Промени в организацията на движението в София днес

Вижте рестрикциите и промените заради празничния ден
24 май 2024 08:12, Александър Попов
1
Промени в организацията на движението в София днес
Снимка: БГНЕС

Днес ще има промени в организацията на движението в София заради тържествено шествие по повод Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, информираха от Столична община.

До приключване на мероприятието днес е забранен престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Оборище” между ул. „Кракра” и бул. „Васил Левски” с изключение на автомобилите на участващите в събитието и на снимачните екипи, отразяващи мероприятието; на паркинга зад Националната библиотека. От 01:00 ч. на 24 май до приключване на мероприятието се забранява и на паркинга на пл. „Княз Александър І”, както и на ул. „Шипка” между бул. „Васил Левски” и ул. „Кракра”.

Празничното шествие ще се проведе от 10:30 ч. по маршрут от площад „Атанас Буров“ по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски” до паметника на „Св. Св. Кирил и Методий” пред Националната библиотека. От 10:30 ч. до 11:00 ч. днес се забранява влизането в двете посоки на пътни превозни средства по ул. „Г. С. Раковски“ през кръстовището с бул. „Цар Освободител” само при необходимост и по преценка на ОПП-СДВР.

От 9:00 ч. до отпадане на необходимостта на 24 май се забранява влизането в двете посоки на пътни превозни средства, както следва: бул. „Цар Освободител” между пл. „Независимост” и бул. „Васил Левски”; ул. „Аксаков” между ул. „Георги Бенковски” и ул. „Дякон Игнатий”; ул. „Георги Бенковски” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”; ул. „Цар Шишман” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”; ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”; ул. „Дякон Игнатий” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”; ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”; ул. „Княз Александър І” между ул. „Съборна” и пл. „Княз Александър І”; ул. „6-ти септември” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”; ул. „Оборище“ между ул. „Дунав“ и бул. „Васил Левски“.  бул. „Васил Левски” между бул. „Цар Освободител” и бул. „Янко Сакъзов”. ул. „Оборище” между ул. „Кракра” и пл. „Св. Александър Невски”; ул. „Шипка” между бул. „Васил Левски” и ул. „Кракра”.

От 09:00 ч. до приключване на мероприятието се променят частично маршрутите на колите на обществения транспорт.

Промяната на електробусна линия № 9 (в посока ул. „Ген. Гурко”): от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” обратен завой пред Национален стадион „Васил Левски”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута; скъсяване на маршрута в посока ул. „Ген. Гурко“; скъсяване на маршрута в посока автобаза „Искър“. Електробусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусна линия № 280 (в посока СУ „Св. Климент Охридски”): от бул. „Цариградско шосе” наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по ул. „Ген Гурко”, надясно по бул. „Васил Левски”, надясно по бул. „Цар Освободител” и по бул. „Цариградско шосе” по маршрута. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута.

Тролейбусни линии №№ 1, 2 и 8: от Пета градска болница/ж.к. Бъкстон/ж.к. Гоце Делчев по маршрутите до кръстовище бул. „Васил Левски” – бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по ул. „Ген. Гурко” и наляво по бул. „Васил Левски” по маршрутите.

Тролейбусни линии №№ 3, 4 и 11: от УМБАЛ „Св. Анна“/ж.к. „Дружба-1/2“ по маршрутите до кръстовище бул. „Цариградско шосе“ - „бул. Цар Освободител“ – „бул. Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по „бул. Евлоги и Христо Георгиеви“, надясно по ул. „Ген. Гурко“, надясно по бул. „Васил Левски“, надясно по бул. „Цар Освободител“ и по маршрутите.

Тролейбусите от линия №№ 2 и 4 преминали към ж.к. "Хаджи Димитър" преди затварянето на участъка, ще се движат от ж.к. "Хаджи Димитър" до кръстовището на ул. "Васил Петлешков" и ул. "Панайот Хитов", направо по ул. "Васил Петлешков", наляво по ул. "Ильо войвода" до кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и ул. "Черковна", наляво по бул. "Владимир Вазов" и по действащия маршрут за ТБ линия № 1 и 3 до ж.к. „Левски Г“ и в обратна посока по маршрута на тролейбуси по линия № 1 и 3 до кръстовището на бул.“Владимир Вазов“ и ул. „Острово“, по ул. „Острово“ и по маршрута до крайна станция ж.к. „Хаджи Димитър“.

Тролейбусите от линия №№1 и 3, преминали към ж.к. „Левски Г“ преди затваряне на участъка ще се движат по маршрут ж.к. „Левски Г“- ж.к. „Хаджи Димитър“, както следва: от начална спирка ж.к. „Левски Г“ по маршрута си до кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и ул. "Острово", надясно по ул. "Острово", направо по ул. "Макгахан", наляво по ул. "Никола Войновски" до ж.к. „Хаджи Димитър“ /начална и крайна спирка за ТБ линия №№2 и 4/, до кръстовището на ул. "Васил Петлешков" и ул. "Панайот Хитов", направо по ул. "Васил Петлешков", наляво по ул. "Ильо войвода" до кръстовището на бул." Владимир Вазов" и ул. "Черковна", наляво по бул. "Владимир Вазов" и по действащите маршрути до ж.к. „Левски Г“.

Частично се изменя маршрутът на автобусна линия №Х50 (посока пл. „Св. Александър Невски“) както следва: от бул. „Цариградско шосе“ наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, надясно по ул. „Ген. Гурко“, надясно по бул. „Васил Левски“, надясно по бул. „Цар Освободител“ и по маршрута. Автобусите ще спират на съществуващите спирки на Обществения транспорт в променения участък.

Частично се променя маршрутът на автобусна линия № Х43 (посока пл. „Св. Александър Невски“) както следва: от кръговото кръстовището на бул. „Сливница“ и бул. „Васил Левски“, наляво през пл. „Сточна гара“ /обратен завой/, направо по бул. „Сливница“ и от съществуващата спирка с код: 1311 пл. „Сточна гара“ по маршрута.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от София
НСО с мерки за сигурност в София днес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Левски1914Ултрас преди 3 седмици
Тоя модел бусове на CW не са много добри много горят.