Гудбай, Роналдо!

Да си добър футболист – 94 млн. евро, да си егоист – безценно.
11 мар 2010 23:13,
61
Гудбай, Роналдо!
Снимка: БГНЕС

Снощи най-скъпият футболист на планетата приключи безславно участието си в най-престижния турнир – Шампионската лига. Реал Мадрид завърши 1:1 с Лион, но с общ резултат от двата мача 1:2 Белия балет отпадна за шеста поредна година още на осминафиналите в ШЛ.

Сега Роналдо ще гледа ШЛ по телевизията, а по ирония на съдбата финалът ще бъде точно на „Сантяго Бернабеу”. И предвид силната игра на Манчестър Юнайтед напоследък, има голяма вероятност единият финалист да бъде именно бившият клуб на Роналдо.

Защо му трябваше на Кристиано да сменя клуба, в който игра 6 сезона и където стана звезда? Да напуснеш отбора, който през последните два сезона е играл финал в ШЛ (единият спечелен), чийто треньор не е сменян от 1986 година (!) и носи титлата Сър, тима, който през последните три години е шампион на Англия, родината на футбола, за всичко това българите имат една много звучна дума – сърбогъзщина.

Вярно е, че Реал Мадрид е с рекордните 9 победи в ШЛ, но не всичко се измерва в брой купи, точки и точици. Нарцистичният португалец отдавна си мислеше, че е по-голям от останалите 10 в отбора, но снощи си получи урока.

Защото при смяна на отбора винаги получаваш 15 дни безмерна слава, още по-голяма заплата и още по-голямо его, но не винаги получаваш удовлетворение. Сега какво, ако CR7 не спечели и догодина ШЛ, къде ще отиде? В Италия? В Германия?

И така, докато обиколи всички големи футболни държави? Историята помни случаи, когато футболисти са печелили ШЛ с различни отбори, но защо трябва да изнасилваш съдбата и статистиката, за да получиш поредната доза опиат за егото си?

Същото се случва и с политиците. Напускат партията си обидени, за да правят „проекти”, както сега е модерно да се казва. Дали са леви, десни или в центъра, няма значение. Рядко успяват.

Да не говорим пък за някои „видни” журналисти, които съдбата бе поставила в престижни медии за известно време. След като напуснат (или бъдат уволнени) и се опитат да светят със собствена светлина, веднага се вижда, че стават само за спътници, които обикалят кротко в една и съща скучна орбита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
"Журналиста&quo преди 14 години
Автора на статия май е завършил с агнета. А УНИВЕРСИТЕТА му ще да е - НБУ - оттам излизат такива псевдожурналисти. Аз съм отчаян просто от фразите, стила, структурата - СРАМНО за dnes.bg
56
0
 
1
 
! Отговори
Me.... преди 14 години
Hahaah nqma takava "statiq".Haide pone q redaktiraite da otmiete malko sramut,ne znam i ot kade mu e hrumnala na avtora taq duma "сърбогъзщина".....Za sapostavkata s politikata prosto nqmam komentar.
55
0
 
2
 
! Отговори
"Журналиста&quo преди 14 години
АЛооо ... Такъв невеж, некомпетентен и комплексиран журналист и публицистичен материал за първи път срещам в този сайт. Досега впечатленията ми от този уеб портал бяха съвсем други, но в тази Ваша "продукция" видях толкова много омраза и избити комплекси, че онемях - нямам какво да кажа просто ....Няма да се хващам за детайлите и за лъжите ( не казвам НЕИСТИНИ, защото НЕИСТИНА е, когато не знаеш СЪЩНОСТТА, а тук явно се търси манипулацията и провокацията).А този ПАРАЛЕЛ с политиката - просто
54
0
 
2
 
! Отговори
piter преди 14 години
abe nevej selenin ti da ne pises za niakoi futbolist ot tvoito selo kabron
53
0
 
