Джокович достигна до полуфиналите в Базел

Въпреки трудностите световният №1 се справи с Маркос Багдатис
Обновена: 4 ное 2011 21:37 | 4 ное 2011 21:37,
1
Джокович достигна до полуфиналите в Базел
Снимка: Reuters

Шампионът от 2009 година Новак Джокович записа трета поредна победа в тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка в Базел с общ награден фонд 1 225 000 евро.

В изключително интригуващ сблъсък от четвъртфиналната фаза на надпреварата световният номер 1 успя да отстрани с 2:1 сета бившия финалист от Australian Open Маркос Багдатис, в отделните части 2/6, 6/2, 6/3.

Двубоят започна по най-добрия начин за кипъреца, който заложи на агресивната игра още от ретура, успя да реализира две от трите си възможности за пробив, а в собствените си сервис геймове бе безгрешен и напълно заслужено стигна до успеха с 6/2.

Във втората част обаче Ноле стабилизира началния си удар, разнообрази играта си от основната линия и на свой ред притисна кипъреца, което му донесе нужните дивиденти и след ново 6/2, но този път в полза на сърбина паритетът бе възстановен.

Така всичко трябваше да се реши в заключителния трети сет, в който инициативата отново бе на страната на световния номер 1, който набързо дръпна с 3/0 и до края на мача просто взе подаванията си, стигайки до победата след час и 39 минути игра.

Още тенис в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
турлак преди 12 години
Браво,Ноле....