Радо Стойчев аут от националния, Пранди го сменя

Загубата от Германия с 3:1 гейма доведе до рокада в тима
Обновена: 14 май 2012 07:19 | 13 май 2012 20:52,
153
Радо Стойчев аут от националния, Пранди го сменя
Радостин Стойчев Снимка: БТА

Радостин Стойчев вече не е национален селекционер на волейболния отбор на България, след като бе уволнен от поста си. 

Това стана заради провала на страната ни на олимпийските квалификации. "Лъвовете" отпаднаха на 1/2-финалите, след като загубиха от Германия.
 
Членовете на УС на волейбола се събраха днес и решиха, че специалистът повече няма да води страната.
 
Негов заместник ще бъде Силвано Пранди, който вече има един престой начело на България.
 
„Бих искал да ви информирам, че снощи до късно през нощта Управителният съвет реши категорично да се освободи Радостин Стойчев. Видях се с министър Нейков. Мерките, които предприемаме, са в интерес на нашия волейбол", обяви президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров на пресконференция в „Арена Армеец”.
 
"Участието на този отбор на Олимпийските игри стои като задача пред нас и министерството. Това се превърна в национална кауза. По начина, по който вървим към спечелването на квота, не бихме могли така да продължим и да постигнем един добър резултат. Нищо лично няма към Радостин", добави той.
 
Причината за уволнението на Стойчев е повече от ясна - провала на България на олимпийските квалификации.
 
„Силвано Пранди познава много добре отбора и се връща да го води. Надяваме се да спечелим следващата квалификация. Смяната е продиктувана от това, че имаме само още един шанс да се класираме на Олимпиадата. Ние направихме всичко като федерация да има максимално публика, да сме домакини, играчите да имат комфорт”, каза пък Любо Ганев, който първи намекна, че специалистът вероятно ще бъде уволнен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
4
 
! Отговори
Rado sbogom преди 11 години
Българският национален отбор отново се издъни. Този път насред София. Позорно е да паднеш от Германия на волейбол. Да беше футбол, да го разберем. Ама на волейбол... Но не е като да не сме го очаквали. С Радостин Стойчев начело националните се провалиха във всеки турнир, на който играха. Паднаха в квалификациите за Световната лига и играха на финалите след телефонен разговор. Бяха разсипани на европейското първенство по волейбол. Така че няма нищо изненадващо, че са паднали и сега. Със Стойчев победи няма.След мача треньорът започна с оправданията. Естествено, виновни се оказаха играчите. Единият не можел да тича, другият не можел да посреща, третият бил еди-какъв си... Не стана ясно само кой точно е виновен за това, след като треньорът трябва да ги подготви. Оказа се, че сред виновниците е и Матей Казийски. Според Стойчев Матей не бил издържал психически. Е, това вече е върхът на глупостта! Меко казано, е недостойно да се оправдаваш точно с Матей. Същият Матей, който носи Стойчев на гръб от години. Първо в Динамо Москва, после в Тренто. Същият Матей, без който Тренто нямаше и да мечтае за титлата. Същият Казийски, който миналата година стисна зъби, макар че едва ходеше, и игра във всички мачове за България.Е, след всичко това да обвиниш него, да говориш каквото и да било за него... Това е недостойно! Самият Матей хвърли от яд табелката, след като Стойчев го смени при 3 точки за Германия в третия гейм. Но той няма за какво да се ядосва. Той няма за какво да се обвинява. Голям е, не е виновен за нищо.Виновникът е само един - Стойчев. Никой друг. Но освен че се опита да си измие с ръцете с играчите, треньорът показа, че е наглец. Искал да остане и за следващата квалификация. Защо? Да се издъним и там. Ако той остане, е ясно, че няма да се класираме. Паднахме от Германия, като нищо ще паднем и от Куба. А след следващата издънка той пак ще се оправдава с играчите и ще търси начин да се измъкне. Макар че същите играчи печелеха медали с други треньори.Но ако друг треньор класира България на олимпиадата, това ще е погребението на треньора Стойчев. И никакви купи с Тренто няма да компенсират издънките му в България.Вчера федерацията по волейбол след мъчителни обсъждания взе решение да освободи Радостин Стойчев. И какво направи треньорът? Обади се по телефона на вицепрезидента Иво Константинов и му каза:"Не правете глупости. Ако ме махнете, ще накарам да си тръгнат някои играчи."Това е рекет! Това е позор! Този е прононсиран ***. Да заплашва, че ще разбие националния отбор. Нечувано!Но още по-лошото е, че двама състезатели веднага са започнали да говорят, че ако махнат Стойчев, те няма да играят в националния отбор. Патриотично! А половината отбор е заявил, че ако не махнат Стойчев, те пък ще се откажат да играят. Ето това е заразата Стойчев.
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Izvinqvai te ,za Hristo Stoi4kov, no kogato sam nerven,i latinskia ne ti e mai4in ezik , stavat gre6KI. P.s kirilica nqmam, ili ne moga da q otkria.
122
1
 
