“Мама” Ким отново на финал

Белгийката с 20-та поредна победа на US Open
11 сеп 2010 09:25,
3
“Мама” Ким отново на финал
Ким Клайстерс отново е на финал. Снимка: БГНЕС

Миналогодишната носителка на трофея Ким Клайстерс е само на победа от успешна защита на титлата си от Откритото първенство на САЩ, което се провежда на кортовете на “Националния тенис център Били Джийн Кинг” в Ню Йорк.

В изключително оспорван, драматичен и интригуващ полуфинален сблъсък белгийката отстрани двукратната победителка Винъс Уилямс, заличавайки сет пасив за крайното 4/6, 7/6, 6/4.

Двубоят на “Артър Аш Стейдиъм” започна с поделено надмощие, като един-единствен пробив наклони везните в полза на представителката на домакините в първия сет.

Това обаче ни най-малко не смути поставената под номер 2 в основната схема Клайстерс, която в началото на втората част набързо си осигури аванс от 3/0, а малко по-късно дори достигна до възможността да сервира за сета при 5/3.

Точно в този момент обаче Ким допусна нервното напрежение да вземе връх и вместо да приключи успешно сервис гейма си, се стигна до пробив, а малко по-късно - и до тайбрек.

Сега бе ред на Винъс да покаже, че и тя е подвластна на емоциите, в резултат на което американката набързо наниза две поредни двойни грешки и на практика предреши изхода на “дългия” гейм и прати мача в заключителен трети сет.

Той също премина на приливи и отливи, като надмощието често преминаваше ту у едната състезателка, ту у другата, но в най-важните моменти Клайстерс бе тази с по-здравите нерви и в крайна сметка триумфира след два часа и 22 минути игра.

Така Ким Клайстерс не познава вкуса на загубата вече 20 срещи на Флашинг Медоус, а утре вечер ще се изправи срещу Вера Звонарьова в опит за втора поредна година да вдигне ценния трофей.

Още тенис новини
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: тенисUS OpenКим Клайстерс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
asdf преди 13 години
be nqma da i e lesno vidqhte kakvo stana :d
2
1
 
19
 
! Отговори
katrin преди 13 години
Ким е класа, няма какво да говорим. И Серена, и Винъс в последно време си ги бие без проблем, но срещу рускинята няма да и е никак лесно. Стискам палци US OPEN да има своята нова стара шампионка. Go Kim !!!!!!!!!!
1
6
 
33
 
! Отговори
vlady преди 13 години
Браво на смелата Ким. Справи се с чудовището Уилямс Годзила. Вън Годзила от тениса!

Спонсорирани публикации