Всички на крака за Йовчев на Олимпиадата!

Асът на световната гимнастика e седми на халки в Лондон
Обновена: 6 авг 2012 16:49 | 6 авг 2012 16:48,
165
Всички на крака за Йовчев на Олимпиадата!
Йордан Йовчев е нагледният учебник в спортната гимнастика. Снимка: БОК

Властелинът на халките, човекът, пренаписал историята на спортната гимнастика с безпрецедентното шесто участие на Олимпиада - Йордан Йовчев, направи шампионско сбогуване с представянето си на финала в любимия си уред в Лондон.

На 39 години четирикратният медалист от форума под петте преплетени кръга стана седми на халки и записа осми финал на Летни игри.

Йовчев, който е и играещ президент на родната федерация, и докато тренира, търси пари за спасението на любимия си спорт, регистрира 15.108 точки.

Джуги се представи на ниво и макар че при приземяването докосна с колене земята, заслужи буреносните аплодисменти в претъпканата лондонска зала.

Със златото триумфира бразилецът Артур Набарете Занети, който се класира за финала с четвърти резултат.

Това бе шеста Олимпиада за Йордан Йовчев.

От предишните си пет участия той има едно сребърно и три бронзови отличия  (сребро от Атина 2004 на халки, бронз на земя от Атина 2004, бронзови отличия на земя и халки от Сидни 2000).

Джобният великан с ръст 162 см, който застана начело на родната делегация като знаменосец на откриването на Олимпийските игри, е четирикратен световен шампион и трикратен световен вицешампион.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
15
 
! Отговори
Нео преди 11 години
Винаги съм се възхищавал на такива спортни легенди, които имат достойно за уважение спортно дълголетие! На първо четене се сещам за Барези, Малдини, Роже Мила. Нашият Данчо заслужава поклон!
40
3
 
26
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Браво Данчо! Благодаря ти, че ни кара толкова години да сме горди, че сме българи!Засрамете се бе хора! Ако не можете да покажете малко уважение или добра дума, поне замълчете!
39
13
 
3
 
! Отговори
Маджо преди 11 години
Не виждам какво толкова се гордеете с българските спортисти, като едиснтвения ви принос за тях е да играете тото2, но не с цел да подпомагате спорта. Така, че го давайте по-леко с гордостта.
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аплодисменти.
37
4
 
10
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
Хилещия се, отиди ти ни представи на олимпиядата щом другите не стават. А и какво лошо има да си 7-ми в света?
36
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обичаме те, Данчо! Всеки път, когато те гледаме, ни изпълваш с гордост!!! Не напраи изключение и сега! Едно ГОЛЯМО, браво и БЛАГОДАРЯ!
35
7
 
9
 
! Отговори
43 преди 11 години
Само ти си жалък. Трудът на спортистите трябва да се уважава!
34
1
 
8
 
! Отговори
волейбол преди 11 години
32:30 Страхотна игра, дано бием
33
6
 
12
 
! Отговори
groznoto преди 11 години
EDIN PAT MAMKA VI BADETE BALGARI...
32
3
 
17
 
! Отговори
ТАТО преди 11 години
СЛУЧАЙНО ИЛИ НЕ, МОТОТО НА 30-те летни олимпийски игри е:"Да вдъхновим едно поколение", Данчо го направи. Това е за идващите млади, ако държавата България проявява интерес към тях!
31
50
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха ... !!! преди 11 години
Какво шампионско сбогуване е направил Йовчев ?! На 7-мо място от 7 човека участвали на финала !!!Гледах финала. Най-малко аплодисменти и най-ниска оценка за Йордан Йовчев.Стига с тези хвалби и раздувки !Никой не ни брои за живи !Един бронз за Тервел спечелен с много късмет и "вдигане на гащите", когато взе да се измаря срещу 8 години по-младия аржентинец.Жалки сме !!!Това е истината !!!
30
4
 
22
 
! Отговори
Един Българиню преди 11 години
Браво, Данчо - ти си най-добрия!!! В Атина аз (а и светът ти присъдихме златото), но гърците са отмъстени, французите за футбола също - всичко се връща.@Атила, би било редно да има ограничение за пълнолетни да публикуват мнения за да недоносчета като теб тук. Ходи си бърши сополите и бягай да сучеш, че да порастнеш голям, па дано почнеш да вдяваш най-накрая!
29
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега спортни деятели, физкултурници, президенти ит.н пак ще го хвалят, ще се снимат с него и ще отчетат, че и те нещо са допринесли. А истината е болезнена. Спортът ни загива! Няма друго обяснение защо човек на 39 години трябва да се мъчи да участва на дисциплина, която е за 18-20 годишни. защото няма кой друг!Данчо е не само състезател, а и президент на федерацията и ако не участва никой тая федерация ще се закрие, а с нея и спортът. Така че да го поздравим, но и да кажем "амин" за гимнастиката
28
3
 
23
 
! Отговори
анонимен 2 преди 11 години
да не говорим, че в Китай и гърция порязаха жестоко Йовчев - съответно срещу китаец и грък. инак резултатите му щяха да са дори още по-впечатляващи
27
2
 
63
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
Този "пенсионер" отиде там за да отсрами младите "надежди", които или са наркомани или са злобни, комплексирани мързеливици, седящи по цял ден пред компютъра. Бъди сигурен, че ако имаше по-добър от него, Данчо с радост би му отстъпил мястото си.
26
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Здравей имаш ли рег в clixsense? ,това е най-добрият PTC за правене на пари, на ден можеш да правиш по 6-7$ от реклами и Tasks(задачки). ,имаш и всеки ден шанс да спечелиш до 5$ от Clixgrid(цъкаш едни квадратчета, в които има пари - на късмет е).В този сайт най-добре се печели от задачите и от рефералите.Има доста Българи и даже си имаме Български форум.Ако нямаш рег ще ти бъда благодарен да се регнеш през мен и станеш мой реферал.Ако има нещо винаги можеш да разчиташ на мен, ще помагам :) Ето
25
31
 
2
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
KOI MU DARJI BASTUNA I SMENIA PAMPERSA NA TOZI KATO E NA HALKITE ?
24
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това постижение е повече от уникално, особено предвид "помощта" на държавата. Одрязахо го всячески за подготовка, а си раздават безумни бонуси, за да ни срамят! Велик!!!
23
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До хейтърите, дето си мислят, че са най-велики, моля ви, дайте ми име на друг участник на 6 летни олимпиади! Само този факт е достатъчен, за да се поклоните, да не е Фелпс, но това не го прави по-малко велик, а да не говорим за ужасното порязване в Гърция, където трябваше да си вземи златото! Поклон, наистина велик и един от последните истинцки спортисти в България!
22
15
 
7
 
! Отговори
209 св.р. преди 11 години
Трябваше и Стефка Костадинова да скача,като нищо можеше да вземе медал..