Азаренка е новата кралица в световния тенис

Представителката на Беларус смаза Шарапова на финала на Аустрелиън Оупън
Обновена: 28 яну 2012 14:20 | 28 яну 2012 14:20,
33
Азаренка е новата кралица в световния тенис
Снимка: Reuters

Виктория Азаренка (Блр) е шампионката от тазгодишното издание на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис.

Това стана факт, след като преди минути представителката на Беларус спечели финалния сблъсък срещу Мария Шарапова с 2:0 сета, в отделните части 6:3, 6:0.

Началото на срещата с нищо не предвещаваше подобен разгром за хубавата Маша, която влезе в двубоя с нужното самочувствие и набързо спечели първите два гейма, повеждайки с ранен пробив.

Може би ключов за крайния изход на двубоя се оказа третия гейм, в който Азаренка се оттърси от огромното напрежение, успя с много борба да удържи подаването си и оттук до края на мача тотално надигра своята опонентка.

Шарапова всичко на всичко взе още само един гейм, като играта й изцяло рухна, а и в интерес на истината трябва да признаем, че в моментите, в които тя можеше да се “закачи” за двубоя, късметът не я покри.

Така само след час и 15 минути игра Вика Азаренка завоюва най-големия си успех до момента – първа титла от Големия шлем, която автоматично я превръща в 21-та тенисистка, оглавявала ранглистата на професионалистките.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката ли ме лъже или "момата" от Беларус изглежла гладко обръсната? И то сякаш трябва да го прави всяка сутрин...
29
1
 
2
 
! Отговори
до всички преди 12 години
За всички фенове на Шарапова :Мария Шарапова обявява след седмица датата на сватбата си със Саша ВуячичСаша Вуячич сподели, че през следващата седмица ще стане ясна датата на сватбата му с Мария Шарапова. "Преди време ѝ предложих, а тя се съгласи. Сега сме сгодени, но ще бъда джентълмен и ще оставя Маша да ви каже коя е точната дата на сватбата. Това ще стане през следващата седмица, когато тя пристигне в Москва", заяви баскетболистът в интервю за руските медии.В момента Вуячич е в Австралия, където подкрепя бъдещата си съпруга в опитите ѝ да спечели нова титла от Големия Шлем. "Тя играе много добре и се надявам, че ще победи във финала. През годините Мария е участвала в много турнири и постоянно се развива. Страхотно е да я виждам в каква добра форма е, а играта ѝ е радост за окото. В миналото имаше доста проблеми с контузии и сега съм горд с нея и начинът, по който върви към нови триумфи. Сигурен съм, че за нея този сезон ще бъде много успешен.""Доста време прекарваме разделени заради спортните ни кариери, но благодарение на модерните технологии се виждаме всеки ден, макар и виртуално. Използваме видео чатове, скайп и т.н. Правим всичко по силите ни да прекарваме заедно колкото се може повече дни", завърши Саша Вуячич.Саша Вуячич - баскетболист, 201 см, 93 кг, гражданство: Словения, 8 марта 1984 (27 лет), Марибор, СФР ЮгославияСнайдеро Удине (2001-2004) Лос-Анджелес Лейкерс (2004-2010) Нью-Джерси Нетс (2010-2011) Эфес Пилсен (2011-2012)Личные награды и достиженияЧемпион НБА (2009, 2010)Честито да ви е !!!
28
1
 
1
 
! Отговори
Прав е someone! преди 12 години
Ей, англоговорящия, сигурно си завършил КЕМбридж! Не, не е Кеймбридж, по простата причина, че в българския този топоним е вече установен. Като Лондон. Забранено е да се пипа! Преди време в САЩ имаше готина реклама на бира: един брадат казваше "Фостърс ин Острелиън мийнс Бийр!"
27
0
 
3
 
! Отговори
do # 26 преди 12 години
Idi na doktor !!!
26
1
 
2
 
! Отговори
someone преди 12 години
Зависи къде живееш по света ;)Но за "О"-то съм прав ;)
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Острелиън не се произнася, а Острейлиън.Много го разбираш английския :)
24
3
 
3
 
! Отговори
someone преди 12 години
"Представителката на Беларус смаза Шарапова на финала на Аустрелиън Оупън"Като се правите на англоговорящи, поне го напишете така, както се произнася на английски - Острелиън (справка в гугъл!)
23
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича торбичките за пари. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари. Нека си опитаме късмета
22
5
 
2
 
! Отговори
SOS преди 12 години
KAK SMAZALA BE ,TAPUNGERI SHTO ZA TERMINI IZPOLZVATE .BOJE KAKAV PROST NAROD.
21
1
 
13
 
! Отговори
Смешковци! преди 12 години
Много са забавни някои! Абе, с акъла си ли сте тези, които се радвате "не рускиня, а от Беларус". Те са един народ бе, ***! И украинците са от тях. Живял съм там, познавам хората. Изкуствено делене. Може би западноукраинците и русините се различават малко. Общо взето - украинците са македонците на руснаците.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да повярвам, как се издъни Шарапова. Много ми е гадно.
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20, може би защото сабатини прилича на травестит?
18
62
 
4
 
! Отговори
от корта преди 12 години
ставате смешни 32 минуса ....за Сабатини, не я знаете, а тази злобарка с какво ви е взела ума - ум не ми зайде...
17
5
 
9
 
! Отговори
до 17 от корта преди 12 години
Ана Иванович, сръбската тенисистка, наистина е хубава, не виждам какво се прехласват пред Шарапова.
16
3
 
10
 
! Отговори
N2 преди 12 години
iskam da ya shiya na overlog
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като женска красота Анна Иванович е безспорен фаворит. Сабатини е с по груби черти, казано условно. А Азаренка си победи заслужено. Що се отнася до рускините - само с грим и до 30 години. После масово стават като трактор "Беларус".
14
46
 
6
 
! Отговори
от корта преди 12 години
Абе който е сложил /+/ за Шарапова и /-/ за Сабатини не разбира от жени.Колхозничката Шарапова може да е на кориците на аграно списание...да вдъхновява мужиците.Особено с виковете си...от злоба
13
21
 
7
 
! Отговори
до ценителите преди 12 години
Най - красивата тенесистка беше аржентинската тенесистка Габриела Сабатини, Шарапова - "лейди Макбет"/ясно защо носи този прякор/, може само да й носи палтото....
12
15
 
32
 
! Отговори
Ценител преди 12 години
Рускините са сред най-хубавите жени на света. Шарапова е красавица 1 сред тенисистките !
11
24
 
14
 
! Отговори
от кортовете преди 12 години
Радвам се за Шарапова - най-сетне си намери майстора това злобничко девойче....