Проклятието Тутанкамерън тегне над британските олимпийци

Премиерът се оказа големия карък за спортистите от Острова
Обновена: 1 авг 2012 18:30 | 1 авг 2012 18:30, Елка Василева
10
Проклятието Тутанкамерън тегне над британските олимпийци
Дейвид Камерън на финала на синхронните скокове от 10-метрова кула. Снимка: Reuters

Проклятието на Дейвид Камерън - така медиите във Великобритания нарекоха факта, че всеки път, когато британският премиер гледа лично някоя дисциплина от Олимпиада 2012, британските фаворити в нея се провалят, пише в. "Кориере дела сера".

Тенденцията за последно се потвърди на състезанието по синхронни скокове във вода. Там Том Дейли и неговият партньор Пийт Уотърфийлд имаха възможност да спечелят първото злато за домакините на Олимпиада 2012, но сгрешиха четвъртия си скок от 10-метровата кула и останаха на четвърто място. На трибуната сред зрителите беше Камерън.

Два дни преди това премиерът беше сред зрителите, които гледаха състезанието по колоездене, на което британецът Марк Кавендиш не показа добър резултат.

За да гледа тези състезания, премиерът се отказа от премиерската кола и пътува с метрото, както беше обещал, припомня вестникът.

Проклятието на Камерън между впрочем беше наблюдавано още преди месец на тенис турнира в Уимбълдън, където премиерът беше на трибуните при загубата на британеца Анди Мъри на финала от Роджър Федерер.

За първи път се появиха съмнения, че Камерън носи лош късмет на британците още през 2010 г. Тогава Великобритания загуби от Германия по време на Мондиала, а  Камерън беше във ВИП ложата на стадиона заедно с германския канцлер Ангела Меркел.

Заради този лош късмет британците вече заговориха за проклятието на Тутанкамерън -  игра на думи от понятието „проклятието на Тутанкамон“, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Язе преди 11 години
"....Тогава Великобритания загуби от Германия по време на Мондиала..."Аз този мач го гледах, но не мислех, че Англия игра с Германия, а пък то какво било!Откога Великобритания участва на световни първенства?Ама е вярно, че много глупости се пишат тук...
9
1
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Добре си се описал. Отврат.
8
0
 
4
 
! Отговори
впрочем преди 11 години
"между впрочем" няма такава фраза в българския език, драскачи!
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЪРВИЯТ В АНГЛИЯ ПЪТУВА С МЕТРО,А НАШИЯТ ***,*** СЕЛЯНИН ПЛЕВНЕ.....СПИ В ХОТЕЛ ЗА 2,400 ЛВ.НА НОЩ.БОГАТА ДЪРЖАВА СМЕ И БЪЛГАРИНА ПЛАЩА РАЗХОДКИТЕ НА ТОЯ ***.ПЪЛНА ОТВРАТ....
6
6
 
7
 
! Отговори
натурализиран джи-би преди 11 години
окей, ама ху гифс а фак баут дат ве нигас
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изклучително върховно невероятно Заглъвие.... Заглъвие на заглъвието и малко наобратно... Непостижим интелект вилнее из днеска.бг-ту
4
4
 
5
 
! Отговори
До Гошо преди 11 години
Още е рано да говориш тъпотии. Ще видим след около две седмици крайната таблица за медали.
3
0
 
6
 
! Отговори
cornwal преди 11 години
da ne se bezpokoiat nito briti,nito anglosaxi, david kamerun,prosto ne e ot teh. ana teh jelaja uspeh!
2
1
 
42
 
! Отговори
UK преди 11 години
Май проклятието свърши. Британците грабнаха първите златни медали през последните няколко часа. Един за гребане и един за колоездене. Общо осем с два сребърни и четири бронза до сега.Кога проклятието над българите ще се вдигне се чудя аз? Дано да е скоро.
1
6
 
37
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Що да е...карък,толкова си могат албионците;на калпава...ракета,космосът й...пречи.