3
 
! Отговори
Slaveikov преди 11 години
Ne sme narod , A mar6a! Sled cqlata svar6ena rabota ,haide na 4oveka glavata 4e e nai LESNO. Lubo Ganev,Hpisto Stokov.Bqhte strahotni ! No vremenata se menqt, vseki sas svoeto vreme.
121
1
 
3
 
! Отговори
az преди 11 години
Л.Ганев-кадровик ! Ха-ха.Наи-после му намериха работа.***!
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова в Бг не ни вървят работите- защото истинските работохолици и професионалисти МИСЛЯТ в перспектива. А властта не обича мислещи хора...За да постигнеш успех се искат 4 неща: Късмет, Да ти стиска, Мислене и Много работа. Трите са ясни а Стискането - това е да вземаш решенията сам и понякога последствията да не са хич добри!Успех Радо! Ние вярваме че някои ден ще дойдеш и пак ще работиш за България! А на сашо йовков и теди джорджо(снощи се опита да заглуши публиката) - сладко ***!!!
119
1
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Нека изясним един път за винаги какво точно се случи в края на просвовутия трети гейм срещу Германия:Казиийски е скапан, след като изнесе повечето атаки на отбора и изпълни серия от силни сервиси. Влезе Скримов който точно според очакванията на Стойчев посрещна отлично три поредни пъти сервиса на Гроцер и дойде ред на Братоев да съсипе всичко....Първо вместо на Владо Николов той подаде на Пенчев, последва единичен блок. После се размина с Н. Николов през центъра, подаде на Владо ниска топка...
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, модераторчетата защо ми триете коментара? Защо на червея *** не се цензурират, а моите се премахват? Пак ще си напиша най-важното: Смърт за Д.Лазаров!!! Стойчев е голям.Просто му трябваше още време, но простите тикви с власт и без власт не ги разбират тия работи. ***!!!
117
2
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Харесвам Радо Стчойчев като треньор, но съм за смяната му, а федерацията са за трепане! Данчо Лазаров да си събира багажа и някъде по- далече. Започнаха да редят състава като при футбола. "Пусни тоя, че е наше момче" и резулата е на лице. Представете си, че Казийски се откаже или се контузи. Кой ще изнася играта на отбора. Владо не е в добра форма, а останалите (с извинение) са пълнеж. Нямаме посрещане и севиз, разпределителят не може да играе през центъра и логично издишаме в големите мачове.
116
3
 
3
 
! Отговори
ivona преди 11 години
emi za6titavat go za6to ne, nemoje sled vsiqaka zaguba na otbora da se smenia treniora,4e kato predi be6e tozi italianec da ne bi da stignahme do niakade be glupak,kogato igra4ite ne stavat za ni6to treniora ne im e vinoven,da vzeme da igrae vmesto tiah li ,mi to togava niama nujda ot igra4i.Rado e gloiam balgarin i se e utvardil no za sajalenie ne v balgaria i po.GORE LGAVATA RADO NE SE ZANIMAVAI S ***
115
2
 
5
 
! Отговори
аик преди 11 години
да сложим стойчо младенов..така винаги реферите ще са виновни...
114
3
 
