Лукойл изпусна Спартак в Русия

Баскетболният шампион падна с 80:86
22 фев 2011 20:49,
0
Лукойл изпусна Спартак в Русия
Снимка: Булфото

Баскетболистите на Лукойл Академик пропуснаха да победят лидера в своята група на турнира „Юрочалъндж” Спартак Санкт Петербург и паднаха като гости с 80:86.

Така Студентите са с баланс 3-2, но поражението не бе фатално за тях, защото още преди седмица си бяха осигурили класиране за следващата фаза на надпреварата.

Двубоят обаче можеше да бъде спечелен. Лукойл започна със серия от 7 поредни точки, а в средата на първата част дръпна с 16:5. Домакините обаче затегнаха защитатата си и още във втория период стигнаха да обрат, като почивката преднината им бе от 44:41.

Преди последната част авансът на Спартак скочи до 67:56 и всичко изглеждаше решено. Домакините вкараха първите 2 точки за периода и дръпнаха с 13 точки, след което започна обратът.

В продължение на 6 минути те не отбелязаха нито една точка, докато Лукойл наниза 20 поредни и дръпна със 76:69. Понкрашов спря пропадането на Спартак с 3 точни наказателни удара, а след това домакините успяха да изравнят при 76:76.

С тройка на Бевърли те дръпнаха със 79:76 минута преди края, а след това същият играч добави и точка от фаул. Грешки на играчите на българския тим и пропуски в стрелбата в последните секунди гарантира победата на състава от Санкт Петербург.

Още спортни новини от gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Лукойл Академик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари