Радванска няма спирачки – триумфира и в Пекин

След титлата си в Токио полякинята спечели нова надпревара
1
Радванска няма спирачки – триумфира и в Пекин
Снимка: Reuters

Поставената под номер 11 в основната схема Агниешка Радванска спечели титлата от супер турнира в Пекин, който е от категорията “Premier Mandatory”  и е с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В драматичен финален сблъсък полякинята се наложи с 2:1 сета над Андреа Петкович (Гер), в отделните части 7:5, 0:6, 6:4 и така завоюва най-ценния трофей в своята кариера.

Първата част предложи серия от пробиви и изключителни разигравания от основната линия, като Радванска за пореден път демонстрира богатия си арсенал и отлична тактическа зрялост, които й позволиха да поведе в резултата, печелейки сета със 7:5.

Петкович обаче отговори повече от подобаващо, след като тотално доминира във втората част и след безапелационното 6:0 успя да изравни резултата.

На старта на заключителния трети сет германката продължаваше да изглежда по-активната и агресивна състезателка на корта, а Радванска видимо се поумори и изпитваше затруднение в предвижването си.

Полякинята избягваше дългата размяна на удари и търсеше уинъра, а няколко попадения върху линиите и серия от непредизвикани грешки на Петкович й позволиха да задържи подаванията си и не изостава в резултата.

Противно на логиката в деветия гейм Агниешка стигна до пробив, след който издържа на напрежението и след великолепно изпълнен подсечен сервис сложи точка на този драматичен сблъсък, продължил повече от два часа и половина.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Агниешка Радванска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
dean преди 12 години
Bravo na Radvanska,dano spe4eli i Australian open