Втората серия от DUNLOP KARTING CUP 2006 ще е на 16 юли във Варна

За определяне реда на стартирането всички състезатели участват в квалификации, като за полуфинал се класират първите тридесет и двама състезатели
10 юли 2006 17:02, Христина Машкова
За пета поредна година журналисти и известни личности ще премерят сили в DUNLOP KARTING CUP 2006. Второто състезание от трите серии ще бъде в град Варна на писта „Варна” (кв. Виница – по пътя за Балчик, местност Горна Трака) на 16 юли 2006 г. (неделя) от 10 часа. Третата серия ще се проведе в Пловдив през септември.

Над 90 журналисти се състезаваха в първата от трите серии на DUNLOP KARTING CUP 2006 в София на писта “Дунев мотор спорт” на 24 юни, 2006 г. Организатор на “DUNLOP KARTING CUP 2006” е Media Team, а сред медийните партньори са www.dnes.bg и www.gol.bg

По традиция, най-бързият състезател ще получи голямата награда - комплект автомобилни гуми DUNLOP. За участниците са предвидени и още много награди.

За определяне реда на стартирането всички състезатели участват в квалификации, като за полуфинал се класират първите тридесет и двама състезатели. Класирането се извършва по най-бърза обиколка на участник. Полуфиналите са в четири серии по осем души. За финала се класират първите осем състезатели, класирани отново по най-бърза обиколка от полуфиналните серии.

След определянето на участниците картингите се подреждат на стартова решетка по реда на най-бързата им обиколка, т.е. от първа позиция стартира състезателят с най-добър резултат и т.н. За зачитане на състезанието всеки участник трябва да пресече старт – финалната линия след обявяване края на състезанието с кариран флаг.

Предвидено е и отборно класиране, като за участие в него е нужно предварително всяка организация да обяви тримата души, които ще я представят. За класирането се събират времената от най-бързите обиколки от цялото състезание и на тримата съотборници.

Спонсорирано съдържание