Фетел се записа на "стената на шампионите"

Германецът се заби в бетона и се нареди до Хил, Шумахер, Бътън
11 юни 2011 14:23,
1
Фетел се записа на "стената на шампионите"
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Световният шампион във Формула 1 и лидер в класирането през настоящия сезон Себастиян Фетел също се "записа" в списъка на световните шампиони, които са катастрофирали в един от най-опасните завои в календара.
 
Германецът се заби в "стената на шампионите" на пистата "Жил Вилньов" в Канада, по време на първата свободна тренировка вчера.
 
На същото място са се удряли и други много известни пилоти, които въпреки солидния си опит и спечелени световни титли, също като Фетел не са успявали да се справят с коварната отсечка и са се забивали в стената.
 
Деймън Хил, синът на Жил Вилньов - Жак, Михаел Шумахер, Дженсън Бътън - всички те са се "разписвали" на стената. Общо "10 световни титли" не са пропускали "стената на шампионите". За щастие на всички - без сериозни последствия.
 
В опит да вземе левия завой, Фетел изпусна от контрол своя Ред Бул и се удари в стената, като повредата по колата няма да му създаде проблеми за участие в състезанието в неделя.
 
Това е вторият подобен инцидент за Фетел, след като се удари и на пистата в Турция, пак по време на първата свободна тренировка.

Тогава Фетел завърши уикенда по шампионски - спечели пол-позишън и размаза конкуренцията по време на състезанието.
 

Още спортни новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари