Триумф на Петър Стойчев на Охридския маратон

Плувецът ни спечели състезанието за рекордния 11-и път
Обновена: 20 авг 2012 14:51 | 20 авг 2012 11:00, Елка Василева
37
Триумф на Петър Стойчев на Охридския маратон
Петър Стойчев отново беше недостижим на любимото си състезание. Снимка: Reuters

Петър Стойчев записа единадесетата си победа в Охридския маратон, какъвто е и броят на спечелените от него Световни купи в плуването в открити води.

Има ли край доминацията на Петър Стойчев в Охридското езеро? Феновете вече започнаха да се шегуват, че той е роден във водите на езерото край Охрид след 11-ата му победа, пише на сайта си по този повод македонската телевизия „Канал 5“.

Стойчев беше най-бърз по 30-километровото разстояние от манастира „Свети Наум“ до пристанището в Охрид. В едно от най-вълнуващите състезания от последните няколко години той постигна резултат от ранга на рекордното време на словенеца Майцен от 2000 г.

29 плувци участваха в 26-ия международен Охридски плувен маратон. Сред тях бяха водачите в генералното класиране на международната федерация по плувни спортове /ФИНА/ начело с австралиеца Трент Гримси и трикратната победителка в Охрид испанската Естер Нунес Гомес Морера.

Нито един от най-добрите маратонци в плуването обаче не успя да спре доминацията на Стойчев на Охридския маратон и нито един от тях не беше по-бърз от най-добрия плувец в историята на Охридския маратон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
29
 
! Отговори
rument преди 11 години
Кой *** цъка минуси бе,ти нормален ли си а??? поздравявам момчето,а ти ми цъкаш -
12
17
 
17
 
! Отговори
До 13 преди 11 години
Хахаха, много й е кисело гроздето на лисицата май ? На олимпиадата се вижда кой е стока и кой не, а не на ОХРИДСКИЯ МАРАТОН. То че на българите критериите им за живота са толкова ниски - ясно, иначе нямаше да бъдат такива бедни, болни и смазани изтривалки, но чак пък толкова...
11
2
 
33
 
! Отговори
Tina преди 11 години
Поздравления за Стойчев!Гордост за България и българите!Какво още я дъвчите тази Олимпиада? Отдавна тези игри са порочни и са в основата си допинг, влияние и пари под масите.Който иска да го "коронясват" английските масони - да съжалява. Можеше да получи освен медал за врата и фес за главата, какъвто носеше някакво китаристче на закриването.За игрите в Лондон 2012 - не съжалявам за нищо.Петър, България те обича!
10
5
 
31
 
! Отговори
rument преди 11 години
Браво на пича,страхотен спортист е .....
9
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...и остана 9-ти на олимпиадата, задминат от тунизийци и какви ли не. Това се казва да си добър !!!! ...по стандартите на охридския маратон.
8
26
 
14
 
! Отговори
... преди 11 години
Сигурно ще се бори с представителя на КНДР на 100км, ако решат да направят Олимпиада за ***! :))
7
19
 
21
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Съгласен съм, че 10 км, каквато е дисциплината на Олимпиадата, не е дисциплина на П. Стойчев, понеже той е по дългите дистанции. Но ми се струва, че ако на Олимпиадата я имаше неговата любима дисциплина - 25 км, т.е. ако дисциплината му стане Олимпийска, тогава ще се появят спортисти, които да го задминават, Просто тея купи по разни езера, не представляват интерес за най-големите плувци. Те се готвят за олимпийски дисциплини, това е истината, там са премиите. Все пак браво на нашия.
6
15
 
18
 
! Отговори
КЗЛ преди 11 години
Кога е Олимпиадата в Охрид?!
5
1
 
70
 
! Отговори
БРАВО 1 преди 11 години
Петър Стойчев е носител на световната купа по плувен маратон от 2001,до 2011 година - 11 поредни години !!!Световен шампион по плуване на 25 км в открити води през 2011 в Шанхай. През 2007 г. поставя световен рекорд по най-бързо преплуване на протока Ла Манш - за пръв път в историята под 7 часа - рекорд неподобрен до момента!!! На 35 години е и е от Момчилград - това се казва да си добър !!!
4
4
 
42
 
! Отговори
kireza преди 11 години
ВЕЛИК ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СТАВАЩО В БЪЛГАРИЯ!!!БРАВО!!!
3
2
 
51
 
! Отговори
мим преди 11 години
Браво човече ти си велик!!!
2
4
 
65
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
на Олимпиадата беше 10км, Стойчев никога не е плувал (не е обичал да плува) такива къси дистанции, въпросът не е в конкуренцията, а в дисциплината ... гений.На 25+ км е непобедим!
1
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като няма конкуренция е така -на олимпиадата се *** до един обаче.