Бербатов носи с 2 гола победа в Англия

"Фулъм" бие "Уест Бромич" с 3:0 като гост
Обновена: 15 сеп 2012 19:46 | 15 сеп 2012 19:32,
154
Бербатов носи с 2 гола победа в Англия
Димитър Бербатов. Снимка: Reuters

Димитър Бербатов изигра страхотен първи мач като титуляр за „Фулъм“ и с два гола осигури победата с 3:0 над „Уест Бромич“ в елитното английско първенство.

Лондончани записаха втори домакински успех през сезона, докато след 7 точки от първите 3 срещи, „дроздовете“ допуснаха попадение.

С успеха „Фулъм“ вече има 6 точки и е в средата на класирането, докато Уест Бромич остава със 7. 

Голямата фигура в състава на лондончани обаче бе Бербатов, който участваше при всяка атака и показа с действията си, че ще бъде лидер на този отбор.

Димитър Бербатов очаквано направи дебют като титуляр за домакините. Негов партньор в предни позиции бе Уго Родайега.

Съставът на гостите бе доста офанзивен с Питър Одемвинге на фланга и Шейн Лонг и Марк-Антоан Фортюне в атака.

Двубоят започна спокойно като домакините владееха повече топката, но трудно стигаха до голови положения. Във 2-ата минута Бербатов не успя да засече добре подаване от фланга на Заша Ритер, а и шпагатът на Йонас Олсон помогна.

Албиън отговори с опасен удар на Джеймс Морисън по диагонала, който Марк Шварцър спаси. Гостите действаха на контраатака, но предпочитаха предимно да мислят за защитата си.

И до 32-ата минута се справяха добре. Тогава обаче Алекс Качаниклич направи хубав пробим по левия фланг, намери Бербатов, който с удар от около 12 м в далечния ъгъл, не остави шансове на Бен Фостър.

Последва шанс пред Йонас Олсон, който след разбъркване пред Шварцър стреля, но Бреде Хангеланд успя да блокира изстрела му. В 38-ата минута нещата за „Уест Бромич“ окончателно изглежда, че приключиха.

В пристъп на безумие Питър Одемвинге изрита без топка Ритер и реферът нямаше избор освен да му покаже червен картон.

Последва неточен удар на Бербатов с глава, а в добавеното време на първата част „Фулъм“ вкара втори гол. Качаниклич проби, а Били Джоунс изпусна топката и го фаулира в наказателното поле.  Бербатов вкара отсъдената дузпа за 2:0.

След почивката гостите опитаха да реагират и на терена се появиха Крис Брънт и Ромелу Лукаку.

Играта на „Уест Бромич“ стана по-офанзивна, но като цяло домакините продължиха да контролират събитията на терена. Бербатов участваше във всяка атака и имаше ситуации да оформи хеттрика си.

При едно положение бе изведен зад защитата, но ударът му с десния крак бе спасен от излезлия напред Бен Фостър, а след това не успя да овладее добре една топка и да се измъкне на чиста позиция.

Уго Родайега накара Фостър да избива силния му удар, а вратарят на „Албиън“ се намеси още няколко пъти решително, за да не допусне нов.

Ромелу Лукаку стреля нелошо при една ситуация за гостите, при която се измъкна от съперник и потърси далечния ъгъл, но Шварцър спаси.

След това няколко минути преди края Били Джоунс можеше да върне интригата, но макар и от малък ъгъл не стреля по най-добрия начин и прати топката в ръцете на Шварцър.

В крайна сметка в 88-ата минута Стив Сидуел оформи крайното 3:0. Халфът вкара на празна врата, след като преди това Уго Родайега стреля в гредата, също опитвайки да добави топката след изстрел на Касами и спасяване на Фостър.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Димитър Бербатовфулъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
3
 
! Отговори
xsd преди 11 години
Berbitov is a quality forward, with something a lot of the air heads in the Premiership haven't got - a good footballing brain!!!
88
2
 
7
 
! Отговори
xsd преди 11 години
Fergie you have made a dramatic ERRROOORRRR , the man was Man of the Match , scoring two and getting a 9/10 for his debut for Fulham....get in there my son and prove it to that Fergie and Shrek Brigade .......................poor United?
87
1
 
