Пиронкова отпадна от US Open

Най-добрата ни тенисистка загуби от Ана Иванович
Обновена: 3 сеп 2012 21:08 | 3 сеп 2012 21:06,
67
Пиронкова отпадна от US Open
Снимка: Reuters

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова загуби от Ана Иванович с 0:6, 4:6 в осминафиналите на четвъртия турнир от Големия Шлем US Open. Българката допусна цели 7 пробива в общо 8-те гейма, в които имаше началния удар.

Срещата започна с много лесен сервис-гейм на Иванович, която после веднага стигна и до ранен пробив. Цвети така и не намери ритъма си в своето първо подаване, в което изпитваше трудности със сервиса си, а освен това бе наказана с мощен форхенд на съперничката си.

В третия гейм се прокрадна възможността за Цвети да върне пробива, като нашето момиче стигна до 40-40, но след това Иванович удържа подаването си. Пиронкова взе само две точки във втория си сервис-гейм и резултатът набързо набъбна в полза на нейната противничка.

Наказателната акция на Иванович продължаваше, макар тя отново да се разколеба при своето подаване, но само до 30-30. След това много техничен ас по диагонала и грешка на българката доведоха резултата до 5:0 в полза на Ана.

Цвети бе буквално унищожена в шестия гейм, в който не успея да вземе нито една точка и така получи "геврек" в първия сет, в който Иванович записа 13 уинъра, срещу само 4 на българката. Така първият сет завърши за точно 23 минути.

Пиронкова прибегна до медицински таймаут, в който показа, че изпитва болки във врата. Вторият сет започна като първия - лесен сервис-гейм за Иванович, която взе своя седми пореден гейм.

Две поредни непредизвикани грешки на Ана във втория гейм на втория сет дадоха надежда на всички българи, че Цвети все пак ще се разпише в този мач. И тя го направи в стил. Нещо повече - в третия гейм Пиронкова стигна до първа точка за пробив, но Ана контрира с майсторска къса топка по диагонала.

След това обаче българката изригна с чудовищен форхенд и малко след това проби своята съперничка, която сгреши от дъното на корта. Цвети обаче не успя да затвърди пробива, макар да тръгна с преднина от 30-15. Така резултатът отново бе изравнен - 2:2 гейма.

Пиронкова стигна до нов брейкбол, след като излезе на мрежата и притесни противничката си, която продължаваше да изпитва трудности със своя първи сервис.

Интересното е, че при втори сервис Иванович на два пъти се спаси, след като топката облиза филето на мрежата и попадна в полето. Втората двойна грешка на Ана обаче отново доведе до брейкбол за нашата тенисистка, която отново имаше лукса да посреща втори сервис и за пореден път избра да играе на сигурно! Логично, Иванович спаси и тази точка за пробив.

Грешка в мрежата на хубавата сръбкиня даде пореден шанс за Цвети. Ана отново не вкара първи сервис и малко след това бе пробита, след като извади форхенд в аут!

При аванс от 3:2 гейма обаче Цвети отново не удържа подаването си и сетът пак се завърза. Последва гейм на нула за Ана, която вече поведе в резултата. Иванович се разигра и взе още един гейм на нула - този път при сервиса на българката. Така сръбкинята взе 10 поредни точки, за да поведе с 5:3 гейма.

Опряна до стената, Цвети направи пробив, след като изригна с плътен бекхенд по обратния диагонал за 4:5 гейма. Иванович обаче стигна до цели три мачбола в десетия гейм на втория сет и тя реализира още първия от тях с мощен форхенд на линията. Срещата продължи 71 минути.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Джони преди 11 години
Пиронкова докато не си намери един истински треньор, нищо няма да излезе от нея. Първи тур, втори тур, осминафинали, четвъртфинали... Ами по-нагоре? Непостоянство. Язък за хилядите и часове труд! Има талант момичето, показвала го е, но е крайно време да се откъсне от тати и да вземе нещата в свои ръце! Стигнала е до топ 60 значи е добра, но да си направи сметка дали там ще остане или ще продължи напред. Пожелавам и успех и воля да се вземе в ръце докато е още млада и да поеме сама по своя път!
42
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До всички плюещи Смешници. Цвети е в първите 16 на US OPEN. А вие сте на първите 16 бири, с разплути кореми пред телевизорите. Останалото е без коментар
41
1
 
2
 
! Отговори
a преди 11 години
Много важно!
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от Цвети Пиронкови, Ивет Лалови, Димитър Бербатови и т.н. и т.н.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много шум за нищо
38
1
 
11
 
! Отговори
цеци преди 11 години
Когато спечели е 1, когато загуби ... нищо не става от нея!Това че е най-добрата ни тенесистка съвсем не означава, че всени път трябва да се връща със златен медал.Всеки би се радвал ако спечели турнира, но защо не се гордеете с нея на осминафиналите - малко или много си е постижение и то постижение за България.
37
6
 
3
 
! Отговори
botzko преди 11 години
LIGLA!BULGARSKA RABOTA!
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ako pironkova beshe spechelila sas sigornost shtqha takiva dumi da izpolzvat
35
1
 
3
 
! Отговори
PR преди 11 години
nai dobrata ni tenesistka cveti pironkova beshe razmazana,razcheknata i razfasovana ot jelezniq udar na ana ivanovich
34
1
 
9
 
! Отговори
някой преди 11 години
Това не е никаква новина. Случило се е най-нормалното нещо.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Друго си е джобнтия тенис.
32
1
 
1
 
! Отговори
135вгдг преди 11 години
Да, значи правилно предположих че като *** спортист не съм се изразил достатъчно точно, ама такъв съм си, кво да правя. Радвам се все пак че горе-долу се разбрахме.
31
1
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Каквото имах да кажа - казах, и то беше че не е правилно отношението на плебса към спортистите, конкретно Пиронкова не ме интересува изобщо. Щом казваш че не можем да пишем по други теми освен Пиронкова - ок, няма да пишем. Ти си шефа.
30
1
 
1
 
! Отговори
х преди 11 години
Разбрах само че нищо не си рабрал :D Ама щом и не си даваш зор явно няма смисъл да продължавам да пиша. Всичко добро.
29
2
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Не, не, не, изобщо не ми беше такава идеята. Не сме се разбрали добре, но това е сигурно щото съм *** спортист и не съм се изразил достатъчно точно от първия път. Както и да е, поздрави.
28
2
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Опитай се да излезеш от позицията на сеирджия за малко, ще ме разбереш веднага. Разбирам че българите са толкова сдухани, че разчитат твърде много на спортистите да им вдигат самочувствието. Поне от коментарите (не само под тая статия) изглежда, че имате за длъжници едва ли не момчетата и момичетата. Ама ако продължава да е така до нищо добро няма да стигнем.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришо !
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак се изложи Пиронкина ,красивата сръбкиня направо я смаза ! Нищо ново под слънцето!Бойците са си бойци хеле пък сърбите да не са бойци ! А п....е са си п....и!
25
3
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Идеята ми е че с такова отношение спрямо КОЙТО И ДА Е ще остават все по-малко хора с желание да се занимават със спорт. Дали е заслужено или не това отношение не знам, само тя си знае какво е дала от себе си за да стигне до тук.
24
4
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
кво ти е длъжна на тебе пиронкова бе ***, кой ти дава право да критикуваш все едно си я родил и отгледал. гледай си службичката, тихо скромно. ако можеш се радвай, ако не - направи повече