Дзола отсече: Барса играе изключителен футбол

"Ако има отбор, който може да спечели два поредни пъти ШЛ, това са те"
8 фев 2012 14:46, Георги Пешев
0
Дзола отсече: Барса играе изключителен футбол

Бившият футболист на Парма и Челси Джанфранко Дзола заяви, че европейският и световен клубен шампион Барселона играе "изключителен футбол".

Според ветеранът ако има отбор, който мчоже да спечели в две поредни издания Шампионската лига, това несъмнено са каталунците, които са на прага на историята през пролетта.

Ако момчетата на Пеп Гуардиола защитят трофея си в най-престижния европейски клубен турнир, то те ще станат първите, които печелят надпреварата в две поредни години.

"Вярвам в същото, както всеки друг - Барселона играе страхотен футбол и е много приятно да наблюдаваш този отбор", сподели Дзола.

"Много привърженици се възхищават на Барселона заради фантастичния футбол, който играе този тим и заради типа футболисти, с който разполага", допълва италианецът.

"Да спечелиш Шампионската лига в две поредни издания е много голяма предизвикателство, дори за този отбор на Барселона, който спечели толкова много трофеи. Въпреки това смятам, че ако има отбор, който може да го направи, това несъмнено е Барса", счита ветеранът.

"За професионален спортист не е нормално да показваш толкова голямо постоянство", допълва Дзола, който визира невероятните 13 трофея на клуба под ръководството на Пеп Гуардиола, включвайки двата трофея от Шампионската лига и трите поредни титли в Ла Лига.

"Това е просто изключително. Напълно убеден съм, че Гуардиола е един от най-добрите треньори в целия свят", завърши Джанфранко Дзола.

Още новини за Барса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации