Барса укроти баските. Реал Мадрид съсипа Осасуна

Каталунците биха само с 2:0, а столичани нанизаха пет гола
1 апр 2012 09:53,
2
Барса укроти баските. Реал Мадрид съсипа Осасуна

Европейският и световен клубен шампион Барселона победи Атлетик Билбао с 2:0 в мач от 30-тия кръг на испанската Ла Лига, който се игра на стадион "Ноу Камп".

Испанският първенец откри резултата малко преди почивката след свиреп удар на Андрес Иниеста, а малко след почивката Лионел Меси реализира отсъдената дузпа за спорно нарушение срещу Тейо.

Реал Мадрид пък спечели с изненадваща лекота тежкото гостуване на Осасуна в мача от 30-я кръг на испанската Примера Дивисион. Белите победиха с 5:1 и си гарантираха, че ще имат поне 6 точки аванс пред Барселона начело в класирането.

С два гола и две асистенции се отчете звездата на отбора Кристиано Роналдо. Всички вероятно ще запомнят мача с уникалния първи гол на Карим Бензема, който бе пълно копие на този на Марко ван Бастен от европейското първенство през 1988 година.

След това и Роналдо вкара прекрасен гол с удар от над 35 метра. Малко преди почивката Гонсало Игуаин направи резултата класически.

В началото на второто полувреме домакините върнаха един гол, но Роналдо сложи точка на спора с гол от фаул и асистенция за гола с глава на Игуаин.

Подробностите за мача Барселона-Атлетик Билбао и Реал Мадрид-Осасуна четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо косичката на Иниеста е почнала да пада.