Олимпийски бойкот на чистачите в Лондон

На боклукчиите не им стигали парите
Обновена: 9 авг 2012 15:11 | 9 авг 2012 10:45,
33
Олимпийски бойкот на чистачите в Лондон
Снимка: Reuters

Бойкот по олимпийски и като за шампиони спретнаха служителите по чистотата на Летните игри в Лондон.

Боклукчиите не били доволни от заплащането, алармира Британският транспортен синдикат, цитиран от БТА.

Националният съюз на работещите в железопътния, морския и обществения транспорт посочи, че членовете му, които работят като чистачи за две фирми подизпълнители, няма да работят от тази сутрин до събота.

Това означава, че чистачите няма да работят в част от метрото близо до Олимпийския парк.

Протестиращи ще бъдат разположени пред няколко станции на метрото, включително Стратфорд, която е главната спирка за Олимпийския парк.

Генералният секретар на транспортния профсъюз Боб Кроу отбеляза, че стачката е в знак на протест срещу минималните равнища на заплащане на чистачите в транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Пък в момента като безработен в Германия /безработни сме и двамата ,аз и жена ми/ ,живеем много по-добре от работещите на средна заплата в Бг. ,дори и от тези които имат добри доходи за стандарта в Бг.! Ето на ,петък е ,сега в момента е 8 часа сутринта ,а аз съм седнал тук да пиша коментари ,без да се притеснявам ,че семейството ми ще остане гладно!Тук гладни хора няма! И не бързайте да ни наричате ***! Тук знаят кога симулираш ,че ти се работи и кога си търсиш наистина работа! РАЙ ,БРАТЯ
26
1
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Представяте ли си нашите чистачки на всички нива да вземат да стачкуват???
25
0
 
6
 
! Отговори
Англия преди 11 години
Най- точно го каза 29 - и аз като чистачка сигурно живея по-добре от автора на статията, както и други коментиращи негативно за боклуджии, чистачи и прочие.За някои е трудно да проумеят,че да чистиш *** е по-доходоносно, отколкото да стоиш на бюрцето си в някой БГ офис.:)))
24
0
 
5
 
! Отговори
Cleaner/боклуджия преди 11 години
Да се засрами редакторът на тази статия, защото е некоректен и *** езика,който използва в статията си. Вместо да се поинтересува, че негови сънародници се борят за правата си и да ни защити, той съвсем нагло, арогантно и безцеремонно ни напада и обижда. Знаете ли кога българите ще се върнат в родината си? НИКОГА. Само заради хора като този HATER(хейтър на неговият език).Приятел, ако четеш това да знаеш че като БОКЛУДЖИЯ живея по добре от теб. :)
23
0
 
6
 
! Отговори
До инсйт преди 11 години
Какво се обясняваш на ония, където цял живот не са излизали от селото и виждайки,че чистачите в БГ са само мангазони, смятат,че в чужбина това е долна и *** работа.Остави ги злобарите да си живуркат в панелките и да се радват на мизерните си парици.
22
0
 
8
 
! Отговори
Insight преди 11 години
Стачкуват 2 фирми initial i iss,исканията са за повишане на заплатата ,плащане на болнични , карта за транспорт ,по - добре отношение към работниците.Има много българи ,но мениджърите са черни и са по големи расисти от KKK .Подал съм над 500 апликации за работа но понеже съм източноевропеец ,нямам успех. Така че тази работа ми плаща наема ,храната и мога да уча в същото време.Не ме е срам че съм чистач и си изкарвам парите по честен път
21
1
 
6
 
! Отговори
Англия преди 11 години
Ами аз например живея в едно спокойно и китно градче, в Лондон не бих живяла.Това,че чистя не ме прави затъпяла,филолог съм и като такава уча езици, постоянно се уча, ходя на курсове и се обогатявам.Не знам докога ще чистя, но определено поне едната банка ще си я запазя като работа във времето, защото ми е много приятна и лека.
20
2
 
3
 
! Отговори
UK до toni преди 11 години
От каде ги имаш тези данни изобщо не проумявам. Първо не съм срещнал черен или българин да е чистач. Компаниите които чистят улиците и събират *** са към градските съвети в Лондон. Най ниската заплата на един такъв чистач е 26000 паунда годишно. Второ, средната работна заплата за Лондон е 32000 паунда годишно. И преди да питаш как ги знам тия неща-живей в Лондон от 21 години.
19
3
 
2
 
! Отговори
toni преди 11 години
В Лондон точно, чистачите в метрото са 90% или българи или разни 4ернилки. Никой друг не иска да я работи тази работа. Заплатата е минималната за страната, между 6.50 и 7.00 паунда на час, (статистически за Лондон мин. заплата е към 8.00 паунда/час, заради по високите разходи на живот), ама и работата не е тежка, за сметка на това доста затъпяваш.Сега са хванали момента да ги стиснат за топките(за босовете говоря) и да искат повече пари, в което лошо няма, стига да мине номера.
18
2
 
