Станка Златева - Спортист на България за 2010 г

Шампионката ни по борба спечели анкетата на спортните журналисти
22 дек 2010 22:20,
34
Станка Златева - Спортист на България за 2010 г
Снимка: БГНЕС

Златното ни момиче - Станка Златева, бе избрана за Спортист на България за 2010 година! 
 

Четирикратната световна и петкратна европейска шампионка по борба спечели анкетата на спортните журналисти.

Това е втори триумф на Станка в тази класация, след като тя бе определена за №1 и през 2007 година. На втората позиция остана Михаил Ганев, трета пък е Ваня Стамболова.

Както е известно, Златева бе обявена вчера и за Спортист на Балканите за 2010 г.

За треньор на годината пък бе определен Симеон Щерев, който е личен треньор на Станка, зад него останаха Родастин Стойчев и
Георги Димитров.

Наградата за отбор на годината пък си разделиха националните отбори по волейбол при мъжете и при младежите, които събраха по равен брой точки в анкетата.

За най-добър спортист с увреждания статуетка взе лекоатлетката Стела Енева - европейска шампионка по тласкане на гюле и диск.

Ето и десетката за Спортист на 2010 година

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
ринго преди 13 години
ами като не могат наште пехливани да ни зарадват поне ни радва Станка макар че борбата бокса и щангите не са типични женски спортове.Все едно мъже да играят художественна гимнастика..смешно . Те жените искат вече и гвардейки да стават така че кой знае
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А теб кой те издържа - може би *** от магистралната икономика.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Българки чрез измама отвличани в Косово22.12.2010 13:26В Албания им взимали органи "За тази новина защо са забранени коментарите?
29
2
 
6
 
! Отговори
Крушаре преди 13 години
Станка заслужава. Браво!
28
3
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
Отвори душата си и Благодари на Бога че имаме такива сърцати Българи и Българки. Благодари им че са успели за Славата Божия и Славата на България.
27
6
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
селяндурщина ..
26
5
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
манталитет на дериват .. златно момиче .. ами хубаво а *** .. подкрепяйте спорта .. подрепяй те Златева .. и млади хора като нея .. траябва ли да набивате в главите на общество..подобни класации.. от които никой не се интересува? може само субектите в федерациите и организаторите .. " едни светли такива"
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво Станке.абе тая дали някой смее да я оправи.че го разнася кат куче кокал.
24
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Искам да се сборят Станка Златева и Георги Първанов!... , а аз със Зорка...
23
4
 
2
 
! Отговори
Фред Астор преди 13 години
Нали сме пазарна икономика,защо трябва да ги издържаме?Да си изкарат пари от награди и спонсори и да ги харчат както намерят за добре.Това министерство на спорта трябва да се закрие и освободенитв средства да се дадат за образование.Начина по който сега се издържа спорта е останал от времето на "Студената война",време е за реформи.
22
6
 
3
 
! Отговори
Киро преди 13 години
С държавни пари и тото за спортистите успехите са си направо мижави, ама я спортистите да останат без парите от държавата подобно на парите орязани за учените от БАН и университетите.
21
3
 
8
 
! Отговори
стига преди 13 години
Престанете да съскате!!Един човек е постигнал успех и в негова чест се е свирил Българският химн и се е издигнал родния трибагреник!!Злоби комплексирани това ,че държавата не е нормална и не отделя пари за наука е лошо,но това не ви дава право да зачеркнете с дебелата черта успехите на другите!!Браво на Станка,трябва да има още спортисти като нея,без значение в кой спорт са!
20
10
 
7
 
! Отговори
рамбо преди 13 години
Много е жалко за спортна нация като България, че в момента спорта е доведен до това дередже, че да избира жени - пехливанки и щангистки за спортисти на годината! Ако някой се възхищава на напомпаните и мускулести мадами ,това е друг въпрос, но за мен това е извращение на природата
19
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 13 години
Много се подразних на снощната обида - Спортист на годината. Бях сигурен, че Футболист на годината е дъното, но съм грешал. Толкова слаб сценарий и режисура като вчера наистина не бях гледал. Като се почне от абсолютно дървените "смешки" през откровено неподходящите водещи до недоизмисления начин на връчване. Всяко връчване ставаше на 3 метра от микрофоните. 2те страни си разменят благодарности а водещата подканя това да стане пред микрофоните. Идилия Музикалните изпълнения бяха достоен завършек на шоуто. Какъвто ни е спорта такива са ни и наградите. Обидно е някак........
18
9
 
3
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Държавата трябва да спре милионите за спортистите и те сами да се издържат подобно на учените от БАН.
17
6
 
3
 
! Отговори
топа преди 13 години
ох баня,оох кеф,селската баня гуулям кеф
16
8
 
5
 
! Отговори
Фред Астор преди 13 години
Ще им се радваме когато започнат да се издържат сами,от спонсори и награди.Докато ние ги хрантутим с пражоли а те служат в пехотата на КДС и ни бият с бухалки ,никаква радост.Особено пък на този травестит как да му се радваш,и 100 медала да вземе българите по света пак ще ги е срам да казват от коя държава са.Трябва да се спре издръжката на тези неатрактивни спортове,които не са на самоиздръжка.Да се направи така както е в Канада .ако печелиш от билети и реклами,дишаш ако не ,умираш.Време е мутрите от борбата ако им стиска да се преквалифицират в бойци в "Свободен бой",там има публика ,има и пари.Време е на борците да им се спре издръжката от държавата ,защото така подхранваме кадрово пехотата на КДС.
15
4
 
2
 
! Отговори
Булдозера преди 13 години
Къде,къде по-красива гледка е някой космат мъжага порозово трико, който скача и се увива с лента окобозадниса си ! Гледка, коятобипривбякла много зрители и почитатели от типа на Ватмана или Азиско.
14
3
 
14
 
! Отговори
фергюсън преди 13 години
ИЗБРАН Е НАЙ-ДОСТОЙНИЯТ СПОРТИСТ!!!! ВИЕ ДА НЕ БИ ДА ИСКАХТЕ НОМЕР 1 ДА Е БОЖИНОВ И НИКОЛЕТА!!!
13
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой го грее от тия тенекии "медали"? Много важно, че някаква пехливанка гътнала друга сбърканячка и родата я гледала! Само ненормалник може да изпитва удоволствие от гледката на тая гнусотия - жени да се борят.