Анди Мъри с исторически трофей на US Open

Шотландецът надви Новак Джокович в петсетова драма и го детронира
Обновена: 11 сеп 2012 08:31 | 11 сеп 2012 08:30,
20
Анди Мъри с исторически трофей на US Open
Мъри с трофея. Снимка: Reuters

Анди Мъри успя да осъществи мечтата си и да спечели турнир от "Големия шлем". Той демонстрира невероятната си форма по време на финала на Откритото първенство на САЩ срещу Новак Джокович и надви сърбина в пет сета - 7:6(10), 7:5, 2:6, 3:6, 6:2.

Епичният сблъсък между двамата продължи цели 4 часа и 54 минути, а британецът демонстрира с играта си, че иска много силно да спечели трофея.

По този начин той детронира Ноле, който взе титлата от същия турнир през миналата година и през тази не успя да я защити.

Мъри стана първия тенисист от Великобритания, спечелил турнир от "Големия шлем" след легендарния Фред Пери, който взе "Уимбълдън" през далечната 1936 година.

Това от своя страна бе и най-дългият финал на Откритото първнство на САЩ.

Още за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Добре, че големия Иван Лендъл стана тренер на Мъри, че го научи да играе и да печели. Без него шотландецът още щеше да търси първия си голям трофей.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 17Дришо освен оная си работа друго не е мачкал скоро
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришо !
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
9Оооо появи се типичниЯт ***.Ти си от тези *** които живеят за да мразят.за Бибитко ли гласува, а ***?
11
3
 
4
 
! Отговори
12 преди 11 години
Много см любопитен ,двете ливади които сложиха минус дали са виждали ракета през живота си и знаят ли какво е това сет,гейм и т.н.......??
10
1
 
8
 
! Отговори
12 преди 11 години
P.S.Има вече мачове в тениса от големите турнири за които НЕ СЕ ПРИЕМАТ залози!!!
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези мачове започват да миришат!!В тениса май започнаха като във футбола да нареждат мачовете.Гледах мача и мога да кажа че сърбина е по-добрият.В първият сет към края необяснимо намали силата на удара и започна продължителни разигравания при положение че това го поставя в позиция неизгодна за него.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Мъри !!!
7
3
 
17
 
! Отговори
Играч преди 11 години
До До номер "5&quoСпоред мен не е зле да се позанимаеш и с обноските и изказа си в общуването с другите, па било то и онлайн. Малко грубоватичко ми се струва. Просто съвет. А относно колко си навътре в нещата си с "тази игра" може само да се гадае - с клавиатурата можем да се покажем всякакви, често далеч от истината.Айде със здраве и ... по-спокойно. :-))))
6
20
 
27
 
! Отговори
ванката преди 11 години
Браво Мъри, смачка самочувствието на този мръсен сърбин!
5
6
 
21
 
! Отговори
До номер 7 (нервния) преди 11 години
Да попитам с дистанционното на телевизора ли се занимаваш с "тази игра"? Защото не виждам компетентност в постовете ти. За останалото (култура, джентълментство и пр. споменати по-долу) не искам да коментирам.
4
8
 
24
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 11 години
БРАВО НА МЪРИОТДАВНА ЗАСЛУЖАВА ТИТЛА ОТ ГОЛЕМИЯ ШЛЕМСЕГА В ШОТЛАНДИЯ ЗАКУСВАТ С УИСКИ ОТ РАДОСТ !!!!!!!!!!!!!БРАВО
3
5
 
38
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
И на мен Мъри не ми е любимец, но уникално просташки се изказваш за човек, който е спечелил финала на US Open.Още повече, коментара ти не е в стила на този спорт, който изисква джентълменство, култура и интелект.Като цяло...изказването ти е по-подходящо за някой селски мач. Сещай се.
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито на Мъри и му пожелавам занапред да играе и да се държи така, че да си спечели много фенове, а не предимно такива, които го подкрепяха само защото искаха някой да отмъсти за загубите на Надал и Федерер от Джокович.Уважавам много Джокович като спортист и широко скроена личност, повече и от Мъри, но при тоя медицински таймаут в края неслучайно беше освиркван, едва ли точно тогава имаше фрапираща нужда от него. Но така е в големия спорт, всеки пробва всичко, за да стигне до победата.
1
9
 
28
 
! Отговори
22 преди 11 години
Анди Мъри е невероятен боец. Показа го на Олимпиадата. Радвам му се, защото е скромно момче и заслужава успехите си. Дерзай, Мъри!

Спонсорирани публикации