Звонарьова и Кузнецова спечелиха титлата на двойки на Australian Open

Рускините надиграха италианките Сара Ерани и Роберта Винчи
27 яну 2012 12:31, Елка Василева
0
Звонарьова и Кузнецова спечелиха титлата на двойки на Australian Open

Вера Звонарьова и Светлана Кузнецова са новите шампионки на Откритото първенство на Австралия при дамските двойки. На финала днес двете рускини надиграха италианките Сара Ерани и Роберта Винчи с 5/7, 6/4, 6/3.

В първия сет играта бе равностойна, като едва в края италианките успяха да стигнат до решаващ пробив и да затворят сета в своя полза, но във втората част Светлана и Вера успяха да обърнат хода на двубоя и да възстановят статуквото на корта.

В заключителния трети сет рускините бяха по-свежи, по-агресивни, бяха максимално концентрирани във възловите моменти и така след 2 часа и 18 минути стигнаха до ценния успех.

Тази шампионска титла е втора за Кузнецова на двойки на Australian Open. Преди дни тя призна, че в последната минута е взела решение да участва в надпреварата. Кузнецова има още един трофей от 2005 г., когато спечели тук съвместно с австралийката Алисия Молик.

За Звонарьова пък този успех е първи при двойките в Мелбърн. Тя обаче има триумф на US Open съвместно с французойката Натали Деши.
 

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари