ПСЖ сдаде първото място след инфарктно 4:4 срещу Лион

Монпелие се възползва от сблъсъка на гигантите, за да окупира първото място
Обновена: 26 фев 2012 14:00 | 26 фев 2012 11:52,
1
ПСЖ сдаде първото място след инфарктно 4:4 срещу Лион
Снимка: Ройтерс

Лион и ПСЖ врътнаха изключително зрелищно 4:4 в мегасблъсъка от 25-ия кръг на френската Лига 1, който се игра на стад "Жерлан",

Като цяло срещата започна много по-добре за гостите от Париж, които поведоха в резултата след попадение на Гийом Оаро в 21-ата минута.

По всичко изглеждаше, че парижани може би ще си тръгнат с трите точки в мача, с оглед на доброто начало. Лион обаче показа зъби и за нула време направи обрата пълен.

Бафе Гомис реализира за 1:1 в 34-ата минута, а само две минути по-късно Лисандро Лопес се разписа за 2:1 и по този начин обратът в мача стана факт.

В 40-ата минута бразилският национал Мишел Бастош също записа името си сред голмайсторите и по този начин резултатът в срещата стана 3:1 в полза на лионци.

В самия край на първото полувреме обаче парижани върнаха едно попадение, за да намалят пасива си на само един гол, чрез Нене, който се разписа от дузпа.

По този начин интригата в мача стана пълна. В 58-ата минута Джими Бриан обаче изглежда донякъде я уби с попадението си в 58-ата минута.

ПСЖ обаче демонстрира страхотен характер и се върна в мача след две късни попадения, дело на Сеара и Оаро в 73-ата и 94-ата минута.

По този начин резултатът в мача стана 4:4. След срещата парижани сдадоха лидерската позиция в класирането, която в момента е заемана от Монпелие.

Отборът от столицата е 2-и с актив от 52 точки, докато Лион е 5-и с 40 точки в актива си.

Монпелие пък постигна изключително важна победа като домакин над Бордо и победи с 1:0 опонента си, като по този начин окупира еднолично върха в класирането.

Двата тима се срещнаха на "Стад де ла Мосон", а домакините заслужено надвиха коравия си противник и взеха важните три точки.

Единственият гол падна в 80-ата минута и бе дело на Джон Утака. Благодарение на победата Монпелие е новият лидер в класирането и има в актива си 53 точки, докато Бордо е 9-и с 36 точки.

Ето и останалите резултати от вчера:
Аячо - Дижон 2:1
Оксер - Сент Етиен 0:0
Евиан - Нанси 2:0
Ница - Каен 1:0
Валансиен - Лориен 1:0

Още за международния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Късметлия преди 12 години
Пуснах 2 мача- "Милан-Ювентус"- 1-Х и "Лион-ПСЖ"- също 1-х за 10 лв,общия коефицент беше 160,аз ги пуснах за 10 лв и взех че спечелих 1690 лв.;)))