Първи български медал в Лондон, ама за Азербайджан

Щангистът Валентин Христов зае трето място в категорията до 56 килограма
Обновена: 30 юли 2012 15:04 | 30 юли 2012 09:41, Красимир Ангелов
99
Първи български медал в Лондон, ама за Азербайджан
Валентин Христов (в дясно) на стълбичката на победителите. Снимка: Reuters

Българският щангист Валентин Христов, който се състезава за Азербайджан, спечели бронзов медал в категорията до 56 килограма на Олимпиадата в Лондон.

18-годишният Валентин Христов, чийто треньор е бившият световен и европейски шампион Златан Ванев, спечели бронзовия медал с 286 килограма в двубоя (127 килограма в изхвърлянето и 159 килограма в изтласкването).

Шокиращо олимпийски шампион стана състезаващият се в група Б на категорията Чол Юн Ом (КНДР) с двубой от 293 килограма. Соченият за фаворит Ву Джинбиао от Китай, който е световен шампион в дисциплината, остана със сребърен медал след двубой от 289 килограма.

Същевременно най-добрата българска състезателка Петя Неделчева спечели първата си среща от олимпийския турнир по бадминтон в Лондон. Неделчева, която е поставена под номер 15, се наложи над Алесия Зайцева (Беларус) с 21:7, 21:19 за 39 минути.

Възпитаничката на Орлин Цветанов нямаше никакви проблеми в първия гейм, който спечели само за 14 минути. Вторият беше по-оспорван, но като цяло Петя не изпусна инициативата през цялото време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
оправдавам го преди 11 години
Мъчно ми е, но не го съдя. А не са чак толкова далеч времената, когато цялата стълбичка беше окупирана от наши момчета и поне по 2 трибагреника се извисяваха. Жалко. Плаче ми се.
69
1
 
2
 
! Отговори
Do 77 преди 11 години
Durjavata ne se opravq s bqgane ami s vdigane na rakavite i trud.
68
0
 
5
 
! Отговори
Гюрмюз Хайман преди 11 години
Браво на Валентин! Успех и занапред момче, радвам се че има способни българи които се реализират макар и зад граница- нека показва на какво е способен! Тук е ясно че оправия няма кривия патриотизъм е за некадърните и наивните- силните се борят да постигнат мечтите си, а не да намират оправдания!
67
0
 
4
 
! Отговори
Noment преди 11 години
Абе ти къде видя в наща родина щанги та даваш акъл !?
66
6
 
1
 
! Отговори
НВ преди 11 години
Този явно не знае стихотворението АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ нито е чувал песента на Е ДИМИТРОВ- МОЯ СТРАНА МОЯ БЪЛГАРИЯ.Аз бих казал ПРОСТИ МУ ГОСПОДИ ТОЙ НЕ Е ВИНОВЕН ЪКЪЛЪТ МУ Е ТОЛКОВА.
65
1
 
5
 
! Отговори
до патриот преди 11 години
Никой няма право да съди момчето. В живота всеки сам избира, къде и как да живее, работи, учи. Това е право на личен избор.След като друга държава му осигурява средства за живот, естествено ще се състезава за нея.Лошо няма. Жалко, че в БГ живота е труден, живеем бедно,мизерно, с ниски доходи.Мърсотия, лоша инфраструктура, корумпирани чиновници, деградирало чалга общество...
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига да пишете за този бе, в Азербайджан да пишат за него...
63
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Prodajnik, nikoga poveche da ne se vurnesh, ***
62
11
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Предлагам момчето младо да си си смени името и повече никога да не се нарече БЪЛГАРИН, защото БЪЛГАРИЯ няма цена...нито 400 000 евро нито 5 милиона .Ако наистина е надарен да вдига за някой клуб,който ще му даде и повече пари.Защо Пулев не се продаде...А за тоя дето агитира всички да напускат страната ...ще кажа , че ако тук не си се реализирал при тая свобода дето я имахме над 20 години по-добре се гръмни и не плачи тук ,че за нищо не ставаш.Познавам поне 10 човека дето мизеруват яко в чужбина
61
0
 
5
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Анонимен питаш за парите от тотализатора,моят въпрос е -къде са парите от издръжката на армията ?Преди имаше сега няма къде са парите ?
60
2
 
6
 
! Отговори
ринго преди 11 години
ей така се изниза всичко що е читаво от педераската държава ...и последния *** дето ни управлява допринесе яко пък уж милеел за спорта .нещастна скапана объркана и безперспективна държава сме само защото има хора като Костов Виденов Филип Димитров дъртия пръдливец Симо еврейското *** Паси Боко ..Цоко и кой ли не още предател приел едната задача да ни зачеркне като нация пред юдо масоните .Започнаха с културата там вече успяха с чалгата сега спорта и накрая с емиграция на младите българи
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на момчето! Браво и на треньорите, които са го открили и създали! Не можем да се сърдим! Нашите държавници отдавна изгониха всички можещи, знаещи и талантливи български деца! За да има спорт трябва да се отделят пари! Аз ще попитам КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ТОТАЛИЗАТОР/за други не питам/????? Поне тях оставете на децата и юношите, които искат да спортуват! Помислете защо и големите ни спортисти, които имат шансове за успех, не си подготвят в СОЦИАЛНАТА НИ ДЪРЖАВА! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришо !!
57
4
 
9
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Всичко което е читаво и може нещо по най-бързия начин да се насочва към Терминал 1 и Терминал 2 . Тука ще останат само Волен Янето Цветанов за да набиват крак и да сменят стойките пред Бойко
56
0
 
3
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Както се казва "Да ама Не"
55
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМИ СЛЕД КАТО ВЕЛИКАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА НЕ ЗАЩИТИ !!СВОЯТА!! ФЕДЕРАЦИЯ ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ И ЦЕЛИЯТ НИ ОТБОР БЕШЕ РАЗПУСНАТ И УНИЖЕН, МИСЛЯ, НАЙ-ЛОГИЧНОТО Е МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ ДА ЕН СИ ХВЪРЛЯТ КАРИЕРАТА И ЖИВОТА НА *** ЗАРАДИ МУТРИТЕ А ДА ХОДЯТ И ДА СИ ОСЪЩЕСТВЯВАТ МЕЧТИТЕ. И ВИ ГАРАНТИРАМ ЧЕ ТОВА МОМЧЕ ГОРЧИВО СЪЖАЛЯВА, ЧЕ НЕ ВДИГА БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ , НО УВИ!! БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ОТДАВНА НЕ Е НА БЪЛГАРИТЕ. ПРОСТО АЗЕРБАЙДЖАН ЗАЩИТАВА ПОВЕЧЕ ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТИСТ ОТКОЛКОТО БЪЛГАРИЯ
54
4
 
4
 
! Отговори
СПЛД преди 11 години
рударци - мнгог правилно си усетил нещата... всеки който работи в полза на майка България, говори нейния език и я уважава е БЪЛГАРИН...
53
13
 
6
 
! Отговори
коко преди 11 години
Е какъв Българин е той,след като печели медали за Азербайджан .И каква е тази репортерска простотия/поредна/ - ,,първи български медал ,,.Медала си е за Азербайджан - не за BG.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Валентин Христов (в дясно) на стълбичката на победителите"---Като изключим, че в случая "вдясно" се пише слято, е жизнено необходимо уточнението кой аджеба е българин, при положение, че другите двама до него са азиатци...
51
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Умни и кадърни хора ражда майка България, но не може да ги задържи при себе си.

Спонсорирани публикации