Бой и душене, родители твърдят, че третокласничка малтретира децата

Ръководството на училището било взело мерки
47
Бой и душене, родители твърдят, че третокласничка малтретира децата
Снимка: БГНЕС

Третокласничка тормози системно съучениците си. За това сигнализираха родители на деца от 21-о средно училище „Христо Ботев” в София. Преди дни се е стигнало и до душене.

„Синът ми многократно се е оплаквал, че е малтретиран. Това, което преля чашата, беше когато се прибра ударен с дръжка на метла в областта на бъбреците. Детето започна да отказва да ходи на училище”, разказа пред Нова телевизия Мартин Дамянов, баща на едно от децата.

„Дъщеря ми се обади в едно от големите междучасия и каза, че въпросното дете я е душило. Извадих медицинско. Мерките на ръководството явно не са достатъчни”, сподели друга майка на дете.

По думите на родителите плюенето по децата от страна на третокласничката е ежедневие. Те настояват за спешни мерки.

„Ситуацията в класа е много тревожна. Аз и колегите напълно разбираме родителите. Учителите подават сигнал при такива случаи. Системата е създадена по такъв начин, че да подкрепя всички деца, включително тези с проблеми. Взели сме всички мерки - индивидуална подкрепа с психолог, групова работа с децата”, обясни директорът на учебното заведение Мая Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: училищетормоз
Още от София
За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
Народът е казал: преди 2 седмици
На зла круша, зъл прът.
44
0
 
7
 
! Отговори
До Баба Мара 16 преди 2 седмици
Права си, бабче. Доколкото си спомням, един от принципите на Макаренко беше превъзпитаване чрез труд. Щом е толкова яка, че налита да души, всеки ден по два часа труд, например да измие пода на цял един етаж от училището и никаква храна докато не приключи. Съответно и родителите, които вероятно ще ревнат, че са безпарични, ако им се наложи парична глоба заради родителско безхаберие. И те да работят безвъзмездно, но не по 2 часа, а по два дена (уикенда) при всяка агресивна проява на щерка им.
43
0
 
3
 
! Отговори
До 29 - продължение преди 2 седмици
Място да не могат да си намерят такива родители и те да пищят и да се вайкат. като ги удариш по джоба и се видят принудени всеки ден да осигуряват присъствие у дома, за да не е само изключеното им дете, докато другият родител обикаля като лyд, за да търси ново и ново училище за отрочето си. Бързо ще намерят начин да се справят и да му обяснят какво не бива да прави, за да не работи всеки ден шамарената фабрика.
42
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 29 преди 2 седмици
И друг път писах по подобни въпроси, и сега пак ще повторя. Когато става въпрос за такова изтървано дете, никакво дундуркане с цел да поправим разваления екземпляр с цената на тормоз, на който биват подложени останалите деца. Направи така, че да се подлудят онези, които са го изтървали - изключване, зверски глоби за всеки следващ ден, когато не е било на училище. Записване в друго школо, изключване още първия ден, в който си позволи да вилнее, защото това е рецидив и т.н. Място да не могат да си
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Нормално е вече това /24/ Значи същото се върши в дома на това дете. Бащата-мутра сигурно така контактува с майката-мутреса (вероятно преди да се омъжи е била на повикване или нещо подобно). Едно е сигурно - след периодите на прекомерна слободия отново следва диктатура, за съжаление. По-рано в училищата е имало казармен ред, сега в повечето паралелки не може да се учи.
40
0
 
0
 
! Отговори
Бой с душене преди 2 седмици
И само като се подмокрям в главата ми музика струи. Звучи одата на радостта .
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
СОП децата нямат място в масовото училище и ДГ! Верно, че е голяма мъка за родителите, но за тези деца. Но пък какво сме виновни ние другите родители и обикновени учители?!
38
2
 
0
 
! Отговори
Вагинална сухота? преди 2 седмици
Парене и сърбежи в интимната област? Хормонален дисбаланс? Или евроатлантически ценности...
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В София трудно ще има възмездие срещу неправдата, защото много хора са обвързани със схемата на системата и това е и в по-малките градове. По рекламите ще ги познаеш
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Един баща да го изчака това момиченце след училище и да й плесне два шамара и да й каже, че пак ще повтори ако не тя не престани да тормози другите деца. И нещата ще си дойдат на мястото. Тази хамалка явно само от бой разбира.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АнонименВ момента обществото е разделено, и да, повечето хора си мълчат, но не защото се страхуват, а защото всеки сам по себе си не може да се справи. Друг е въпроса, ако някой види насилие пред себе си.., смятам че повечето ще реагират на секундата. Разбира се говоря за спречквания от общ характер, не за банди, политици, олигарси, служби.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 33 "и ще вземе страната на насилника или страната на този който ще се изправи срещу насилието." :) Много наивно! Повечето избират третата страна - на този който се примирява и се скатава. Погледни обществото ни! Защо обществото не реагира на всичко лошо, което се случва в държавата ни? Защото повечето хора така са свикнали от малки - да се скатават и да не се бъркат ако не ги засяга лично от страх да не си навлекат още проблеми. Това е факт, не можеш да отречеш. Виж реалността.
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
...ами ако момиченцето е "поразено" от най хубавото, детско чувство "любов"и тормози обекта на красивата, най чиста емоция- моля ви не ме упреквайте- това не се забравя никога, то е най чисто и прекрасно детско чувство. Говорете с децата си, не им се подигравайте, а ги карайте да споделят и да измините заедно трудните емоции.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АнонименСамо да вметна, всички живеем в среда с насилници.., разбирам какво искаш да кажеш и си прав, но я се замисли, това че колегата ти е ***, променя ли трудовата ти способност, това че комшията ти е новодомец с претенция до небесата, кара ли те да сменяш жилището. Да в света има насилие и да казваш на детето си че няма, е голяма грешка. То ще види насилието в училище и ще вземе страната на насилника или страната на този който ще се изправи срещу насилието.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Важното е да има банани и тоалетна хартия, а децата са последна грижа
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да оставиш детето си в среда с насилник, да понася насилие и да се бори за живота си вместо да учи, означава да го обречеш на провал. Означава като порасне да е свикнало с насилието и да го приема за нормално, съответно да избира и такива приятели. Ученето разбира се ще е занемарено, така че в най-добрият случай ще е с посредствен успех. Такъв човек трудно намира мястото си в живота и никога не реализира потенциала си. Родителите трябва да се замислят това ли искат за децата си?
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Без глезотии! О, изобщо не е задължително да е със СОП или от малцинствата. В първи клас на детето ми имаше едно такова. Българче си беше, родителите в артистичните среди със зависимости и т.н., бабата дизайнерка в Япония, детето пълно пcихо - беше рязало с ножица носа на съученик, други всякакви издевателства. Пак така уж психолози, уж всички да се приобщават, ама нищо. Една част от родителите си преместихме децата още първи клас, после и други. Голямо текучество имаше в този клас.
28
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 2 седмици
В класът на детето ми също има изключително агресивно дете. Като агресията е физическа и вербална. Учителите нищо не могат да направят или не искат. Родителите са абдикирали от детето си, отказват да се потърси помощ от психолог и това дете с всеки изминал ден става все по-лошо. Останалите родители от класът ни пък взимат отношение, ако не са засегнати лично. Многократно съм повдигала въпросът, но си мълчат.
27
2
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 2 седмици
Да попитам родителите! Бихте ли отговорили на въпроса защо децата трябва да учат? Успели ли сте да обясните това на децата си?
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До трябва действиеИ като си спреш детето, ще си останеш ли в къщи да наваксаш изпуснатият материал.