7
 
! Отговори
фен преди 11 години
Не беше редно бившият Ганев да взена решение , както за Стойчев , така и за Пранди.Още повече , когато всички се радвахме за победите с по 3:0 , той обяви , че не е ДОВОЛЕН от играта на отбора.
113
2
 
12
 
! Отговори
PD преди 11 години
Страха от провала повлия най много именно на младите, Пейчев и Братоев. В интерес на истината Стойчев видя това и опита да ги разтовари в 4-тия гейм като им каза: "Забравете какво си говорихме и просто скачайте". Жалко ,че това не повлия достатъчно, но този ход е единствения правилен. Тези момчета трябва да се забавляват с играта, а не да носят товара на задължителната победа.А ние трябва да се забавляваме гледайки как израстват, препъват се, продължават или се отказват, защото такъв е живота.
112
1
 
4
 
! Отговори
PD преди 11 години
Много се изписа и за психиката на отбора. Късата мисъл психика-психолози е като здр. проблем -хапче. Проблема е в качеството на тренировките и натренираността на състезателите. Състезател в добра спортна форма, не може да падне под нивото което е затвърдил. Все пак сривове под това ниво наблюдаваме, което е проблем на неправилно изградени личности от поколенията след 76. За такива личности спорта е повече имидж и по малко място за неуморен труд и удовлетворение. Футбола е идеален пример за това
111
2
 
15
 
! Отговори
PD преди 11 години
Радостин Стойчев е тотален тип треньор. Изисква да се играе неговия стил на игра. Вероятно ги е скъсал от тренировки. Вероятно и това е една от причините за толкоз травми. Обаче ресурса който имаме като волейболна нация е много малък. Няма равностоен заместник на титулярите ни. Пранди в това отношение е по мъдър. При него отбора наистина израстна. При Стойчев, резултат би се видял след поне още една година, и то, ако младите на които разчита израснат до световно ниво (Пейчев).
110
2
 
8
 
! Отговори
PD преди 11 години
Ех Българино,Много пишеш и малко мислиш. И когато мислиш, не мислиш а превърташ филма на собственото си неудовлетворение, от буламача живот който сам си забърка с действия или бездействие. Как и кога Стойчев стана герой, радетел да оправи волейбола и всичко в БГ. Човека е просто титулуван треньор в италианския шампионат. Дойде наложи своето виждане, но резултати не постигна. Толкоз. И да се говори за грешки на треньора е неправилно, защото се приема, че обратното решение гарантира успех, дали
109
5
 
8
 
! Отговори
shopa преди 11 години
Stoichev e velik. I nie kakto vinagi se izsirame varhu velikite balgari. Sram me e che sam balgarin
108
2
 
15
 
! Отговори
Цветна преди 11 години
Смяна само заради неуспеха за Олимпиадата - да бе, да, веднага повярвах, че е само заради това. Ясна е работата, почват да се превръщат в БФС с техните игрички. И разбира се, никой не го интересува какво мислят почитателите на спорта. Но им го показахме на финала, въпреки опитите да ни заглушат с музиката. Все си мисля, че БГ волейболът няма да има жалката съдба на БГ футбола...
107
5
 
10
 
! Отговори
както винаги в Бг преди 11 години
Стойчев ИМ свърши работата на управниците /във волейбола / ,и сега е ---ненужен !САМО В Бг
106
7
 
29
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Евала 110,кажи им го.Стойчев не се харесва, защото има собствено мнение и взима САМ решенията!!!!! Стойчев искаше да промени много неща и волейболът да бъде на ниво за години напред, но бокл*ците от БФВ не искат. Далавера ли няма, бе господа? За пари и власт сте готови БЪЛГАРИЯ да продадете не само майка си!!! ***!!!КОЙ поръча да ни ЗАГЛУШАТ като скандирахме името му, КОЙ? Това е КОМУНИЗЪМ! Да заглушим гласът на народа. Колко от вас бокл*ците бяхте вчера на мача? Само мяукате по форумите
105
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе федерацията не за първи път слага прът тая смяна няма да ни класира никъде

Спонсорирани публикации