Всеки олимпийски шампион взима по половин милион

Разчитаме на художествената гимнастика и борбата, призна спортният министър
Обновена: 10 окт 2011 21:13 | 10 окт 2011 21:13,
7
Всеки олимпийски шампион взима по половин милион
Свилен Нейков Снимка: БТА

Спортният министър Свилен Нейков призна, че всеки български състезател, който спечели златен медал на олимпийските игри в Лондон, ще получи половин милион лева.

"Парите за олимпийски шампион ще нараснат до 500 000 лева с помощта на Българския спортен тотализатор, няколко банки и застрахователни агенции", обясни Свилен Нейков.

"Водим преговори с тези институции, за да може спортистите, които печелят отличия, действително да бъдат достойно заплатени", допълни министърът.

От държавата сега осигуряват 200 000 лева за златен медал от олимпиада. Според Нейков на игрите в Лондон шансовете на страната ни за медал са свързани с 5-6 спорта.

"Това са борбата и художествената гимнастика. Надяваме се и на леката атлетика, вдигането на тежести и бокса. Очаквам волейболистите ни да спечелят квота и след това да мислим за нещо повече."

"Кануистите и каякарите също могат да ни изненадат приятно с представянето си, докато в гребането сме малко далеч от медалите в момента. През 2011 година увеличихме двойно заплатите и премиите в спорта и той малко се отлепи от дъното", смята Нейков.

Още спортни новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Свилен Нейков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Беден преди 12 години
За половин милион ще ги скъсам едновременно и на художествена гимнастика и на вдигане на тежести.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А на спечелилите призови места на олимпиадите по математика, физика, програмиране? :) Споко, заяждам се! Тези деца ще си намерят спонсори и работа в чужбина. Тук продължаваме да си развъждаме биячи и бегачи.
5
1
 
2
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
Taka sa e otlepil sporta che skoro dupkata koqto dalbaem she izleze v avstraliq .......
4
0
 
6
 
! Отговори
НА ВРЕМЕТО преди 12 години
Бай Тошо ги оправи добре - от Министерство на агенция , от Тотото приходите - безплатни зали и стадиони.
3
1
 
10
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 12 години
Има и пари от ЦАР Киро - след Националния Отбор по футбол трябва и спортния Министър да си докаже доходите и хотелите по морето.
2
2
 
8
 
! Отговори
чалгар преди 12 години
еми като няма дисциплина цицодрус няма да имаме златен медаллош МОК, много лошнационалния ни спорт да не признаят за олимпийски!
1
0
 
28
 
! Отговори
фергюсън преди 12 години
Очаквам златен медал само от Станка Златева!!!! Те и за това толкова пари дават ,защото никой няма да вземе !!!Да се закрие футбола в бг. ,а парите да се пренасочат към другите спортове!!!