Наказаха Джон Тери за 4 мача

Защитникът ще трябва да плати и глоба в размер на 220 000 паунда за расисткия скандал
28 сеп 2012 09:27, Красимир Ангелов
2
Наказаха Джон Тери за 4 мача
Снимка: Reuters

Защитникът на Челси Джон Тери бе наказан с четири мача, след като бе признат за виновен по расисткия скандал, в който обиди на расова основа бранителя на КПР Антон Фърдинанд.

Освен това капитанът на лидера в шампионата Челси ще трябва да плати и глоба в размер на цели 220 000 паунда, информира "Скай спортс".

Въпросният двубой между КПР и Челси се изигра на 23-и октомври 2011 година и завърши с минимална победа от 1:0 за домакините. "Сините" завършиха мача с двама души по-малко, след като Босингва и Дрогба бяха изгонени още преди почивката.

Пред 31-годишния доскорошен национал на Англия стои възможността да обжалва суровото си наказание. Очаква се независимата комисия към футболната асоциация да излезе писмено с мотивите си за наказанието на Тери.

Едва тогава бранителят може да подаде жалба, като това трябва да стане в 14-дневен срок от излизането на мотивите.

Интересното е, че в средата на месец юли Тери бе намерен за невинен по същия скандал, като тогава той бе оправдан от съда заради липса на доказателства.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Джон Тери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напълно "адекватно" решение на ФА. Суарез за същото получи 8, а разликата в думите им е огромна. "perque negrita" vs. "fuckin' black cunt" . Да са живи и здрави.
1
0
 
0
 
! Отговори
Месия- Пипи на 37 преди 11 години
Спокойно, в света ни я има Пипи!