, боядисване на стълбове на уличното осветление, поддръжка на зеленината в паркове и градини, включително пръскане срещу паразити, и засаждане на дървета по протежение на пътни артерии.

Графикът непрекъснато се обновява, тъй като гражданите подават сигнали. Текущият ремонт на пътната настилка и тротоари, част от пролетната поддръжка, стартираха още през март и ще продължат до края на юли като в графика към момента има за приключване над 450 локации във всички 24 района на София.

Предвижда се и сезонното засаждане по протежението на улици и булеварди, като по план ще бъдат засадени около 700 нови дървета в празните посадъчни гнезда на тротоарите. Дирекция “Зелени системи” на Столичната община вече е направила предварителен преглед на всички свободни места и определи подходящите дървесни видове за засаждане за съответното място.

Обезпаразитяването на зелените площи е започнало още от 20 март. По план вторите обработки срещу насекоми, кърлежи и гризачи в тревните площи ще приключи до края на април при благоприятни метеорологични условия.

От 1 април започва цялостно миене на улици и булеварди. В началото на месеца ще се извърши миене на основни пътни артерии, като дейностите ще се контролират от екипи на Столичния инспекторат. Наред с пътните платна се мият и тротоарните настилки. Извършва се миене на булеварди и улици, на които предварително е направено метене и почистване на регули и на дъждоприемните шахти.

Днес, 1 април, ще се мият улици и булеварди в районите: „Красно село“, „Сердика“, „Подуяне“, „Слатина“, „Лозенец“, „Надежда“, „Младост“, „Студентски“, „Люлин“, „Нови Искър“. Фирмите-изпълнители, които имат договор със Столична община за лятно почистване, ще изпълняват дейностите по график, съобразен с трафика в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от София
От днес "Топлофикация София" започва поетапно спиране на парното
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
да преди 4 седмици
в люлин и осветлението го няма между блоковете,ама това е кмета,гола вода,и винаги е било така,
16
0
 
1
 
! Отговори
ей преди 4 седмици
ама къде,само в центъра,а крайните квартали,кучета ги яли.
15
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 4 седмици
Що не биха тъпана за да огласят началото на подръжката.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Някой ще се заеме ли с ваксинацията и обезпаразитяването на безстопанствените кучета и котки? Колкото и да възпитаваш детето си, не знаеш кога и къде ще види котка с малки котенца или куче с малки паленца. Ако можеш, внуши на малки деца да не си играят с такива животинчета.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 13 - Лошото е, че всички Българи го отнасяме, не само софианци, инак съм съгласен.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не бараите вещицата символа на София,баш си им гила на несретниците.Техния бог е Мамон
11
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 4 седмици
Тази грозна, черна статуя няма ли кой да я махне.
10
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
в люлин шумата от есента не е изметена всичко вече се е спекло шахтите са запушенивървят индиици с чували и събират от кошчетата в тревните площи не влизатсчупените клони си стоят по местата и цъфтят по занемарен квартал от люлин надалиима застроен няма въздух шум прах кучета каруци тротоарите са разбити викове икрясъци по всяко време на денонощието
9
2
 
2
 
! Отговори
Махнете статуята преди 4 седмици
Статуята на Сатаната трябва да се махне, сложете я в Перник при сатанистите, но не и в София!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А изчистиха ли падналите през есента клони..
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това на снимката трябва да се премахне. Задължително! Откак сложиха статуята на смъртта добро не сме видяли!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е първоаприлска шега. Ще чистят на Мария Габриел паяжината.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Точно от боята тази сутрин вдигаха прахта от земята, благодаря ви кмете!
4
1
 
7
 
! Отговори
Тел преди 4 седмици
Трябва ли това да е новина!? А, да... кмета е Терзиев от партията с малките победи, така че всичко колкото и тривиално да е, трябва да се обявява като поредната "голяма" победа :-) Аз очаквах да направят от София Хонг Конг и да преасфалтират всичко, а те просто кърпят дупките и мият улиците както преди при Борисов и Фандъкова...
3
0
 
5
 
! Отговори
ДО КМЕТА НА СЛАТИНА преди 4 седмици
Ще призная,че се мият улиците в квартала(а не се поливат)само ако се измие улицата до бл.73.Потънала в кал,не е нито метена нито измита от повече от 15 г.Там всеки ден минават бебешки колички и после ще се чудим,че децата масова са с астма.Кмете, развърдай се и обиколи всички такива улици.Докато продължават колите да спират в тревните площи(поне да ги бяха засипали с чакъл)винаги ще има кал.Мине камиона,след него излезе кола от градинката и всичко си идва на мястото-планът е изпълнен.
2
0
 
3
 
! Отговори
малцинствата преди 4 седмици
ще работят и после деца ще правят за детските градини . скоро градът ще заблести . има и един нов паркинг .
1
3
 
6
 
! Отговори
Сифилиско преди 4 седмици
Като средновековен селянин - къпем се само по Великден.