5
 
! Отговори
xsd преди 11 години
Jol: Dimitar Berbatov has always been a top playerMARTN JOL was full of praise for his Bulgarian striker after Fulham downed 10-man West Brom
86
0
 
7
 
! Отговори
Жени преди 11 години
Браво на Бербо! Видя ли, че можеш!
85
2
 
6
 
! Отговори
xsd преди 11 години
MAN OF THE MATCHDimitar Berbatov Fulham: a brace on his full debut with some magical touches thrown in alongside some dogged tracking back. A truly incredible performance.
84
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
местя......
83
0
 
22
 
! Отговори
Германеца от Герман преди 11 години
Класа + Хладнокръвие + Интелект = Димитър Бербатовот мен един ЧЕРВЕН КАРТОН за ехидният шотландски лицемер
82
4
 
10
 
! Отговори
САМО БОТЕВ ПЛОВДИВ. преди 11 години
От много време Митко е най-добрият български футболист.Това че играл за един от двата гранда го прави мишена на другия.Господа плюещи по Бербатов,кажете ми колко сезона има Бербатов с екипа на ЦСКА за да плюете все още по един българин.Отказа се от националният отбор и веднага стана предател.И други са го правели,но реакцията не е същата.А защо и заради кого го е направил е друга тема за размисъл.
81
2
 
29
 
! Отговори
Alastair преди 11 години
Който го може си го може ! Хайде сега, който иска да ми обяснява, че изкуфелия дъртак не е имал лично отношение към Бербо ! 135 минути - 2 гола. Много по - скъпи нападатели от другите отбори, с много повече време игра и предсезонна подготовка, с много по - добра халфова линия, срещу по - слаби отбори (Който разбира, ще се съгласи, че УБА не е слаб отбор) са вкарали или 2 или по - малко голове, засега голмайстора е с 4 гола. Дъртия изтърва невероятна класа и футболист с мозък.. дано го е яд !!
80
0
 
21
 
! Отговори
Пенсер преди 11 години
На дърти години трябва да се напъва да играе.Нека им покаже, за какво става дума. Добро начало.
79
10
 
11
 
! Отговори
Зара каза: преди 11 години
*** за Левски!
78
0
 
42
 
! Отговори
ROS преди 11 години
Ще се изкефя на макс да стане гол майстор и да успее да вкара 3 гола на отбора на сър алекс...
77
0
 
33
 
! Отговори
до 78 преди 11 години
Ами вкарвал е и на Челси!А когато някой друг български футболист вкара на Челси, Ман. Юнайтед, Ливърпул, Арсенал, на една дузина "средняци" от Висшата лига на Англия и Бундеслигата, то тогава ти ми се обади!
76
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като вкара 2 гола на Челси да ми се обадите!
75
39
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
благоевградски ***...
74
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този шотландец му пропиля два сезона! Много жалко, как не случи на отбор, такъв потенциал имаше това момче!
73
41
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАЛИТКО.ДРУГИЯ МАЧ ПАК Е НА СКАМЕЙКАТА
72
0
 
25
 
! Отговори
До Админите преди 11 години
Фулъм беше ДОМАКИН, а не Гост господа редактори застреляни и ***! Иначе Бербата си е класа.Много тича , и можеше да вкара още един-два гола. Не е този отбор за него( много е мижаф) , но в края на кариерата си ще бъде полезен да не изпаднат!
71
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, Бербо!Посвещавам тези 2 гора на всички, които го плюеха и му се присмиваха, че все седял на скамейката.
70
3
 
22
 
! Отговори
Copy/Paste преди 11 години
90% от футболистите нямат манталитет на лидери. Един от тях е Бербатов. Разбира се, *** като теб го нарекоха Барби. Бербатов е голмайстор на ПремиерЛийг, говедата го наричат Барби...няма такава комплексарщина. На другия полюс беше ИЦО СТОИЧКОВ. ИЦО ви правеше да умирате, да се побърквате. Той ви комплексираше, караше ви да се чувствате малоценни. И, дай, ще го изкараме ***. За вас, говедата, какъв трябва да е перфектният футболист излязъл от ЦСКА? Културен интроверт като "Барби" или хулиган и *** като "Кюрда", който всъщност стана кюрд преди няколко години(виеба майката турска), преди това беше "Кучето"!?! И, какво?