Григор Димитров отвя №7 в света Томаш Бердих

Той стана първият българин, побеждавал тенисист от Топ 10
Обновена: 26 мар 2012 07:29 | 25 мар 2012 20:53, Елка Василева
120
Григор Димитров отвя №7 в света Томаш Бердих
Григор Димитров ликува след победата си над Томаш Бердих. Снимка: Reuters

Григор Димитров поднесе голямата изненада на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями, като в трети кръг победи в три сета № 7 в света Томаш Бердих.

Нашето момче отнесе чеха с 6:4, 2:6, 6:4. Така той стана първият българин, побеждавал тенисист от Топ 10 на официален турнир, организиран от АТР.

Друга любопитна подробност е, че това бе негов десети двубой срещу представител на първата десетка, като предните девет завършваха със загуба, но днес нашето момче се поздрави с победа.

В следващия четвърти кръг Димитров ще играе срещу Янко Типсаревич от Сърбия.

До момента Григор си е осигурил $43 370 от наградния фонд и 90 точки за ранглистата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Григор май ги подкара.Следващият е сърбинът Янко, но трябва да вкарва първи сервис и да не си чеше инструмента на корта.Успех Григор.
88
1
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
И гова не знаеш!Отказа се от друг турнир, който ще започне преди този да е завършил.Ама защо ли ти обръщам внимание!БРАВО НА ГРИГОР !!!
87
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А стига с тоя тенис бе,проглушихте ни ушите с тоя Григор,кой знае какво станало...
86
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е защо го отвя като след това се отказа от участие
85
2
 
5
 
! Отговори
mlad6ito преди 12 години
nqma nikva iznenada grigor4o igrae mnogo she stane i n1
84
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, Гриша! Само напред и нагоре! PS: Много интересно е как в сайта на ATP всички коментари са изключително положителни, хората се радват, въпреки че не са българи, а ние в БГ бълваме завист и злоба... Май наистина няма да се оправим с такъв материал.
83
4
 
10
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
*** верно много простотия има......Некъв си дето единствената победа в живота му е,че е изпил 3 водки на екс.......чак ще се удави в собственото си зловоние
82
3
 
19
 
! Отговори
кико преди 12 години
СУПЕР...БРАВО И ОЩЕ ПОБЕДИ...
81
4
 
33
 
! Отговори
martinsski преди 12 години
Браво Гришоооо. Страхотен успех , много много много се радвам , че успя да преодолее такъв класен играч като Бердих , при това видимо играейки с контузия.Да си призная - гледах мача до 4-4 в третия сет , но не издържах до края. Беше ми кофти да гледам как нашия изперква от болка и реших до края само да следя лайвскор-а през телефона. В момента , в който видях , че коефициента за Бердих от 1.70 стана 3 се разкрещях като ненормален. Направо не ми се вярваше. И още ми е трудно да повярвам. Браво
80
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на момчето! Голямо постижение е наистина. Занапред още по-големи успехи!
79
3
 
31
 
! Отговори
хм преди 12 години
Браво на Гришо. Дори и при положение, че е направил български рекорд пак се намират хора, които да го плюят. Мишоци, за които едва ли някой някога ще чуе.
78
3
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Абе това българинът е странно нещо. Дори и на тази добра новина винаги се намират двама *** да се псуват. Абе как един не се натъкнах новина, чиито коментари да не съдържат псувни, завист и омраза. Толкова ли е трудно да напишеш едно "Браво" или "Честито" и да си затвориш страницата по живо, по здраво.
77
4
 
13
 
! Отговори
някой си преди 12 години
браво на Гришата.дано да продължава да ни радва и за на пред.а на провокаторчетата от другите етноси-да му го издухат влажно
76
5
 
14
 
! Отговори
ew преди 12 години
Ей тва свинаро-сръбското племе най-комплексираното и хейтърско племе на света. Ае гледайте си свинефермите в шумадия и не се занимавакте с нас бе жалки шумадийци. Ще се радваме на който си искаме. И ние имаме 100 пъти повече (буквално) медали от вас на олимпийски игри, ама не сме тръгнали по сръбските форуми да ви обясняваме на какво да се радвате. Баси проклетото племе.
75
3
 
45
 
! Отговори
Докога? преди 12 години
Докога вместо да кажем браво на момчето.Ние пишем глупости. Ясно е ,че е още далече от световния тенис.Ясно е,че едва ли ще бъде новия Федерер. И какво от това! Добър млад тенисист.Най-добрия в БГ.С надежда да стане още по-добър. Тези, които драскат глупости никога не са били спортисти и не са усещали колко е трудно : непосилната умора, съмненията преди важна среща, радостта от победата.
74
7
 
17
 
! Отговори
Цеца Пироня преди 12 години
Mачкай Гришоо, искам и мене да мачкаш !!
73
2
 
17
 
! Отговори
kaka MERI преди 12 години
OH GRISHO ela kaka da te zuni,bravo moito momche.
72
4
 
0
 
! Отговори
Dresden преди 12 години
Езика ти е показателен. Отговаряш си сам.
71
2
 
3
 
! Отговори
Bai Hui преди 12 години
Aloo Take smotano kasket e na bashtati liavoto mado. *** se v gaza *** dolen.
70
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
96Абе каскет,като "не ни дължи нищо" що ме занимават постоянно с некакъв селски бег който размахва некаква тояга на майната си???А ти като какъв сe явявaш та да ни държиш сметка какво пишем.Я оди да се праскаш!