Чудо! България подчини шесткратния шампион САЩ

Нашите спечелиха решителния мач на двойки с 8:5, останаха втори в групата
131
Чудо! България подчини шесткратния шампион САЩ
Снимка: БТА

Отборът на България записа втората си победа при дебютното си участие в неофициалното световно първенство по тенис за смесени отбори – Хопман къп в Пърт, Австралия.

В решителния трети мач на двойки Григор Димитров и Цвети Пиронкова успяха да победят с 8:5 Марди Фиш и Бетани Матек-Сандс и така България обърна шесткратния шампион САЩ с 2:1 победи.

Заради започващата кампания на Григор Димитров в Сидни в събота, организаторите взеха решение последният мач да се играе именно във формат до осем гейма, като това бе използвано по най-добрия начин от нашите тенисисти.

Неприятно впечатление обаче направи поведението на световния №8 Марди Фиш, който видимо бе разстроен от унижението на което го постави нашия Григор Димитров в мача им на сингъл.

Въпреки случката обаче Григор запази присъствие на духа и продължи наказателната си акция, която ни изведе до толкова престижния успех.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
10
 
! Отговори
Гурлю преди 12 години
Аз тук в България не се гордея, че съм българин, но съм горд, че там в далечна Австралия две скромни българчета прегазиха световната сила в тениса САЩ и им благодаря за това.
48
2
 
7
 
! Отговори
rex do 27 преди 12 години
***, изчезни час по-скоро то тук или си и късопаметен ......... "КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ!" И не е тук мястото да пълниш главата на аудиторията с глупости!БРАВО НА ДЕЦАТА! БРАВО! БРАВО! БРАВО!!!!!!! МАЧКАЙТЕ НАРЕД! УСПЕХ И НА ГРИШО И НА ЦВЕТИ!
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО! ГРИША И ЦВЕТИ НА ВЪРХА!
46
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 12 години
ВЕЛИКИ ! :) (bow)
45
2
 
4
 
! Отговори
до Филип преди 12 години
Филипе, в Афганистан сложиха ръце върху търговията с опиум/хероин, а не кокаин .. жизнено важен за подчиняване на армията им - от зомбирани наркомани.
44
2
 
15
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 12 години
НАЙ ХУБАВИЯТ ПОДАРЪК ЗА ИМЕНИЯТ МИ ДЕН. ДА ВИДЯ СМАЧКАНИ И ПОСТАВЕНИ НА МЯСТО ПРЕФЪРЦУНЕНИТЕ АМЕРИКАНЦИ.БЛАГОДАРЯ ВИ БЪЛГАРИ!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре да не беше писал нищо. Целия форум те храни, а ти си и нагъл на сичкото отгоре. Но май си ***-мазохист! Гаден хейтър - заври си тъпите мисли и шлемове в *** и ги дръж там докато не покълнат, барем се пръкне нещо по-читаво от тебе! Дроби трохите с плода на твоето самозадаволяване и яж до насита - лузър ***
42
2
 
12
 
! Отговори
до всички (-) преди 12 години
Всички хейтъри, комплексари, анти-българи и анти-човеци - такива като вас са отваряли вратите български на всички нашественици за 30 сребърника. Гордейте се юди с предателството си на рода и Родината, но знайте, че ще е незавидна вашата участ!
41
0
 
4
 
! Отговори
д0о ..нанист преди 12 години
27Как е джобния тенис?Ако говориш за този "спорт" без съмнение си капацитет!!
40
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днес е едно голямо ихооооооооо а утре , ще е тихо
39
0
 
5
 
! Отговори
до ..нанист преди 12 години
13Как е джобния тенис?Ако говориш за този "спорт" без съмнение си капацитет!!Хахахахаххахаха
38
1
 
13
 
! Отговори
Филип преди 12 години
До 27:Как може да се възхищаваш на нацията, която води война с всяка държава която не й е угодна. Справка - с/у Сърбия заради въздушното й пространство, с/у Афганистан за да сложат ръце върху търговията с кокаин, с/у Ирак заради петрола, с/у Либия заради петрола, а следващата цел е Иран също заради петролните залежи!!! Хора отворете очите си!!!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво
36
1
 
9
 
! Отговори
13 преди 12 години
Браво, чудесен завършек на седмицата!!!
35
1
 
14
 
! Отговори
zucchini преди 12 години
Леле, невероятна бяха! Брилянтни! Така им се изкефих. Най-вече на Григор и на зашеметяващата му игра срещу онзи самонадеян американски ***. Браво, момче! Браво и на Цвети! Бяхте великолепни! Благодаря ви!
34
21
 
5
 
! Отговори
тенесист преди 12 години
Факта, че всички се нервите означава, че казвам истината. Аз съм реалист и гледам реално на нещата. Какъв е този турнир? Кой е чувал за него? С каква тежест е? Какви точки за ранглистата носи? Какви пари носи? Какъв авторитет носи? Пилците се броят на Шлемовете и АТП/УТА, останалото е робска психика и сиромашка радост, задоволяване с трохи...
33
2
 
10
 
! Отговори
Марк до САЩ и ГЕРБ преди 12 години
27То и аз съм живярл години в Щатите и ги харесвам, ама ти все пак или си пиян или се обаждаш от 4ти километър!Третата версия това да е ирония е с вероятност 0,001 %!Може би едно диазепамче ше ти се отрази добре!!
32
3
 
16
 
! Отговори
един българин преди 12 години
Гришо! Гришо! Гришо! Гришо! Браво на нашите!!!! Цвети и Гришо благодарим ви за позитивните емоции!!!!
31
3
 
11
 
! Отговори
булгар булгар преди 12 години
До 27 Балък!
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До коментар 13: Ти или си роден ***, или си го придобил впоследствие - идиотизма. Турнира се казва Хопман Къп (неофициално световно отборно първенство по тенис). Преди да омаловажаваш нечий успех и труд, земи прочети и после с хартията си избърши *** сам, че може и за т'ва да ти помагат мама и татко, лаланко?! Браво на наште, поне показват, че има некви будни хора, некъв живец, в тая смотана държава, изпълнена с *** овци като 13, песимисти и подлизурковци, вманиячени грандомани!!!

Спонсорирани публикации