Челси довърши Барселона насред Ноу Камп

Англичаните удържаха натиска на Барса и след 2:2 се класираха на финал
Обновена: 25 апр 2012 11:46 | 24 апр 2012 23:57,
263
Челси довърши Барселона насред Ноу Камп
Рамиреш ликува, след като е намалил резултата. Снимка: Reuters

Челси постигна велик триумф и за втори път в историята си се класира за финал на Шампионската Лига.

Макар да играха повече от 50 минути с човек по-малко, англичаните измъкнаха изненадващо равенство 2:2 в реванша срещу Барселона на "Ноу Камп" и с общ резултат 3:2 се класира за финала.

Провалът на Барса бе и личен провал на Лео Меси, който направи няколко пропуска през първото полувреме, пропусна дузпа през второто, а накрая удари и гредата.

Така аржентинецът вече в 8-ми мач не може да вкара гол срещу Челси, а пък Барселона вече в 7 поредни мача няма победа над "сините".

В един момент обаче изглеждаше, че късметът няма да е на страната на "сините", които тази вечер играха с бели екипи.

Барселона поведе в резултата чрез Серхио Бускетс, Джон Тери си изкара много глупав червен картон, а скоро след това Андрес Иниеста направи 2:0.

Точно преди почивката обаче Рамиреш вкара ключовия гол на чужд терен, който вдъхна надежди на Челси. Веднага след почивката пък дойде и пропускът на Меси от бялата точка. До края Барса натискаше, но така и не вкара нужния трети гол, а в допълнителното време Фернандо Торес изравни за Челси и сложи точка на спора.

Подробности за мача четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Челси, тия гелосани циркаджии най-после си получиха заслуженото!
144
15
 
10
 
! Отговори
карък преди 11 години
Те барса изтърваха 20 гола в 2-та мача,такъв кърък няма никъде..Челси би Барса,както Интер навремето с много късмет и треперене,ако Челси ви пълни повече окото кефете се,но за мен феновете на футбола загубиха с отпадането на Барса..Какво могат да ни покажат челси,как се играе в защита 2 мача,това не е моя стил,затова не гледам много англииски футбол..
143
3
 
2
 
! Отговори
banker spa преди 11 години
Ти на мене Аз на тебе. Нищо Случаино. Още ли вярате във Футбола.
142
1
 
1
 
! Отговори
до 159 преди 11 години
Няма как да стани.Имат много наказани за финала!
141
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бреей, момче - англичанче, не се ли умори да възхваляваш лондонските дървета и да плюеш Барселона? Тук ръсиш коментар след коментар, току виж си създал впечатлението, че пишат много хора. И хайде стига с това съдийско подпиране, вчера турчинът трябваше да изгони половината негърски отбор, ако беше свирил коректно. То не бяха нарушения, игри с ръка, бавене на топката още от началото на второто полувреме и какво ли не. Ама нищо, има още един испански отбор пред вас - ха да ви видим тогава.
140
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Koito otstrani Barca na 1/2 final - Champion!!! 4etete malko statistika stiga ste govorili naprazno :D
139
6
 
30
 
! Отговори
AC Milan преди 11 години
Браво на Челси.
138
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господ е по-силен от съдиите :), знае си работата
137
1
 
12
 
! Отговори
FAn преди 11 години
Chelsea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
136
25
 
9
 
! Отговори
ЦСКА преди 11 години
Челси направиха нещо, което ЦСКА е направил два пъти - отстраниха действащия еврошампион.
135
3
 
18
 
! Отговори
catenaccio преди 11 години
"форца барса" малко по-надолу много ми харесаи ми напомня защо вече ми се драйфа от отбор, който преди винаги съм уважавал (заради Кройф, Лаудруп, Луис Енрике, Ицето, Рийкард и т.н.) - ЗАЩОТО МИ ПИСНА от съдийски тесли срещу другите отбори... Памуков го каза - асансьор и уефалоната пътува НАДОЛУ
134
9
 
15
 
! Отговори
Stiga преди 11 години
Stiga mi taq nagrada za barca da nqma nagarda.
133
11
 
24
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Обяснявайте си кой играл футбол и кой антифутбол,дреме ми.Аз сложих 500 кинта на Х при коефициент 6,5...Така че спокойно мога да кажа,Челси играят най-красивия и резултатен футбол в света,хаха..А на феновете на Барселона само ще кажа,че един път съдия,втроти път съдия,третия път дузпа,ама в гредата,хаха...
132
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Меси, омесиха ли те?
131
11
 
15
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Че Челси имаха късмет в двубоя с Барса се видя ясно но,това е част от играта.Обаче вижте колко мача са изиграли Челси -Барселона и колко победи имат каталунците ,отговора е = 0.Това е истината,не е само до късмет.Няма анти и про , когато целта се постига законно всичко е наред .Снощи Челси не наруши нито един закон и отстрани Уефалона.Ливърпул,Ман Ю,Астън Вила , Нотингам -4 клуба шампиони на Европа и още 3 клуба финалисти Челси,Арсенал и ЛийдсТова представлява най висшата лига на света.
130
7
 
24
 
! Отговори
жозе преди 11 години
няма толкоз голям кеф на света
129
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Челси изиграха мача много парвилно от тактическа и психологическа гледна точка. На някои "разбирачи" им изглеждаше чист късмет, но случайни неща няма. Просто Барса нямаха психика на победители и нямаше как да им се получи, колкото и да е изглеждало, че са били близо. Прави чест на Ди Матео. Започнах да си мисля, че е доста добър вариант за този пост. Но е вярно, че все още няма достатъчно на брой мачове, за да се правят генерални заключения. Но за сега се справя впечатляващо добре.
128
4
 
19
 
! Отговори
с.до 144 преди 11 години
Всъщност съм израснал в центъра на София!Челси ще излязат на финала с осакатен състав благодарение на турския съдия,който се счупи да вдига картони за да може да ви помогне пак някак си да додрапате до финала!Ама не върза!Не ми пука за финала!Върнахме си го с лихвите за 2009-та и показахме на цял свят какви съдийски нещастници сте!Меси и другите *** гледаха като прецицали!Умряха от шубе просто!Меси не улучи вратата!Трепереха му коленцата май!Аре...
127
5
 
14
 
! Отговори
с.до 141 преди 11 години
Барса бяха догонващи в резултата защото при 2-1 се класираха Челси!А кой е *** е много спорно!Черните мангализирани фенове на БърцилонЪ голяма част от които са емигранти от Боливия и Еквадор егати!Или феновете на Челси от един доста гъзарски квартал на Лондон!Ако бяхте мъже феновете на каталунците щяхте да признаете,че Челси посечени от съдията и с човек по-малко ви набутаха 2 гола и с мъжка игра и дух ви отстраниха,което заслужава адмирации!Но не сте!Жалки фенчета на жалък отбор!Това сте!
126
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей тоя "гадняр" Моуриньо,пак направи мръсно на "жужетата",помогнал е на Челси с тактиката.А футбола е тактика и голове,не разцъкване на топката!

Спонсорирани публикации