15
 
! Отговори
Англия преди 11 години
Чистачка съм в две банки и си ми харесва работата.Освен това никой не те гледа на криво,че си чистач.Направо се родих тук с тая работка откакто напуснах гадните си шефове в БГ където бачках като вол за 500 кинта.Ай, сектир.
17
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чистач става този, който за нищо не става. Така е по-цял свят.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЛЕДАМ ЧЕ ТУКА ТУРЦИТЕ ПИШАТ С ГОЛЯМА НАДЕЖДА ЗА ЧИСТАЧИТЕ НА ЗАПАД. ЯВНО НА ТОВА СЕ НАДЯВАТ ГОРКИТЕ.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да вземат персонала на Василка и на Асенко и проблемите им ще отпаднат
14
1
 
11
 
! Отговори
Ime преди 11 години
В Испания да чистиш улиците или някой трябва да умре или да имаш някой от семейството да те вкара.Заплатите им се въртят около 2000 евро и се избиват за това. Самата работа не е тежка, задължително с униформи.До 9 - тук /Испания/ средната заплата е 1000/1200 евро. Та сам си направи сравнението.Радо войната си е война- стачката и празният стомах са друга тема.
13
1
 
10
 
! Отговори
Сиганин преди 11 години
Ний шаа чисти без проблем и за по малко парсо, само да ни зимат да са маха от туй мизерия у бегето
12
7
 
30
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ ПАК ДО 9 преди 11 години
Абе аз с тези 1200 евро ,плащах квартира 500 евро /3-стаен апартамент ,в тези 500 евро е вкл. ток,вода и парно ,в края на год.има приравнение ,ако не си надвишил лимита ,не доплащаш нищо/!Оставаха ми 700 евро!Тук 4 членно сем. спокойно без да се лишава от нищо харчи за храна 400 евро ,сложи и картата ми за пътуване за месец 80 евро/за целия гр.трансторт/, ето че дори и с мин.запл. само един да работи в семейството,пак живеят по-добре от двама работещи на средна заплата в Бг.! КВО МИ ФИЛОСОФСТВАШ
11
4
 
22
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ ПАК ДО 9 преди 11 години
Та да ти кажа ,че тук дори човек на соц. помощи живее по-добре от един работещ в Бг.! И второ ,тук уважават човека независимо дали е чистач или др. Всяка сутрин геманеца шефа на фирмата беше в офиса и се ръкуваше с всеки работник независимо чистач ,шофьор и т.н. ! А в Бг. високомерието ви е бръкнало в мозъците ! Къде си видял в Бг. шеф на фирма да се ръкува с чистача на фирмата?!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ПА НИЕ В БЪЛГАРИЯ ТРЕБА ДА СЕ ГРЪМНЕМ ИЛИ ОНИЯ ГОРЕ ДА ГИ ИЗГОНИМ С ШУТОВЕ.АМА И ТЕ СА ХИТРИ - АЙДЕ ПЕНСИИТЕ С 2-3 ЛВ НАГОРЕ,АЙДЕ ЦЕНИТЕ С 2-3 СТОТИНКИ НАДОЛЕ,АЙДЕ БЮДЖЕТНИТЕ ЗАПЛАТИ С 200-300 ЛВ НАГОРЕ, И НАРОДА СЕ ЛЪЖЕ!И ЕВРОПАРТНЕРИТЕ ДОВОЛНИ ОТ ДЯНКО-БОЙКОВСКАТА ИКОНОМИКА,МИРО-ДОБРЕВСКИЯТ ПАЗАР,ЦВЪКО-МЛАДЕНЧОВСКАТА ПОЛИТИКА.ОБЩО ВЗЕТО НИЕ ВИНАГИ СМЕ "ЗА" И НЕ МОА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ЕВРОГЕЙЦИТЕ СЕ КАЗВАТ "НЕ".МЪРДАТ КАТО КАПРИЗНИ БУЛКИ.ТЕ ЗА ТОВА СА ЕВРОГЕЙЦИ,РАЗБИРАМ ГИ.
9
2
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ ДО 9 преди 11 години
Много неправилно мислиш ,не мога да сравнявам минималната заплата в една държава с максималната заплата в друга държава! Сравняват се или само минимални ,или само средни или само максимални! Че за какво ми е да се сравнявам с човек от Бг. работещ като някакъв голям специалист и получаващ 5000 лв. заплата ,просто няма да е логично такова сравнение! Нека този ,който получава максимална заплата в Бг. да се сравни с такъв който получава максимална заплата в Германия! Но тук дори с мин.з. се живее по
8
4
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Преди 3 г. работих в чистотата :паркове ,градини,метро и където те пратят ! Плащат си хората нормално ,1200 евро на месец ,5 дена работиш в седмицата по 8 часа на ден ,а и работата не изисква кой знае колко физически усилия ,това е минималното заплащане тук! Не знам в Англия как им плащат?! В Бг. един човек със средна или висока заплата не може да си мечтае за такива пари 1200 евро /2400 лв./ ,като се има в предвид че храните ви са страшно скъпи!