1
 
! Отговори
Защитник на BG преди 14 години
Гошко, кй е авторът, за да има лично отношение към тази най-голяма звезда в световния футбол? Той да не е португалски журналист или пък испански? И кой въобще чете тези статии тук осне нас българите? Никой! така, че не го вини за това поне.
52
0
 
0
 
! Отговори
Защитник на BG преди 14 години
Страхотно го описа този убавец !!! Бравос ! Макар, че на мен ми е най-любимият футболист, като такъв. Невероятна техника и усет към топката има този португалски дявол. Но жалко, че няма да го гледаме в ШЛ.
51
1
 
3
 
! Отговори
фен преди 14 години
От този по -голям егоист на терена не съм виждал .
50
1
 
2
 
! Отговори
Роналдо преди 14 години
Наистина безумна статия! Имам чувството че автора демонстрира много явно личното си отношение. Право на всеки човек е да си избере пътя.Този неизвестен критик дори не му знам името!Малко е смешно да се дава трибуна на такива ***!
49
1
 
7
 
! Отговори
pele преди 14 години
всичко е за пари в тоя футбол малко са играчите който играят за клуба.Реал Мадрит винаги са били слаб отбор.Манчестер винаги са на ниво.да отпаднеш от Лион смешна работа.
48
7
 
13
 
! Отговори
Гошко преди 14 години
Най-безумната статия, която съм чел скоро. Като почна да говори и за политици и журналисти даже ми стана смешно :) Не знам кой е автора, но най-добре да спре да пише. Или пък да понаучи малко занаята преди да се излага така.
47
6
 
6
 
! Отговори
КК преди 14 години
не съм виждал по-НЕКАДЪРНА статия от тази!!!!
46
6
 
5
 
! Отговори
........ преди 14 години
От: Васил Богдановot tozi 4owek e statiq - sram i pozor za tebe, hvarli si diplomata v kofata ako ima6 takava !
45
8
 
7
 
! Отговори
Кристиян преди 14 години
Този автор на статийката поради кокви собствени достойнства или достойнства на родния футбол е тръгнал да се подиграва на Роналдо.Дребната душица на автора по чисто Андрешковски, прави сметки и сметчици и дава акъл на футболиста на планетата.Санким/както казва бай му *** Балкански/родния футбол е цъфнал и завързал.То че футболните коментатори са промъкнали се селянчета,с дъх на кисело зеле и лук е ясно на всички,но не е ли време поне да започнат да си мият зъбките,сиреч да си мерят думите.
44
4
 
7
 
! Отговори
no name преди 14 години
Че Роналдо е дразни с поведението си спор няма, ама и статията не струва!!!
43
1
 
4
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
Това са рисковете на професията.Най-добрият вратар в света БУфон игра е Ювентус,но те нито могат да спечелят шампионата и играят в лига европа.Е ако я спечелят ще е добре
42
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
българска завист!Защо не критикуваме нашите футболисти, а критикуваме някакви чужди
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много завис бре
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
бре че много разбирачи! какво направил роналдо, как се е прекарал... ХАХА... човека ще играе където си иска! нали затова му плащат? от статията се вижда типичното БЪЛГАРСКО ЗЛОРАДСТВО! човека си изкарва честно пари колкото драскача на статията не може и да сънува и НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ В КОЙ ОТБОР ГО ПРАВИ! ЗАЩОТО ВСЕКИ РАБОТИ ЗА ПАРИ!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дражко, не винаги когато критикуваш някой, е задължително да му завиждаш. Може просто да те дразни, какъвто е случая с КР. Той НЕ подава пасове към съотборници и има самочуствие до небето, да не говорим, че не се брои за част от отбора - това са все неща, които дразнят запалянковците си, на които е трудно да отъждествяват любимия си отбор с един единствен футболист.
38
1
 
5
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Това-един играч да напусне клуба не зависи само от него!Той е собственост на този клуб.Пък и не му мислете много за човека.Той си е направил каквото трябва.Злобни,завистливи български...........