Оливие Жиру подписа с Арсенал

"Много съм доволен от трансфера, мечтата ми се сбъдна", каза голаджията
Обновена: 26 юни 2012 16:10 | 26 юни 2012 16:00, Георги Пешев
1
Оливие Жиру подписа с Арсенал
Снимка: Булфото

Дългоочакваният трансфер е факт: Оливие Жиру вече е футболист на лондонския Арсенал, съобщава официалния сайт на "артилеристите".

25-годишният стрелец е парафирал "дългосрочен" контракт, след като е преминал медицинските прегледи късно снощи.

Жиру наниза цели 21 гола в 36 шампионатни мача за новия шампион на френската Лига 1 Монпелие. Това е първа титла в историята на клуба, а нападателят стана реализатор №1 на първенството.

През ноември миналата година голаджията проби и в националния отбор на Франция, дори взе участие на Евро 2012. Той е носил фланелките на Гренобъл, Истър и Турс ФК.

Жиру е бил съотборник за един сезон с Лоран Косиелни, който е един от най-бързо прогресиращите футболисти на стадион "Емиратс".

"Много сме доволни, че си осигурихме подписа на Оливие Жиру. Той има отлични физически показатели и е изключителен във въздуха, умее да работи много здраво. Много сме развълнувани, че Оливие идва при нас, той ще е чудесно подкрепление за атаката ни през новия сезон", каза мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, цитиран в официалния сайт на клуба.

"Жиру доказа, че е способен да се представя силно на най-високо ниво както с клубен отбор, така и с националния тим. Видяхме какво влияние оказа той за шампионския сезон на Монпелие. Нямаме търпение Оливие да се присъедини към нас и да започне да играе с екипа на Арсенал", допълни Венгер.

Оливие Жиру става играч на Арсенал официално на 1-ви юли. Ето какво каза щастливият стрелец.

"Много съм доволен да бъда в Арсенал и да съм част от един от най-великите английски отбори. Изпитвам огромно удовлетворение, че съм в този голям клуб. Още от малък имах мечта - да играя в английската Висша лига", каза нападателят.

"Бях впечатлен от философията на Арсен Венгер за футбола и от начина, по който той води отбора. Винаги съм се възхищавал на Арсенал заради великата история и репутацията на клуба. Надявам се да постигна големи успехи тук. Много се радвам, че вече съм "артилерист", обещавам ви, че ще дам най-доброто от себе си за отбора и неговите фенове", завърши своето изказване Оливие Жиру, който беше свързван също така с Байерн Мюнхен.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Дано се утвърди в Арсенал! Успех!!!